این روزها هدفون نجات‌ دهنده خیلی از افراد است. سفری که می‌ رویم، کاری که انجام می‌ دهیم یا پیاده‌ روی‌ های طولانی‌ مدت با شنیدن آهنگ به کمک هدفون برایمان لذت‌ بخش‌ تر می‌ شود. ولی در کنار این همه لذت استفاده طولانی مدت از هدفون خطراتی را هم به دنبال دارد که برای آگاهی بیشتر در این مطلب از دکتر سلام یکسری از این خطرات و عوارض استفاده از هدفون را در اختیارتان قرار می دهیم.

◊ با آسیب‌ هایی که هدفون سبب آنها می‌شود، آشنا شوید:

۱. در معرض حوادث مترقبه قرار می‌گیرید

– وقتی هدفون به گوش، در خیابان راه می‌ روید، صدای موزیک یا هر آنچه به آن گوش می‌ دهید سبب می‌ شود تا صداهای خارجی حذف شده و صدای محیط را به‌وضوح نشنوید. در این شرایط اگر کسی بخواهد با فریاد شما را از خطری آگاه کند یا ماشینی با بوق شما را متوجه حضورش کند، متوجه نخواهید شد. در واقع گذاشتن هدفون می‌ تواند شما را در معرض ریسک بزرگ تصادف قرار ‌دهد. به همین دلیل هنگام عبور از خیابان مانند یک عابر پیاده مسئول، لحظه‌ای هدفون را از گوش در بیاورید و سپس از خیابان گذر کنید.

۲. استفاده از هدفون فرد دیگر می‌تواند جرم‌ها و میکروب‌های گوش او را وارد گوش‌ تان کند.

– به اشتراک گذاشتن یک آهنگ با دوستتان می‌ تواند خیلی لذت‌ بخش و دوست‌ داشتنی باشد، اما شما که قصد ندارید عفونت‌ ها و بیماری‌ های خود یا دوستتان را نیز با هم به اشتراک بگذارید؟ درست است که اگر طرف مقابل‌، شریک زندگی‌ تان باشد با هم گوش سپردن به یک موسیقی خیلی رمانتیک به نظر می‌ رسد، ولی این کار لذت‌ بخش تبعاتی هم دارد و آن انتقال باکتری‌ های گوش‌ تان به یکدیگر است که می‌ تواند منجر به عفونت در هر دو یا یکی از شما شود. اگر بنا به هر دلیلی خواستید از هدفون شخص دیگری استفاده کنید حتما ابتدا آن را با پنبه الکل یا حداقل با یک دستمال تمیز کنید.

۳. جرم گوش خودتان در طول زمان به شما آسیب می‌ زند.

– اصلا بی‌ خیال عفونت‌ هایی که از انتقال جرم گوش یک شخص دیگر ممکن است اتفاق بیافتد. وقتی یک هدفون را دائما استفاده می‌کنید لایه‌هایی از جرم گوش خود بر روی آن می‌ماند. این اتفاق در طول زمان ممکن است باعث عفونت گوش‌ تان شود. برای همین توصیه می‌شود تا اسفنج و یا لایه پلاستیکی قابل تعویض را حداقل هر دو ماه یک‌ بار برای مقاصد بهداشتی عوض کنید.

۴. صدای بلند هدفون آسیب جدی به گوش می‌رساند.

– شاید شما علاقه داشته باشید که موزیک‌ ها را با صدای بلند گوش کنید، اما باید بدانید که موسیقی با صدای بلند می‌ تواند شما را به بیماری کم‌ شنوایی موقت که در طول زمان منجر به کم‌ شنوایی دائم و حتی ناشنوایی هم می‌شود، مبتلا کند. استفاده مداوم از هدفون سبب می‌شود تا زمانی که از هدفون استفاده نمی‌کنید صداها را خوب نشنوید و احساس کنید صداها نیاز به تقویت بیشتری دارند تا شما متوجه‌ شان شوید. اگر قصد دارید آهنگی را با صدای بلند بشنوید حتما از بلندگو و نه هدفون استفاده کنید.

۵. استفاده از هدفون شما را دچار سرگیجه می‌کند.

– اگر به‌ تازگی دچار سرگیجه می‌ شوید شاید به این دلیل باشد که مدت طولانی است از هدفون برای گوش کردن، آن هم با صدای بلند، استفاده کرده‌اید. فشار ناشی از سر و صدای بلند می‌ تواند شنونده را با تجربه سرگیجه مواجه کند.

۶. استفاده از هدفون هنگام مطالعه تمرکز را کم‌تر می‌کند.

– احتمالا شما فکر می‌کنید وقتی می‌خواهید مطالعه کرده یا روی یک موضوعی تمرکز کنید هدفون زدن به گوش و شنیدن یک موزیک تمرکزتان را بالاتر می‌برد، اما پژوهش‌ ها نشان می‌ دهد گوش کردن به موسیقی در این حین یک کار انحرافی بزرگ است. آهنگ‌ ها و کلمات سبب می‌ شوند تا حواس شما بین کاری که انجام می‌ دهید و صدایی که می‌ شنوید، تقسیم شود.


منبع: دکتر سلام