کشورهای افغانستان و پاکستان که در چند سال اخیر مورد هجوم گروهک های تروریستی قرار داشته اند و از وضعیت بهداشت و سلامت نامناسبی برخوردار هستند تصمیم به اقدام مشترک برای مبارزه با بیماری فلج اطفال گرفته اند.

وزارت بهداشت افغانستان اعلام کرده که برای مبارزه مشترک افغانستان و پاکستان در راستای ریشه‌کنی بیماری فلج اطفال تاکنون چندین نشست مشترک برگزار شده است.

در اطلاعیه این وزارتخانه آمده است که آخرین دور این نشست‌ها در روزهای گذشته در کابل برگزار شد.

وزارت بهداشت افغانستان اعلام کرد: مسئولان تیم‌های ریشه کنی فلج اطفال در دو کشور توافق کردند که به دور از هر نوع تنش‌های سیاسی و در هماهنگی با هم و یکجا برای مبارزه با این بیماری تلاش کنند.

روابط سیاسی کشورهای افغانستان و پاکستان در این اواخر به دنبال افزایش ناامنی در هر دو کشور و متهم ساختن یکدیگر به حمایت از مخالفان هم، پرتنش شده است. شکایت افغانستان از پاکستان در سازمان ملل، مسدود شدن مرزهای دو کشور، تنش‌های مرزی و احضار مقامات سفارت‌های یکدیگر از جمله پیامدهای این تنش‌ها بود.

اما اکنون مسئولان بهداشتی این کشورها پس از برگزاری چندین نشست مشورتی تکنیکی برای مبارزه با فلج اطفال، اعلام کردند که با هم در راستای ریشه کردن کردن این بیمایر همکاری خواهند کرد.

به گزارش بی‌بی‌سی، افغانستان (در کنار پاکستان و نیجریه) یکی از تنها سه کشور در جهان است که در آنها بیماری فلج اطفال ریشه‌کن نشده است.به اساس آخرین آمار اعلام شده در افغانستان در سال ۲۰۱۷ میلادی تاکنون دو مورد فلج اطفال و در سال ۲۰۱۶ در این کشور ۱۳ مورد ابتلا به این بیماری ثبت شده است.

بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت، در سال ۱۹۸۸ آمار ابتلا به بیماری فلج اطفال ۳۵۰ هزار مورد در جهان بوده است. این سازمان معتقد است که وجود ویروس فلج اطفال در یک کشور به معنای آن است که همه کشورها همچنان در معرض خطر هستند زیرا این ویروس به سادگی قابل انتقال از یک کشور به کشور دیگر است و بیماری می‌تواند به سرعت گسترش یابد.

منبع/ایسنا