علائم هشدار دهنده را نادیده نگیرید. برای برخی افراد، ضربان قلب نامنظم فیبریلاسیون دهلیزی هرگز باعث ایجاد مشکل نمی شود. برای دیگران می تواند به سکته ی مغزی و حملات قلبی یا نارسایی قلبی منجر شود. علائم فیبریلاسیون دهلیزی ممکن است شامل سرگیجه، خستگی، ضعف، تنگی نفس و درد قفسه ی سینه به خصوص هنگامی که به بیماری قلبی مبتلا هستید، شود. اگر هر یک از این علائم را داشتید و یا احساس کردید قلب شما تپش دارد به پزشک مراجعه کنید.

8 توصیه برای زندگی با فیبریلاسیون دهلیزی

1- کنترل دیابت و فشار خون:

افرادی که فیبریلاسیون دهلیزی دارند حدود ۵ برابر بیشتر احتمال دارد به سکته مغزی، دیابت و افزایش فشار خون بالا مبتلا شوند. خوردن غذاهای کم شکر و نمک و تنظیم وزن خود به پایین آوردن قند خون، فشار خون کمک می کند و خطر ابتلا به عوارض فیبریلاسیون دهلیزی را کاهش می دهد.

خوردن یک رژیم غذایی سالم:

حدود نیمی از بشقاب شما باید از گیاهانی مانند سبزیجات برگ دار و رنگارنگ و میوه پر شود. اضافه کردن چربی های سالم مانند: اسیدهای چرب امگا ۳ در ماهی قزل آلا برای قلب مفید می باشد. منابع خوب پروتئین شامل گوشت بدون چربی و حبوبات می باشد. غلات کامل را به جای کربوهیدرات های تصفیه شده به عنوان فیبر برای خود جایگزین کنید. یک رژیم غذایی کم قند تصفیه شده، چربی های ترانس و سدیم کمک می کند قند خون، فشار خون و کلسترول خود را کنترل کنید.

3- ترک سیگار:

برای داشتن یک زندگی سالم سیگار را برای همیشه از زندگی خود حذف کنید. مطالعات نشان می دهد افراد سیگاری فعلی و سابق در معرض خطر بالاتر ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی هستند. به علاوه مصرف سیگار خطر سکته ی مغزی را افزایش می دهد.

مراقبت همراه با رقیق کننده خون:

پس از آن که برای شما فیبریلاسیون دهلیزی تشخیص داده شد، پزشک ممکن است برای شما رقیق کننده ی خون برای کاهش خطر ابتلا به سکته ی مغزی تجویز کند. این داروهای ضد انعقاد خون می توانند با برخی مواد غذایی، مکمل ها و یا حتی داروهای دیگر تداخل داشته باشند، بنابراین با پزشک خود مشورت کنید و طبق دستور او داروها را مصرف نمایید.

5- بیش از حد قهوه مصرف نکنید:

نوشیدن کافئین بیش از حد می تواند فشار خون را بالا ببرد. مطالعات اخیر نشان می دهد کافئین سبب ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی می شود، بنابراین در مصرف قهوه، چای، نوشابه و شکلات زیاده روی نکنید.

حرکت بدنی:

فعالیت بدنی منظم می تواند با کاهش عوارض بیماری های قلبی به شما کمک کند، اما ورزش شدید گاهی اوقات می تواند فیبریلاسیون دهلیزی را بدتر کند. بنابراین به آرامی ورزش کنید و هر روز به مدت نیم ساعت پیاده روی کنید.

7- گرفتن و تزریق واکسن آنفولانزا:

افرادی که واکسن آنفولانزا را به طور منظم استفاده می کنند، خطر ابتلا به حمله ی قلبی در آن ها کاهش می یابد. قبل از فصل آنفولانزا واکسن را تهیه کنید.

کاهش استرس:

استرس ضربان قلب را نامنظم می کند. سعی کنید از یک عمل مراقبه مانند یوگا، اضطراب خود را کاهش دهید که در نتیجه فیبریلاسیون دهلیزی شما کاهش می یابد.

دکتر سلام