Fitness14

اگر  خودتان بخواهید  بصورت واقعی تناسب اندامتان از بین برود، هر نوع بازتاب ناپسندی را تجربه خواهید کرد، از کمی سطح انرژی و افسرده شدن گرفته تا ازدیاد ریسک ابتلا به انواع امراض و حتی مرگ!

اما خبر خوب این است که هیچ وقت برای شروع دیر نیست، اگرچه، اگر در حال حاضر از بیماری‌های قلبی یا ریوی رنج می‌برید، باید ببینید که پزشک معالج شما چه تدابیری برای برنامه‌ی تناسب اندام شما خواهد اندیشید.

چاقی

بدون ورزش منظم، سوخت و ساز بدن شما (یعنی فرایندی که بدنتان غذا را به انرژی تبدیل می‌کند) کند خواهد شد، بنابر این از بین بردن وزن اضافه برایتان سخت‌تر می‌شود. داشتن اضافه وزن هم مساوی با فشار خون و سطح کلسترول بالا خواهد بود که می‌تواند به حمله ی قلبی یا سکته مغزی منجر شود. بعلاوه، یک بدن چاق می‌تواند باعث شود تصویر شخصی بد و ضعیفی از خود پیدا کرده و احساس افسردگی کنید!

قلب بیمار

یک سبک زندگی تنبلانه برای قلبتان بد است و می‌تواند به ناراحتی‌های قلبی جدی‌ای دامن بزند. به خاطر بسپارید که قلب، یک عضله است و احتیاج به تمرین دارد. یک قلب سالم، تپش قوی‌تری به نسبت یک قلب ناسالم دارد، بدین معنی که می‌تواند با تقلای کمتری خون را در بدن شما به جریان بیندازد.

قلبی که سالم نیست، حتی زمانی که در حال استراحت هستید، سریعتر می‌تپد، چرا که باید سخت کار کند تا بتواند نتایج مشابهی بوجود بیاورد. جریان خون ضعیف تر می تواند منجر به سکته‌ی مغزی شده و سیستم ایمنی بدنتان را مختل کند.

انواع بیماری

علاوه بر عواملی که تا به الآن ذکر کردیم، همچون فشار خون بالا، کلسترول بالا، نارسایی‌های قلبی، افسردگی و سکته‌ی مغزی، شخصی که تناسب اندام نداشته باشد، در خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و انواع سرطان نیز قرار خواهد گرفت!

علاوه بر این، یک سبک زندگی ناسالم، می‌تواند شرایط پزشکی مزمنی را برانگیخته یا بدتر کند، مثلا ورم مفاصل و پوکی استخوان، که به جهت کاهش تراکم استخوان بوجود می‌آیند.

با تحرک کم مفاصل و قدرت بدنی ضعیف، بیشتر در معرض خطر آسیب های جدی در افتادن‌ها یا تصادفات خواهید بود.

اثرات روانی

یک سبک زندگی بی تحرک، می‌تواند بر روی خلق و خو و حال و حوصله‌ی شما تاثیر منفی بگذارد. یک شخص ناسالم و بی تحرک نخواهد توانست اثرات کاهش استرس ورزش را تجربه کند. سطح انرژی پایین که در نتیجه‌ی سیستم قلبی عروقی ضعیف و ناسالم بوجود می‌آید، باعث خواهد شد در کارهایتان شانس موفقیت کمی داشته باشید، در مرحله‌ی بعد هم اعتماد بنفس شما را تحت الشعاع قرار خواهد داد.

خراب شدن تصویری که از خودتان دارید می‌تواند به شما بقبولاند که کنترل زندگی خود را از دست داده‌اید، و شما را وحشت زده و افسرده کند.

امیدتان را از دست ندهید

حتی پس از سال‌ها سبک زندگی ناسالم، بدن شما می‌تواند با یک برنامه‌ی ورزشی متعادل مثل پیاده روی روزانه، تقویت شود. با توجه به مطالعاتی که در مرکز پزشکی دانشگاه مریلند صورت گرفته، ورزش منظم در گروهی از مردان ۵۰ ساله، نتایج سلامتی مشابهی همچون ترک سیگار برایشان داشته است!

پس همین حالا دست به کار شوید و فکری به حال سلامتی‌تان کنید!

منبع-http://fitnessmagazine.ir