کارشناسان تغذیه، معتقدند که به احتمال زیاد، در سال های آینده، شاهد چاقی زیاد در بیشتر افراد کره ی زمین هستیم و این تنها نتیجه ی تغذیه ی بد ما است که غذاهایی پر چرب و شیرین در برنامه غذایی خود گنجانده ایم. همچنین با کم شدن تحرک در کارهای روزانه، احتمال افزایش چاقی در افراد وجود دارد.

شعار امسال سازمان بهداشت جهانی تمرکز بر چاقی و نقش مخرب و مستقیم آن بر ابتلا به بیماری‌های کلیوی دارد.

براساس تحقیقات اکنون در جهان بیش از ۶۰۰ میلیون فرد دچار چاقی هستند که زنگ خطری ترسناک و قوی برای ابتلای آنها به انواع بیماری‌های کلیوی از جمله نارسایی و حتی سرطان کلیه است.

چاقی و تجمع چربی فراوان در اطراف بافت‌های بدن بویژه داخل حفره شکمی باعث افزایش فشارخون در مویرگ‌های کلیه شده و فشار برای تصفیه حجم بیشتری از مایعات توسط این بخش از بدن می‌شود و به تدریج نارسایی و از کار افتادگی کلیه‌ها را در پی خواهد داشت.

در اثر نارسایی کلیوی، بدن قادر به تخلیه سموم نیست و این تجمع مواد سمی باعث از کار افتادگی سایر اعضای بدن و مرگ فرد می شود، در بیشتر موارد فرد مجبور به دیالیز، مصرف انواع دارو، رژیم غذایی و حتی دریافت پیوند کلیه است.

براساس آمارهای کارشناسان در سال‌های آینده میلیاردها نفر از اهالی کره زمین دچار مشکل چاقی می‌شوند و این به دلایل مختلف از جمله بی تحرکی، خوردن مواد غذایی پرچرب و شیرین، نوشابه‌های شیرین و گاز دار، کم تحرکی، مصرف کم مایعات بویژه آب، مصرف نوشیدنی‌های صنعتی دارای رنگ و افزودنی های شیمیایی، مصرف بالای نمک به همراه غذا، مصرف برخی داروها، ابتلا به بیماری های مزمن و یا ضربه و تروما رخ می‌دهد.

کارشناسان اعتقاد دارند برای جلوگیری از اپیدمی بیماری‌های کلیوی آموزش اولین گزینه است و باید آموزش در زمینه جلوگیری از چاقی در جوامع مختلف نهادینه شود.

خبرنگاران جوان