گفتگو با دوستان و معاصران درباره تغییرات بدن ما در مورد میانسالی بسیار جالب است. احساس می کنم گویی همین دیروز بود که درمورد بچه ها صحبت کمی کردیم اینکه چه طور از  نیازهای شبانه روزی آن ها خسته می شویم. اینکه چه قدر سخت است شب ها آن ها را بخوابانیم. اینکه در هر صورت کسی حق ندارد در خانه تند راه برود یا با صدای بلند حرف بزند. ودر مورد شیر خشک و پستانک های آن ها و تمام کارهایی که برای رشد و پیشرفت فرزندانمان انجام دادیم.

شاید هیچ یک از آن ها را چون جوان بودیم احساس نمی کردیم. اما حالا اگر خوش شانس باشید بعضی از همان دوستان را در کنار خود دارید و می توانید در طول دوران میانسالی بنشینید و گپ بزنید و در مورد موضوعات مختلف این دوران تمرکز کنید و بیشتر به خودتان برسید.

شاید سخت باشد اما شما در دوران میانسالی با اخباری مثل اینکه فلان دوستتان دچار سرطان کلیه شده است روبرو می شوید یا حتی ممکن است در مراسم تشییع جنازه یک دوست دیگر خود شرکت کنید. یا از سکته قلبی یک دوست دیگر خود آگاه شوید.

بله، میانسالی سال های آسیب پذیری است. اما می توانید در این سال ها شادی و اعتماد به نفس بیشتری نیز داشته باشید. البته اگر  نگرانی های بهداشتی در مورد سلامت خود را برطرف کنید. پس بد نیست بدانید پس 50 سلگی با چه چیزهایی در مورد سلامتی تان روبرو خواهید شد.

بیماری های رایج در میانسالی

بیماری قلبی:

اگرچه بیماری قلبی بیماری مختص انسان نیست. بیماری قلبی هرسال تعدادی از مردان و زنان جهان را به کام مرگ می کشد. بسیاری از زنان می دانند که یکی از علل مرگ زنان بعد از 50 سالگی بیماری های قلبی است. شما می توانید با داشتن یک وزن سالم، شناخت و کنترل فشارخون، کلسترول و تری گلیسرید از آن دوری کنید و همچنین با انتخاب مواد غذایی سالم، ورزش کردن و سیگار نکشیدن و کاهش سطح استرس خود خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهید.

سکته مغزی:

این بیماری سومین علت مرگ و میر برای زنان در مقایسه با مردان است که برای مردان علت پنجم مرگ و میر محسوب می شود و تقریباً دوبرابر بیش از سرطان سینه زنان را به کام مرگ می کشد.  اقدام به سرعت می تواند هنگام مواجه با سکته مغزی زندگی یک شخص را نجات دهد.از علائم آن می توان به: بی حسی یا ضعف صورت و یا بی حسی و ضعف دست یا پا به خصوص در یک طرف بدن، مشکل دید در یک یا هردو چشم، مشکل در راه رفتن، سرگیجه، از دست دادن تعادل و هماهنگی بدن و سردرد شدید بدون علت می تواند باشد. برای کاهش خطر ابتلا به این بیماری می توانید با حفظ قند خون خود بهتر از این بیماری جلوگیری کنید.

سنگ کیسه صفرا:

مایع صفرا به بدن کمک می کند که زباله ها از بدن شما دفع شوند. البته این مایع می تواند به اندازه یک توپ گلف و بسیار سخت شود. این سنگ می تواند درد شدیدی در منطقه بالای بدن و پشت ناف شما ایجاد کند. اگر شما جزء افراد چاق هستید در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستید. و حتی می توانید مبتلا به بیماری کرون یا دیابت باشید. ورزش کردن می تواند به حفظ سلامت شما و جلوگیری از این بیماری دردناک کمک کند.

استخوان های شکسته:

یکی از دلایلی که می تواند باعث حفظ تعادل شما در میانسالی شود داشتن استخوان هایی سالم است. هرچه سن شما بالاتر می رود استخوان های شما نیز شکننده تر می شوند. یک سقوط می تواند برای یک شخص میانسال فاجعه بار باشد. به خصوص شخصی که با پوکی استخوان مواجه است. شما می توانید از پوکی استخوان خود با ورزش منظم، خوردن غذاهای سرشار از کلسیم و ویتامین D دوری کنید. البته فراموش نکنید دوری از کشیدن سیگار برای سلامت استخوان های شما بسیار مهم است.

جدا شدن شبکیه ی چشم:

شبکیه ی چشم یک لایه ی حساس به نور در چشم شما است و اگر آسیب ببیند و شما آن را درمان نکنید ممکن است باعث افت دائمی دید شما شود. حتی ممکن است قسمتی از آن به تدریج جدا شود. از اولین علائم آن دیدن اجسام شناور یا نورانی در چشم است.

برخی از شرایط پزشکی دیگر که به احتمال زیاد پس از 50 سالگی برای ما به رخ می دهند عبارتند از: سرگیجه، سنگ کلیه، ذات الریه، تنگی کانال نخاعی، نقرس، آمبولی ریه، پانکراتیت حاد و آنوریسم. دانش قدرت است و می توان با دانستن بعضی از مشکلات سلامتی شما می توانید خود را برای دوران میانسالی قدرتمند تر و سالم تر نگه دارید تا دوران میانسالی خوشایند تر و راحت تری داشته باشید.

دکتر سلام