یکی از حساس ترین دوران زندگی هر مادری دوران بارداری اوست. در این دوران عوامل مختلفی سلامت مادر و نوزاد را تهدید می کنند؛ یکی از جدی ترین مشکلاتی که می تواند منجر به آسیب به نوزاد و مادر شود نوع تغذدیه مادر است. تغذیه نا صحیح مادر در دوران بارداری می تواند سبب بروز بیماری قلبی در نوزاد شود. با دکتر سلام همراه باشید.

زنان بارداری که اشتهای زیادی به مصرف شیرینی جات و غذاهای پرکالری دارند و کمتر غذاهای مورد نیاز رشد جنین را مصرف می کنند، نوزادشان با مشکلات بلندمدتی در بزرگسالی مواجه می شود.

به گفته محققان دانشگاه کمبریج انگلستان رژیم غذایی پرقند و پرچربی مادران باردار می تواند جنین آنها را در معرض مشکلات احتمالی سلامت قرار دهد.

محققان دریافتند در موش های باردار تغذیه شده با رژیم های حاوی میزان بالای قند و چربی، رژیم غذایی بر رشد و متابولیسم شان در مراحل اصلی در بارداری تاثیر می گذارد.

به گفته محققان، این نوع رژیم غذایی می تواند پیامدهای بلندمدتی داشته باشد و توضیح دهنده علت این موضوع باشد که چرا کودکان زنان چاق در دوره بارداری بیشتر در معرض ابتلا به چاقی، فشارخون بالا و دیابت نوع۲ در بزرگسالی قرار دارند.

دکتر آماندا اسفروزی پری، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «تغییر در منبع اکسیژن و تغذیه در مرحله رشد اعضای بدن می تواند موجب تغییر دائمی در ساختار و عملکرد برخی بافت ها شود.»

باوجودیکه این تحقیق بر روی موش ها انجام شده است اما به گفته تیم تحقیق، این یافته ها در مورد سلامت انسان هم صدق می کند.

 

منبع: مهر