لاکتوکاریوم، یک ماده ای است که در کاهو وجود دارد و باعث خواب آوری به صورت طبیعی می گردد. از جمله فواید کاهو می توان به محافظت در برابر سرطان کولون اشاره کرد. بسیاری ا افراد برای اینکه نتیحه ی درستی از رژیم های تغذیه ای خود ببینند، سعی می کنند، همراه با غذای خود زیاد کاهو مصرف کنند.

 در طب گیاهی غربی از برگ‌های کاهوی وحشی به عنوان آرام بخش استفاده می‌شود و آن را برای درمان بی‌خوابی نیز تجویز می‌کنند.

در طب چینی از خواص دیورتیک (مدر) کاهو در درمان اختلالات گوارشی استفاده می‌کنند.

شیره ساقه کاهو دارای مقادیر ‌اندکی از یک آرام‌بخش طبیعی به نام لاکتوکاریوم3  است.

مقدار این ماده در کاهوهای وحشی بیشتر از کاهوهای کشت شده در مزارع است.

ضمنا از کاهو برای شروع و یا افزایش تولید شیر مادر هم  استفاده می‌شود.

 کاهو و نقش حفاظتی آن در سرطان کولون

شواهد نشان می‌دهند که مصرف منظم برگ‌های سالادی باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان کولون می‌شوند.

بخشی از این خاصیت مربوط به وجود ‌ترکیبات آنتی‌اکسیدانی در این سبزی‌هاست که تولید مواد سرطان‌زا را غیر فعال می‌کنند.

و بخشی دیگر نیز مربوط به فیبر موجود در این سبزیجات است که به  طرق مختلف خطر ابتلا به سرطان کولون را کاهش می‌دهند.

فیبرها با  اتصال به مواد سرطان‌زا  آنها را از دیواره کولون بر می‌دارند و با افزایش حجم مدفوع دفع  آنها سریع‌تر می‌شود.

بعلاوه فیبرها از  منابع غذایی باکتری‌های موجود در کولون هستند؛ که باعث افزایش اسیدیته کولون می‌شوند و از آنجا که سلول‌های سرطانی در محیط اسیدی کمتر رشد می‌کنند خطر ابتلا به سرطان کولون از این طریق نیز توسط فیبرها کاهش می‌یابد.

منبع: بهداشت نیوز