4752_orig

مبتلا شدن آقایان  به امراض  خطرناک شاید به کاهش اندازه تستوسترون در رحم مادر  مربوط باشد. این پژوهش بیانگر این است که  چگونه اندازه تستوسترون موجود در بدن اقایان  پیش از تولد او در شکم مادر مشخص می شود.

درک اینکه چرا برخی مردان مقادیر کمتری از این هورمون را در مقایسه با دیگران دارند، بسیار مهم است زیرا تستوسترون برای سلامت مردان در طول عمر بسیار ضروری است. پیش از این مشخص شده بود که مقادیر کم این هورمون با ابتلا به چاقی، دیابت و بیماری قلبی ارتباط دارد.

محققین نشان دادند که سلولهایی که مسئول تولید تستوسترون  در دوره ی بلوغ در جنس مذکر هستند و بنام سلولهای  لیدیگ  Leydig cellsمعروف می باشند از سلولهای بنیادی خاصی در بیضه مشتق می شوند. دانشمندان می گویند شواهدی از این سلولهای بنیادی در بیضه ی در حال تکوین در کودکان، موشهای صحرایی، موش و بوزینه (marmoset)یافته اند.

سلولهای  Leydigتا قبل از بلوغ تکوین نمی یابند اما محققین نشان دادند چنانچه جد سلولهای بنیادی  که سلولهای  Leydigاز آنها مشتق می شوند در شکم  مادر درمعرض مقادیر  کمی تستوسترون قرار گیرند، عملکرد سلولهای Leydigدر فرد بالغ دچار اختلال می شود.

این تحقیق اولین مطالعه ای  است که شواهدی را دال بر تأثیر وقایع دوره ی بارداری بر سلامت  مردان در دوره ی بعدی زندگی فراهم کرده است. این کار تحقیقاتی توسط محققین مرکز شورای پژوهش های پزشکی (MRC)برای بهداشت  باروری در دانشگاه Edinburghانجام گردید.

پرفسور sharpeمی گوید: شواهد روز افزونی درباره ی رژیم غذایی، شیوه ی زندگی  و قرار گرفتن درمعرض داروها و مواد  شیمیایی مادران باردار وجود دارد که نشان می دهد این عوامل بطور واضحی بر مقدار تستوسترون موجود در رحم تأثیر می گذارد. با درک بهتر این عوامل می توانیم  به زنان  باردار توصیه های قابل اعتمادی برای حفظ سلامت نوزاد متولد نشده ی آنها ارائه دهیم.

منبع-http://diabetestma.org