ُسفرهای نوروزی

سفرهای نوروزی در پیش است و مبتلا شدن به بیماری هایی در این سفرها، غیر ممکن نیست. یکی از اعضای هیأت مدیره جامعه متخصصین داخلی، اظهار داشت: شایع ترین علتی که مسافران در ایام نوروزی به اورژانس مراجعه می کنند، علاوه بر تصادف، بیماری های گوارشی است. پس لازم است در سفرهای نوروزی مراقب تغذیه ی خود باشید.

دکترکیوان الچیان در گفتگوی اختصاصی ضمن بیان این خبر گفت: توصیه اکید ما اینستکه همراهان بیماران و مصدومین برای کمک به خدمات رسانی مطلوب تر، شرایط را برای خدمت رسانی بیشتر کادر بیمارستان و امدادگران محیا کنند.

وی ادامه داد:درمیان افرادی که به مسافرت می روند به دلیل استفاده از آب و غذاهای بین راهی احتمال بیماری های گوارشی شایع است .به همین خاطر توصیه  ما به تمامی افراد این است که قبل از سفر غذاهای مختلف و همچنین وسایلی که حاوی یخ و هوای سرد باشد و بتوانند غذاها را در آن نگهداری کنند را آماده کنند تا غذا ها فاسد نشود.

وی تأکید کرد: درعین حال بهتر است مردم از غذاهایی استفاده کنند که حاوی مواد نگهدارنده وسس نباشد، غذاهای پختنی کمتر مصرف کنند، درعین حال سعی کنند غذاها را خودشان آماده کنند و حتماً از آبهای بسته بندی استفاده کنند.

وی گفت: اگر از مراکز بهداشتی بین راه استفاده می کنند همراه خودشان حتماً صابون و مواد شوینده داشته باشند و بهداشت را رعایت کنند. همچنین از پر خوری و در هم خوری پرهیز کنند به خصوص افرادی که بیماری های خاص از جمله دیابت و فشار خون و… دارند زیاده روی در خوردن ممکن است سبب افزایش فشار خون و همچنین کنترل نشدن دیابت و بیماری آنان وتبعات جدی برایشان شود.

دکتر الچیان افزود: افرادی که بیماری های قلبی و عروقی دارند در مقابل هر 45 دقیقه بی تحرکی و نشستن در ماشین هنگام مسافرت باید 15 دقیقه پیاده شوند و پیاده روی کنند برای اینکه احتمال ایجاد لخته خون و  آمبولی وجود دارد.

وی تصریح کرد: افرادی که دارو مصرف می کنند باید به اندازه دو برابر مصرف روزانه خود دارو همراه داشته باشند تا اگر در حین سفر دچار وقفه ای مانند تصادف، خرابی ماشین و… شدند دارو به اندازه کافی همراه داشته باشند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: هموطنان عزیز در هنگام سفر نیز غذا و مواد خوراکی بیش از اندازه مصرف روزانه شان به همراه داشته باشند تا درصورت وقفه در صفر از لحاظ غذای سالم دچار کمبود نشوند.

 متخصص داخلی اظهار کرد: افراد از خوردن مواد غذایی که حاوی مواد نگهدارنده است  پرهیز کنند و مواد غذایی را تازه به تازه مصرف کنند. از نگه داشتن موادغذایی در بیرون ازیخچال هم پرهیز کنند چرا که منجر به برخی عفونت ها مانند سالمونلا،ایکولا و… می شود که فرد را دچار آلودگی های روده ای و گوارشی می کند.

وی خاطر نشان کرد:همه افراد در معرض خطر هستند اما به طور قطع کسانی که ضعف سیستم ایمنی دارند و به خصوص کودکان و سالمندان و کسانی که بیماری زمینه ای دارند استعدادشان برای گرفتار شدن به بیماری های مختلف بیشتر است.

وی در مورد اقدامات اولیه در زمان وقوع حوادث گفت: توصیه ام به همه افراد این است که در مسافرت، همراه خود یک کیف احیاء یا کمک های اولیه داشته باشند تا بتوانند در زمان سوانح احتمالی کمک های اولیه از جمله ضد عفونی کردن و بستن زخم و… را انجام دهند.

متخصص طب اورژانس تأکید کرد: مسافران حتماً به همراه خود آب تمیز، مسکن های ساده مانند استامینوفن وداروهای ضد اسهال داشته باشند تا اگر در حین سفر و در کوه و جنگل و جایی که دسترسی به بیمارستان و درمانگاه نداشتند وخدای ناخواسته حادثه ای رخ داد بتوانند اقدامات اولیه را انجام دهند.

دکتر الچیان در مورد اقدامات اولیه افراد در صحنه تصادف نیز به شفاآنلاین گفت: بسیاری از افراد که در حادثه حضور دارند مانند ناظران و کارشناسان حضور پیدا می کنند و منجر به شلوغی و ترافیک می شوند و در واقع مانعی برای خدت رسانی به حادثه دیدگان می شوند. بی تردید بهتر است  افرادی که در سر صحنه هستند و به حادثه آگاهی ندارند با انجام برخی عملیات غیر کارشناسانه منجر به حادثه بیشتر برای مصدومان نشوند و در یک کلام کاری را که در آن مهارت ندارند لطفاً انجام ندهند.

وی گفت: افرادی که بیماری خاصی دارند حتماً در گردنشان کارتی داشته باشند که در آن کارت نوع بیماری و همچنین داروهایی که مصرف می کند را ذکر کنند. داروهای شان را نیز حتماً به همراه داشته باشند تا در صورت ایجاد مشکل در اسرع وقت نیروهای امدادی به کمک آنها بشتابند.

وی تأکید کرد: بیماران در اورژانس بیمارستان ها از تجمع و آوردن همراه بیش از اندازه پرهیز کنند. معمولاً افراد برای مشکلات کوچک هیاهوی زیادی راه می اندازد حال آنکه باید بر حسب شدت و نوع حادثه  ابراز احساسات کرد و نه بیشتر. البته چه بهتر که احساساتشان را کنترل کنند تا تیم بیمارستان و اورژانس بتوانند به نحو احسن ارائه خدمت کنند.

دکتر الچیان در پایان گفت: همراهان بیمار ان سعی کنند که همکاری لازم را با نیروهای امدادی و تیم  پزشکی ودرمانی  داشته باشند تا بتوانند خدمات رسانی لازم را داشته باشند. مسلماً تخت های بیمارستانی برای بیمار است و بیماران هستند که از آن استفاده می کنند و اگر بیمارستانی تخت خالی داشته باشد در اختیار بیماران قرار می دهد .در غیر این صورت باید در بخش اورژانس منتظر باشند تا خدمات اورژانسی ارایه شود و خدمات بستری آنها در صورت خالی شدن تخت انجام شود.

شفاآنلاین