بیشتر افراد، وقتی برای اطمینان از سلامتی خود به تست های پزشکی مراجعه می کنند، با شنیدن اینکه حالشان مساعد است، احساس خوش آیندی به آنها دست می دهد. حتی اگر این سخن را یک ماشین فانتزی به آنها بگوید! آیا این تست ها، می توانند زمان مردن ما را تشخیص دهند؟

 کاشف به‌عمل آمده است که برخی از تست ها که با فناوری فوق‌العاده کمی انجام می‌شوند، می‌توانند پزشکان را در پیش‌بینی این‌که چه کسی دارای ریسک بالای زودتر مردن است، کمک کنند.

 

این سه تست به تقلید از موقعیت‌های نسبتا عادی زندگی می‌پردازند:

 

با چه سرعتی می‌توانید از روی صندلی بلند شوید؟

با چه شدتی می‌توانید مشت‌تان را فشار دهید؟

چه مدت می‌توانید روی یک پا بایستید؟

 

 

تحلیلی که در ژورنال بی‌ام‌جی منتشر شد، نگاهی داشت به داده‌های یک مجموعه‌ی بزرگ مطالعاتی و به این نتیجه رسید که به طور کلی، آدم‌هایی که در انجام یکی از این فعالیت‌ها یا بیش‌تر، بین یک-چهارم برتر قرار می‌گیرند (در میان افرادی از یک سن، جنسیت و سایز) طولانی‌تر عمر می‌کنند در مقایسه با کسانی که در یک-چهارم پایینی قرار می‌گیرند.

 

 

تا کنون، این تست ها دقیق‌ترین پیشگویی را زمانی دارند که روی افراد مسن‌تر که بین سنین ۶۰ تا ۷۰ سال هستند، صورت می‌گیرند. البته شاید این فقط بازتابی باشد از آن‌چه مطالعات واقعا انجام داده‌اند، زیرا تعداد کمی از دانشمندان، زمان یا امکانات لازم را داشته‌اند برای این‌که این ویژگی‌‌ها را در افراد جوان‌تر ارزیابی کنند و بعد از سال‌ها دوباره آنها را بررسی کنند تا ببینند وضعیت سلامتی‌شان چگونه است.

 

 

البته، نداشتن مهارت در انجام این تست ها دلیل بی‌برو برگرد مرگ نیست- قرار نیست به این دلیل که نمی‌توانید چیزی را به شدت فشار بدهید، بمیرید؛ این تست ها فقط شرایط کلی سلامتی شما را نشان می‌دهد.

 

 

به همین دلیل است که محققین آنها را شاخص‌های مفیدی برای سلامت کلی می‌دانند. آنها اشاره می‌کنند به ویژگی‌های گسترده‌تری که مبنای این فعالیت‌ها قرار می‌گیرند، از جمله تعادل، قدرت عضلانی و کنترل حرکتی.

جام نیوز