با میوه های استوایی آشنا شوید

19

میوه ها مواد غذایی هستند که وجود آن در رژیم غذایی هر فردی ضروری است ، حال فرقی نمی کند که آن فرد بخواهد وزن کم کند و یا وزن اضافه کند. به توصیه ی متخصصان تغذیه استفاده ی 3 الی 4 واحد میوه در طول روز ضروری است.

با وجودی که در کشور ما انواع میوه ها در دسترسند اما چند سالی است که میوه های استوایی نیز به خصوص در فصل تابستان در میادین میوه و تره بار به چشم می خورند و می توانند هر ذائقه ای را با طعم های منحصربه فردشان مجذوب خود کنند اما گروه میوه های استوایی از کدام میوه ها تشکیل شده اند و چقدر ارزش غذایی دارند؟ پاسخ به این پرسش ها همان چیزی است که می خواهیم در این پوستر به آن اشاره و معروف ترین های آنها را به شما معرفی کنیم.

 

 

استارفروت

زادگاه استارفروت یا کارامبولا به کشور سریلانکا برمی گردد و عضوی از خانواده میوه های استوایی محسوب می شود. این میوه هم با طعم ترش در دسترس است هم شیرین. منبع ویتامین C و دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی است به طوری که بررسی ها نشان داده اند در حضور میکروب هایی مانند ای کولای و سالمونلا فعال و مانع از فعالیت آنها می شود. البته چون این میوه دارای اسیداگزالیک است برای کسانی که نارسایی کلیه دارند یا به سنگ کلیه دچارند توصیه نمی شود.

 

 

لیچی

لیچی، میوه ای است چینی که دارای پوستی خاردار و قرمز رنگ بوده و داخلش سفید است و طعمی شبیه به طعم انگور دارد. لیچی سرشار از ویتامین C است به طوری که بررسی ها نشان داده اند با خوردن ۹ عدد از آن، نیاز روزانه یک فرد بزرگسال به این ویتامین تامین خواهد شد. در ضمن منبع املاحی مانند پتاسیم و مس است و به این ترتیب با خوردن آن فشارخون کنترل می شود و احتمال کم خونی ناشی از کمبود مس نیز به حداقل ممکن خود می رسد. در ضمن، لیچی از منابع ویتامین های گروه B است و این ویتامین ها در متابولیسم کربوهیدرات ها، چربی ها و پروتئین دخالت دارند.

 

 

انبه

این میوه بومی کشورهای هندوستان و برمه است و خواص بسیاری دارد به طوری که خوردن یک انبه ۵۰۰ گرمی، ۳۳ درصد از نیاز روزانه به پتاسیم را برطرف می کند و مصرف مرتب آن به بیماران فشارخونی توصیه می شود. در ضمن، انبه منبع بتاکاروتن است به طوری که با مصرف ۱۰۰ گرم از آن ۲ میلی?گرم از این ماده مغذی تامین خواهد شد و وجود ۳۷ میلی گرم ویتامین C در کنار آن، انبه را به یک ماده غذایی با خاصیت آنتی اکسیدانی بدل می کند.

 

 

نارگیل

این میوه در خانواده میوه های استوایی جای می گیرد و سرشار از فیبر و چربی است. با خوردن ۱۰۰ گرم نارگیل، ۷ گرم فیبر دریافت خواهیدکرد. چربی این میوه از نوع اشباع است پس چه بهتر که در خوردن آن محدودیت به خرج دهید زیرا در صورت داشتن سابقه بیماری های قلبی– عروقی یا چربی خون بالا، مشکلات یاد شده تشدید خواهندشد.

البته مایع موجود در آن که به شیر نارگیل شهرت دارد، منبع ویتامین C است و توصیه می شود که آن را میل کنید و دور نریزید. فراموش نکنید که ۱۰۰ گرم نارگیل ۳۵۰ کیلوکالری انرژی به بدن می رساند پس باید

حساب شده آن را در برنامه غذایی روزانه گنجاند.

 

 

پاپایا

پاپایا یا خربزه درختی، میوه ای است نارنجی رنگ که به دلیل وجود انواع کاروتنویید ها و ویتامین C یک میوه ضدپیری شناخته شده است به طوری که با خوردن ۱۰۰ گرم از آن مقادیر قابل ملاحظه ای (یعنی ۶۰ میلی گرم) ویتامین C دریافت می شود. البته نکته دیگر، ضدسرطان بودن این میوه است زیرا مطالعات نشان داده اند که خوردن پاپایا احتمال ابتلا به سرطان های کولون، پانکراس، پستان و مثانه را به حداقل ممکن می رساند.

 

 

آناناس

این میوه منبع ویتامین C است به طوری که خوردن ۱۰۰ گرم از آن تامین کننده ۲۵ درصد از نیاز روزانه به این ویتامین محسوب می شود. در ضمن ترکیب های موجود در آناناس، آن را به گزینه ای مناسب برای جلوگیری از بروز ترومبوز (لخته خون) و گرفتگی عروق تبدیل کرده است. به علاوه خوردن آناناس به تسریع در ترمیم زخم ها کمک می کند و به این ترتیب میوه ای مناسب برای کسانی است که جراحت دارند.

 

 

موز

این میوه منبع پتاسیم است بنابراین خوردن آن به فشارخونی ها توصیه می شود. موز گزینه ای مناسب برای جلوگیری از بروز فراموشی در سالمندان نیز محسوب می شود زیرا کمبود پتاسیم زمینه ابتلا به فراموشی و حتی افسردگی را افزایش می دهد. فقط یادتان باشد که یک عدد موز کوچک یک واحد میوه محسوب می شود و دارای ۶۰ کیلوکالری انرژی است پس در خوردن آن زیاده روی نکنید.

۵ اردیبهشت ۱۳۹۳ ۱۷:۲۱
اشتراک گذاری (چگونه میتوانید این مطلب را برای دیگران بفرستید)

ساختمان پزشکان

  • هنوز دیدگاهی ارسال نشده است.