حساسیت های پوستی با خارش و سوزش پوست همراه است و معمولا کهیر یا دانه های ریزی هم روی پوست زده می شود. این بیماری را می توان بیشتر در افراد مسن و اطفال دید. یکی از داروهایی که برای این بیماری مصرف می شود، آنتی هیستامین است که یک داروی ضد آلرژی است. حساسیت پوستی با خشکی و خارش پوست همراه است و گاهی قرمزی چشم را هم بدنبال دارد.

آبریزش بینی، عطسه، سرفه و خارش گلو از علائم حساسیت فصلی<seasonal allergy> بوده و در موارد شدیدی از آلرژی، بیمار با علائم تنگی نفس، تورم دهان و گلو مواجه میشود و در صورت عدم درمان منجر به بروز آسم خواهد شد. عامل اصلی بروز حساسیت پوستی، خشکی هوا، گرده افشانی گیاهان و استفاده از شوینده ها بدون پوشیدن دستکش است. در مواردی نیز مصرف بی رویه برخی داروها و عامل ژنتیک منجر به بروز حساسیت های پوستی میشوند.

حساسیت های پوستی معمولا در اطفال و افراد مسن بیشتر دیده میشود. آنتی هیستامین جزو داروهای درمانی حساسیت های پوستی است، اما به هیچ عنوان خوددرمانی با این دارو را توصیه نمیکنیم.

در موارد شدیدی از حساسیت های پوستی حتما باید به پزشک متخصص مراجعه شود تا از داروهای ضد حساسیت متناسب با شدت بیماری استفاده شود. بیمارانی که دچار حساسیت های پوستی هستند باید از انداختن زیورآلات بدلی که دارای نیکل است، خودداری کنند.
لباسهای پشمی عاملی برای افزایش حساسیت های پوستی به شمار می آیند، تاکید کرد: در صورتی که دچار علائم حساسیتی هستید باید از پوشیدن لباسهای پشمی دوری کنید. استفاده از مرطوب کننده های پوستی، استحمام مرتب و شستو شوی پوست با شوینده هایی که حاوی مواد مرطوب هستند در تخفیف و بهبود علائم پوستی موثر است.

نقش تغذیه در حساسیتهای پوستی :
تغذیه نقش بسیار موثری در شدت و ضعف علائم حساسیت های پوستی دارد؛ به طوریکه مصرف پروتئین، ویتامینها، میوه و سبزیجات تازه در بهبود علائم بیماری تاثیرگذار است. مصرف غذاهای فست فود، کنسرو شده، سوسیس و کالباس علائم بیماری را تشدید کرده و موجب آزار بیمار می شود.

شفا آنلاین