احساس درد در انگشتان پا، بیشتر در خانم ها دیده می شود. این درد می تواند عوامل زیادی داشته باشد، ولی در خانم ها، بیشتر به خاطر پوشیدن کفش های نامناسب ایجاد می شود. اگر پوشیدن کفش نامناسب، ادامه داشته باشد، عضوی که دچار بیشترین مشکل می شود، انگشتان پا است.

 پیشگیری از ابتلا به دردهای ناحیه‌ی انگشتان پا، در نهایت به جلوگیری از پا درد منجر می‌شود. با وجود این، شاید قادر نباشید از همه‌ی انواع دردها در انگشت‌های پای‌تان پیشگیری کنید، زیرا برخی از آن‌ها به پوشیدن کفش‌های نامناسب مربوط نمی‌شوند. مثلا نقرس از آن جمله بیماری‌هایی است که انگشت بزرگ پا و دیگران مفاصل بدن را دچار درد می‌کند. نقرس بیماری بسیار دردناکی است که خیلی از آدم‌ها را گرفتار می‌کند. نقرس هنگامی ایجاد می‌شود که بدن نتواند اسید اوریک اضافی را از طریق کلیه‌ها دفع کند.

ناتوانی در دفع اسید اوریک باعث تجمع آن و تشکیل کریستال‌های ادراری می‌شود. کریستال‌های ادراری عامل اصلی دردهای مفصلی هستند. چنان‌چه درد در شست پای‌تان به خاطر نقرس باشد، برای پیشگیری از بروز دردهای گاه و بی‌گاه، یک سری اقدامات را می‌توانید انجام دهید.

سطح اسید اوریک بدن‌تان را بررسی کنید

بهترین کار ممکن این است که به پزشک مراجعه کنید و از میزان اسید اوریک در بدن‌تان مطلع شوید. هدف این است که سطح اسید اوریک بدن‌تان را کم‌تر از ۶ میلی‌گرم در یک‌دهم لیتر نگه دارید. پزشک با ارائه‌ی دستورالعمل‌هایی به خوبی می‌تواند شما را در کاهش سطح اسید اوریک بدن‌تان کمک نماید.

به علاوه، برخی خوراکی‌ها و نوشیدنی‌ها نیز با بروز دردهای نقرس در ارتباط هستند. یکی از نوشیدنی‌هایی که باید کاملا از آن‌ها پرهیز کنید، الکل است. چنان‌چه از مصرف مشروبات الکلی لذت می‌برید، ممکن است ترک آن برای‌تان کار دشواری باشد. ولی الکل در ایجاد دردهای نقرس بسیار تاثیرگذار است. از این رو، قطعا باید از مصرف آن خودداری کنید.

در این میان خوراکی‌هایی نیز وجود دارند که باید از مصرف آن‌ها اجتناب نمایید. برای مثال می‌توان به گوشت خوک، ساردین، گوشت، خوراکی‌های چرب، مخمرها، و صدف اشاره نمود. پزشکان به افراد مبتلا به نقرس توصیه می‌کنند برای پیشگیری از درد، از مصرف این قبیل خوراکی‌ها جدا خودداری کنند.

نقرس تنها عامل درد در انگشت‌های پا نیست

با این‌که نقرس یکی از دلایل ایجاد درد در انگشتان پا به شمار می‌رود، تنها دلیل آن نیست. پوشیدن کفش‌های نامناسب می‌تواند سبب ایجاد دردهای مزمن در انگشت‌های پا شود. بیماری به نام انگشت چکشی وجود دارد که در آن، انگشت‌ها از جمله شست پا به گونه‌ای آسیب می‌بیند که مانند چکش خمیده به نظر می‌آید. پوشیدن کفش‌های نامناسب می‌تواند احتمال ایجاد این بیماری را افزایش دهد. بنابراین، پوشیدن کفش‌های مناسب و استاندارد از اهمیت بالایی برخوردار است.

بیماری دیگری نیز وجود دارد که در آن انگشت‌های پا به شکل چنگال برخی پرندگان در می‌آید و بسیار دردناک می‌شود. این شرایط هنگامی رخ می‌دهد که نتوانید به درستی انگشتان پای‌تان را صاف کنید. در نتیجه، نوک انگشتان به سمت بالا یا پایین خواهد رفت. این بیماری ناشی از آسیب‌های عصبی است و غالبا در افراد مبتلا به دیابت مشاهده می‌شود. برای پیشگیری یا تسکین درد ناشی از آسیب‌های عصبی در انگشتان پا، پوشیدن برخی انواع کفش‌های مخصوص الزامی است؛ در غیر این صورت، ممکن است مشکلات بدتری در ناحیه‌ی پا گریبان‌گیرتان شود.

شکستگی انگشتان پا نیز به شدت دردناک است که می‌تواند برای هر یک از انگشتان پا اتفاق بیفتد. چنان‌چه این شکستگی آن‌چنان جدی نباشد، با مصرف برخی داروهای ساده و استراحت قابل درمان است. ولی در صورت وخامت آن، برای درمان به جراحی نیاز خواهد بود.

هم‌چنین فرو رفتن ناخن در انگشت پا نیز می‌تواند واقعا دردآور باشد. این شرایط هنگامی رخ می‌دهد که پوست اطراف ناخن، بخشی از ناخن را بپوشاند. چنان‌چه این مسئله درمان نشود، به عفونت و مشکلات جدی برای سلامتی‌تان منجر خواهد شد. هرگز نباید فرو رفتن ناخن را در انگشت پا بی‌اهمیت تلقی کنید، زیرا عفونت ناشی از آن به استخوان انگشتان‌تان سرایت می‌کند و مشکلات جدی برای‌تان به وجود می‌آورد.
 

جمع‌بندی

شمار زیادی از آدم‌ها در سراسر جهان از درد انگشتان پا رنج می‌برند. با این‌که بسیاری از آن‌ها از علل دردشان آگاه هستند، برای برطرف نمودن منبع اصلی مشکل‌شان به ندرت اقدامی مناسب به عمل می‌آورند. معمولا ماساژ نیز می‌تواند تا حدی این علائم را تسکین دهد.

ولی چنان‌چه فکر می‌کنید مشکل‌تان جدی شده است و قادر به تشخیص عوامل آن نیستید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

بهداشت نیوز