رژیم گیاهخواری این روزها بیشتر از گذشته مورد توجه قرار گرفته است. افراد با هدف های مختلف به سراغ این برنامه غذایی می روند و یکی از اصلی ترین هدف ها، کاهش وزن است. حال سوال اینجاست که واقعا گیاهخواری میتواند باعث کاهش وزن شود یا خیر. حتی برخی افراد که ماه هاست در این رژیم قرارگرفته اند و نتیجه ی خاصی ندیده اند، دلیل این موضوع چیست؟ با دکترسلام همراه باشید.

 رژیم‌های گیاهخواری از پرطرفدارترین رژیم‌هایی است که بسیاری به سمت آن گرایش دارند و به واسطه آن، افراد خوب وزن کم می‌کنند. اما گاهی فرآیند کاهش وزن حتی با رژیم‌های گیاهی هم به خوبی پیش نمی‌رود و در این میان «دیلی‌میل» برخی دلایل عدم کاهش وزن به دنبال رژیم‌های گیاهخواری را بیان می‌کند.

پروتئین کافی دریافت نمی‌کنید
پروتئین یکی از گروه‌های غذایی است که باید در رژیم‌های گیاهخواری سهمی برای آن قائل شد و از این گروه غذایی به میزان متعادل بهره‌مند شد و به عبارتی پروتئین بخشی ضروری در برنامه کاهش وزن به شمار می‌رود. دانشمندان مطالعاتی را روی زنان و مردانی که برای لاغر شدن رژیم گرفته بودند، انجام دادند و دریافتند گروهی که در رژیم غذایی روزانه خود دو تا سه وعده پروتئین گنجانده بودند، بیشترین چربی اضافی را از دست داده و در کاهش وزن موفقیت بیشتری کسب کرده بودند. قرار دادن پروتئین در رژیم گیاهخواری برای عده‌ای دشوار است اما به معنای غیرممکن بودن نیست. به‌عنوان مثال، افزودن لوبیا و حبوبات به رژیم گیاهخواری منبع مناسب و کافی از پروتئین را نصیب بدن می‌کند. منابع غنی از پروتئین را می‌توان جایگزین پاستا، نان و سیب‌زمینی کرد که کیفیت وعده غذایی را بالا می‌برد. دانه‌های خوراکی نیز منابع خوبی از پروتئین‌ها هستند که می‌توان آنها را هم به سالاد اضافه کرد.
حجم بالایی غذا می‌خورید
تغییر سبک رژیم غذایی به گیاهخواری افراد را روی تغذیه سالم متمرکز می‌کند. برنج قهوه‌ای، ماکارونی سبوس‌دار و نان کامل در کنار سبزیجات، میوه‌ها، دانه‌های خوراکی و مغزها رژیم سالمی را پیش‌روی ما قرار می‌دهد. یکی دیگر از عواملی که مانع کاهش وزن می‌شود و فرد حتی اضافه‌وزن پیدا می‌کند، این است که موادمغذی مصرفی بیشتر از نیاز بدن‌تان می‌شود.
به همین دلیل محققان توصیه می‌کنند افرادی که قصد لاغر شدن دارند، کالری دریافتی خود را در طول روز مورد بررسی قرار دهند؛ به‌گونه‌ای که باید سهم هر وعده غذایی را کاهش داد و میزان مواد تشکیل‌دهنده آن را کم کرد.
بهتر است از بشقاب‌های کوچک‌تر استفاده کنید، این کار مقدار ماده غذایی مصرفی را کاهش می‌دهد.

وعده‌های غذایی روزانه را رعایت نمی‌کنید
با انتخاب رژیم گیاهخواری، گزینه‌های انتخابی افزایش می‌یابد، بنابراین باید بین انواع موادغذایی تعادل برقرار و برخی گروه‌ها را محدود کنید.
در این رژیم، ایده سه وعده غذایی در طول روز به همراه دو میان‌وعده را باید تعدیل کرد و تنها سه وعده غذایی را در دستور کار قرار داد تا به هدف کاهش وزن برسید. با هر بار غذا خوردن، انسولین در خون ترشح می‌شود تا مقدار قند اضافی را هنگام هضم غذا از خون دفع کند.
قند خون تنها برای تامین انرژی بدن لازم است و وقتی این ماده بیشتر از حد می‌شود، انرژی بدن بیشتر از حد لازم می‌رسد بنابراین قند اضافی در قالب چربی در بدن ذخیره می‌شود. برای حذف میان‌وعده‌ها در طول روز، بهتر است پروتئین‌ها و سبزیجات را در وعده‌های غذایی بگنجانید زیرا شما را برای مدت زمان طولانی‌تری سیر نگه می‌دارد و از مصرف میان‌وعده‌ها بی‌نیاز می‌کند.

منبع : سلامت نیوز