از مزایای مصرف پیاز چه میزان اطلاع دارید این نوع سبزی چه نوع ارزش غذایی دارد و در چه زمینه هایی می تواند به سلامتی ما کمک کند اگر می خواهید ویتامین ب بیشتری دریافت کنید پیاز میل کنید همچنین برای بیرون راندن انواع امراض عفونی از بدنتان پیاز مفید و مناسب است .

 پیاز ترکیبی خوش طعم و کاربردی است که در بسیاری از غذاها استفاده می­شود. این ماده غذایی کالری بسیار اندکی دارد و دارای ترکیبات فعال گیاهی (فیتوکمیکال)، فلاوونوئید، ترکیبات سولفور و آلیسین بوده که برای سلامتی مفید است. پیاز ششمین سبزی مورد استفاده در جهان است و پیاز قرمز ۷ درصد از تولید جهانی را به خود اختصاص داده است. پیاز قرمز طعم شیرین و ملایمی دارد و می­توان آن را به سوپ­ها، گوشت، سبزیجات پخته و سس­ها اضافه کرد.

پیاز یکی از کهن­ترین میوه­های زمین است و احتمالا در گذشته رشد آن دربسیاری از قاره­ها به صورت خودرو بوده است. در قرون وسطی از پیاز برای اهداف پزشکی آن زمان مانند پیشگیری از طاعون یا دور کردن ارواح خبیثه استفاده می شد.


ارزش غذایی

هر فنجان پیاز قرمز ۶۴ کالری انرژی دارد که این میزان حاوی ۵ درصد ارزش روزانه کربوهیدرات و ۴.۹ گرم پروتئین است. این ماده غذایی همچنین فاقد چربی و کلسترول می باشد. پیاز قرمز منبع مناسبی از فیبر به حساب می آید؛ زیرا هر فنجان ۲.۷ گرم فیبر دارد که معادل ۱۱ درصد فیبر مورد نیاز روزانه است. هر فنجان پیاز قرمز ۲۰ درصد از نیاز روزانه به ویتامین C، ده درصد ویتامین B6 و ۸ درصد فولات را برای بدن فراهم می­کند. هر فنجان پیاز قرمز حاوی ۴ درصد از نیاز روزانه بدن به کلسیم و منیزیم، ۲ درصد آهن، ۷ درصد پتاسیم و ۱۰ درصد منگنز است. پیاز بهترین منبع کروم به حساب می آید و می­تواند فعالیت انسولین، سوخت و ساز کربوهیدرات­ها، چربی و پروتئین را بهبود بخشد.


آنتی­اکسیدان­ها

پیاز قرمز به دلیل وجود تانین­ها و آنتوسیانین­ها، یکی از بهترین منابع کوئرستین می باشد. این ماده یک آنتی اکسیدان بسیار قوی بوده و خواص ضد قارچ، ضد باکتری و ضد التهابی آن به اثبات رسیده است. کوئرستین نسبت به حرارت مقاوم است و به آب موجود درغذای پخته شده منتقل می­شود. مجله «شیمی کشاورزی و مواد غذایی» در مقاله­ای بیان می­کند که پختن پیاز به صورت آب­پز، مایکروویو یا سرخ شده تاثیری در خاصیت آنتی اکسیدانی آن ندارد. آنتی اکسیدان­ها در مبارزه با سرطان­ها نقش دارند. کوئرستین موجود در پیاز به درمان پولیپ کمک و شدت سرماخوردگی را کمتر می کند، همچنین در درمان پسوریازیس موثر است. حتی دیده شده که توانایی سرکوب بسیاری از ویروس­ها از جمله ویروس تبخال را دارد.

مصرف روزانه­ی نیمی از پیاز قرمز می­تواند به اندازه ­ای کوئرستین برای بدن تامین ­کند که احتمال ابتلا به سرطان معده را تا ۵۰ درصد کاهش می دهد. کوئرستین می­تواند به کاهش LDL کمک کرده و سدی مقاوم در برابر بیماری­هایی مانند آترواسکلروز، سرطان و بیماری­های قلبی باشد.


آلیسین

پیاز قرمز مقدار بسیار زیادی آلیسین دارد. این ماده ترکیبی گوگردی بوده و طعم و بوی پیاز نیز به دلیل وجود همین ماده است. با برش زدن پیاز یا رنده کردن آن، آنزیم های موجود در پیاز سولفونیک اسید تولید می­کنند. این ماده در نهایت از پیاز آلیسین آزاد کرده که در برابر التهابات، آلرژی­ها، باکتری­ها و انسداد عروق مقاوم است. آلیسین برای قلب مفید بوده و می­تواند در کاهش خطر ابتلا به سرطان­، کاهش علائم دیابت و جلوگیری از تجمع پلاکت ها در رگ­ها موثر باشد. .


سرطان

سرطان معده دومین علت رایج مرگ و میر در جهان است. براساس تحقیقات دانشگاه ایالتی کالیفرنیا، بین مصرف پیاز قرمز و ابتلا به سرطان معده ارتباط معکوسی وجود دارد. نتایج نشان می دهد که از پیاز می­توان به عنوان محافظی در برابر سرطان معده استفاده کرد.


پیاز پخته یا خام

هرچند پیاز به صورت های مختلف خام، پخته، سرخ شده یا آب­پز ارزش غذایی بالایی دارد، اما براساس پیشنهاد مجله «اسیدهای چرب ضروری»، پیاز خام مهار کننده های قوی­تری نسبت به پیاز پخته شده در برابر تجمع پلاکت­ها در رگ­ها دارد. همچنین طبق مطالعات دپارتمان علوم زیست شناسی کویت، عصاره پیاز آب­پز می تواند به بهبود انعقاد خون کمک کند.

نسخه