طبق تحقیقات چای فواید زیادی دارد از جمله اینکه بروز سکته را کاهش می دهد. بخصوص سکته در افراد سالمند و همچنین از مسدود شدن سرخرگ ها جلوگیری می کند چون چای دارای فلاوونوئید است. هر کسی دوست دارد چایی خود را با چیزی بخورد بعضی با توت بعضی هم با انجیر خشک و بعضی هم با شیر. براستی مخلوط کردن شیر و چای عوارضی در پی نخواهد داشت؟

 

گیاه شناسان ژاپنی به‌طور سنتی از چای برای درمان بسیاری از بیماری‌ها از جمله نفخ شکم، سوء جذب و تجمع مایعات در بدن استفاده می‌کنند.

همچنین تصور می‌شود چای بسیار کم رنگ برای کنترل اسهال، گاستریت و اسهال خونی نیز مفید است.

همچنین از چای می‌توان به عنوان یک محرک خفیف استفاده نمود، گرچه اثر تحریک کنندگی چای از  قهوه کمتر است.

فواید خاص چای

چای و سکته

مطالعات متعدد نشان داده‌اند که افزایش مصرف فلاونوئیدها خطر بروز سکته در سالمندان را کاهش می‌دهد.

نتایج یک مطالعه ده ساله نشان می‌دهد که مصرف چای سیاه به همراه شیر می‌تواند 70 درصد دریافت فلاونوئید افراد را تشکیل دهد.

خطر بروز سکته در افرادی که روزانه بیشتر از 4/7 فنجان چای مصرف می‌کنند نسبت به  افرادی که کمتر از 2/6 فنجان چای می‌نوشند تا 69 درصد کاهش می‌یابد.

این نتایج همان طور که در مورد بیماری‌های قلبی گفته شد، احتمالاً مربوط به اثر فلاونوئیدها درجلوگیری از تخریب کلسترول LDL در دیواره عروق است.

چای و بیماری‌های قلبی

بین مصرف چای و ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی در انسان ارتباط معنا داری مشاهده شده است، که احتمالا این خاصیت ناشی از وجود مواد آنتی‌اکسیدانی به نام فلاونوئید در چای است.

کاتچین، اپی کاتچین، اپیگالوکاتچین از فلاونوئیدهای موجود در چای هستند. این مواد به توقف تخریب کلسترول LDL  در بدن کمک می‌کنند و از این‌رو خطر گرفتگی سرخرگ‌ها را کاهش می‌دهند.

نتایج مطالعات انجام گرفته بر روی انسان نشان می‌دهد که غلظت آنتی‌اکسیدان‌های خون 30 تا 50 دقیقه پس از نوشیدن چای سبز یا سیاه افزایش می‌یابد.

سایر مواد شیمیایی موجود در چای نظیر لیگنان‌ها نیز به حفاظت در برابر بیماری‌های قلبی کمک می‌کنند. افزودن شیر یا کرم به چای این اثرات مفید را از بین نخواهد برد.

چای و بیماری کلیوی

تحقیقات نشان می‌دهند که عصاره چای سبز حاوی ماده‌ای به نام تانین است که سلول‌های کلیه را  از تخریب توسط رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند و می‌تواند مقدار سموم تولید شده توسط کلیه‌ها را کاهش دهد.

محققان به دنبال انجام تحقیقات فوق نتیجه گرفته‌اند که عصاره‌های خاصی از انواع چای سبز از پیشرفت نارسایی‌های کلیوی جلوگیری می‌کند گرچه این نتایج هنوز تایید نشده‌اند.

 

چای و سرطان

هنوز نتیجه‌ای قطعی مبنی بر نقش چای در پیشگیری از سرطان بدست نیامده است. بیشتر شواهد بر نقش چای سبز در کاهش خطر سرطان معده دلالت می‌کنند.

مطالعات آزمایشگاهی متعددی نشان داده‌اند که عصاره پلی فنل‌های چای از تشکیل و گسترش سلول‌های سرطانی پیشگیری می‌کنند.

همچنین عصاره پلی فنل مواد سرطانزا را مهار می‌کند و تشکیل  مواد سرطان‌زایی به نام  نیتروزآمین‌ها را متوقف می‌نماید.

زندگی آنلاین