پنجاه سال پیش سیگار کشیدن به عنوان “سرگرمی” مردان تصور می شد اما در دهه های بعد، که شکاف جنسیتی بین زنان و مردان کم تر شد سیگار پیامدهای بهداشتی وخیم تری نسبت به مردان برای زنان داشت. با توجه به آمار اخیر از مراکز ایالات متحده برای کنترل و پیشگیری بیماری در سال 2010، 19.3 درصد از بزرگسالان آمریکایی یعنی (45.3 میلیون نفر) سیگاری هستند.

هر سال، سیگار کشیدن حدود 443،000 نفر را از طریق بیماری های مرتبط با سیگار کشیدن، از جمله سرطان ریه و دیگر بیماری های قلبی، سکته مغزی و بیماری های مزمن ریه مانند آمفیزم به کام مرگ می کشد.

سیگار کشیدن به مدت طولانی علت مرگ و میر قابل پیشگیری و بیماری در میان زنان بوده است. و با توجه به بررسی های اخیر در بسیاری از زنان سیگار کشیدن باعث سرطان ریه است. علاوه بر این سرطان سینه در سال 1987 به عنوان علت اصلی مرگ ناشی از سرطان زنان در ایالات متحده بود.

در حقیقت سیگار کشیدن می تواند تقریبا باعث بیماری در هر ارگانی از بدن شود، در زنان و مردان لیستی از بیماری های ناشی از سیگار کشیدن گسترش یافته است که شامل آنوریسم آئورت شکمی، لوسمی میلوئید حاد، آب مروارید، سرطان گردن رحم، سرطان کلیه، سرطان لوزالمعده، ذات الریه، پریودنتیت و سرطان معده است. این علاوه بر بیماریهایی است که  قبلا شناخته شده است.

سیگار کشیدن باعث بیماری هایی از جمله بیماری های مثانه، روده بزرگ، کبد، مری، حنجره، ریه، سرطان های دهان و گلو، بیماری های مزمن ریه، عروق کرونر قلب و بیماری های قلبی عروقی، و همچنین اثرات مخرب بر باروری و سندرم مرگ ناگهانی نوزاد دارد.

سیگار کشیدن در بسیاری از جنبه ها و هر مرحله از تولید مثل آسیب می رساند: عملکرد قاعدگی، استفاده از  داروهای ضد بارداری خوراکی، باروری، مشکلات در دوران بارداری و تولد کودکان کم وزن.

علاوه بر این، سیگار کشیدن خطر ابتلا به پوکی استخوان را افزایش میدهد. سیگار کشیدن  منجر به افزایش خطر شکستگی لگن به ویژه در میان زنان یائسه می شود. (مطالعات نشان داده اند که تراکم مواد معدنی در استخوان و توده بدن در افراد سیگاری پایین تر است.)

سیگار کشیدن ظاهر شما را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. سیگار کشیدن در بلند مدت باعث می شود پوست شما  با از دست دادن خاصیت ارتجاعی خود به چین و چروک زودرس مبتلا شود. ناخن ها زرد شوند و همچنین باعث بوی بد دهان شود. با تمام این اوصاف هنوز هم تعداد زیادی نوجوان زیر 18 سال سیگار کشیدن را شروع می کنند!

دکتر سلام