ویروس فلج اطفال که در کشورهای پیشرفته با واکسیناسیون از شیوع و رواج آن پیشگیری می شود در کشورهای جنگ زده بسیار شایع و مرسوم شده است اما کشور افغانستان توانسته با واکسینه کردن مردم از شیوع این عارضه جلوگیری کنید.

مقامات بهداشتی افغانستان می‌گویند که در ۹ ماه گذشته در این کشور هیچ موردی از بیماری فلج اطفال ثبت نشده است.

به گزارش ایسنا، “فیروزالدین فیروز” وزیر بهداشت افغانستان در نشستی اعلام کرد که در ۹ ماه گذشته هیچ موردی از این بیماری در این کشور گزارش نشده است.

همچنین “نجیب‌الله مجددی” نماینده رئیس‌جمهوری این کشور در حوزه ریشه‌کنی بیماری فلج اطفال گفته است که افغانستان در عرصه واکسیناسیون در برابر این بیماری دستاوردهای خوبی داشته است.

اما به گفته وی در ۴۷ منطقه هنوز خطر ابتلا به فلج اطفال وجود دارد که در این مناطق کمپین واکسیناسیون همچنان جریان دارد.

او می‌گوید که در سال ۲۰۱۶ در افغانستان 13 مورد از این بیماری ثبت شد و مقامات وزارت بهداشت پیش از این وعده داده بودند که سال ۲۰۱۷ در افغانستان سال ریشه‌کن ساختن فلج اطفال باشد.

به گفته وزیر بهداشت افغانستان، عدم دسترسی به مناطق ناامن، موارد ابتلا به فلج اطفال در پاکستان و همچنین تردد شهروندان افغان در نواحی مرزی از چالش‌های پیش‌روی مبارزه با این بیماری است.

به گزارش بی‌بی‌سی، افغانستان (در کنار پاکستان و نیجریه) یکی از تنها سه کشور در جهان است که در آنها بیماری فلج اطفال ریشه‌کن نشده است. سازمان جهانی بهداشت معتقد است که وجود ویروس فلج اطفال در یک کشور به معنای آن است که همه کشورها همچنان در معرض خطر هستند زیرا این ویروس به سادگی قابل انتقال از یک کشور به کشور دیگر است و این بیماری می‌تواند به سرعت گسترش یابد.

منبع/ایسنا