چگونه می توان عملکرد مغز را بهبود بخشید؟ برای انجام کارهای روزمره و درس و تحقیقات خود نیاز به مغزی فعال داریم. ولی بیشتر مواقع به محض اندکی کار کردن احساس خستگی می کنیم. در اینجا می خواهیم برخی از غذاها را به شما معرفی کنیم تا بتوانید در بهبودی روند کارهای خود موثر باشید.

بسیاری از محققان، بازی های ریاضی، حل کردن معما و بازی های فکری را بهترین روش افزایش هوش می دانند.

اما کارشناسان تغذیه نیز به خوراکی هایی اشاره کرده‌اند که در باهوش کردن افراد موثر هستند.

در این مبحث تعدادی از گیاهانی که کیفیت و عملکرد مغز را بالا می برند معرفی شده است.

گندم کامل

مغز مانند هر عضوی از بدن به انرژی نیاز دارد و نمی تواند بدون آن درست کار کند.

توانایی تمرکز، از تامین دایمی و مناسب انرژی، به شکل گلوکز در خون به سمت مغز، ناشی می شود.

این انرژی را می توان از طریق مصرف گندم کامل به دست آورد.

گلوکز موجود در گندم به آرامی وارد جریان خون می شود و فرد در کل روز از لحاظ ذهنی فعال و هوشیار باقی می ماند.

ماهی روغنی

بدن اسیدهای چرب ضروری را نمی تواند تولید کند و این نوع چربی ها باید از طریق رژیم غذایی به بدن برسند.

چربی های امگا3 مانند اسیدهای ایکوساپنتانوییک و دوکوساهگزائنوئیک، به طور طبیعی و به شکل آماده و بی دردسر در ماهی های روغنی یافت می شوند.

آنها برای عملکرد مغز، قلب، مفاصل و به طور کلی سلامت عمومی خوب هستند.

از ماهی های روغنی می توان به سالمون، قزل آلا، خال مخالی، شاه ماهی و ماهی دودی اشاره کرد.

البته بذر کتان، روغن سویا، تخم کدو تنبل، روغن گردو و دانه سویا  نیز حاوی امگا 3 هستند.

کمبود اسید دوکوساهگزائنوتیک خطر بیماری آلزایمر و کمبود حافظه را افزایش می دهد.

گوجه فرنگی

گوجه فرنگی حاوی نوعی آنتی اکسیدان به نام لیکوپن است که می تواند از بدن در برابر صدمات رادیکال‌های آزاد که سلول ها را مورد حمله قرار می دهند حمایت کند.

رادیکال های آزاد در تولید بیماری فراموشی و به ویژه آلزایمر نقش بسزایی دارند.

درمان نقص شناختی و همچنین افزایش نشاط

ویتامین های بی6، 12 و اسید فولیک، میزان هوموسیستئین خون و در نتیجه خطر سکته مغزی، نقص شناختی و آلزایمر را کاهش می دهند.

بررسی بر روی یک گروه از بیماران سالمند مبتلا به نقص شناختی ملایم، نشان داد که مصرف ویتامین های بی6 و 12 و اسیدفولیک می تواند جلوی بیشتر منقبض شدن مغز را بگیرد.

انگور فرنگی سیاه

از مدتها پیش تصور بر این است که ویتامین سی می تواند چابکی ذهن را افزایش دهد و یکی از بهترین منابع این ویتامین حیاتی، انگور فرنگی سیاه است.

تخم های کدو تنبل

فقط یک مشت دانه کدو تنبل در روز می تواند تمام “روی” مورد نیاز روزانه فرد را تامین کند. “روی” برای حافظه و مهارت های تفکر، حیاتی و ضروری است.

بروکلی

خوراکی های حاوی ویتامین کا می توانند عملکرد شناختی مغز را افزایش دهند و قدرت مغز را بهبود بخشند و بروکلی حاوی مقادیر زیادی ویتامین کا هست.

مریم گلی

از مدت‌ها پیش نام مریم گلی با بهبود حافظه گره خورده است.

امروزه با مطالعات بیشتر در خصوص این گیاه معلوم شده است که افزودن این گیاه به رژیم غذایی می تواند حافظه فرد را بالا ببرد.

آجیل

تحقیقی در مجله آمریکایی بیماری های اپیدمی می گوید، دریافت ویتامین ایی جلوی کاهش عملکرد شناختی مغز، به ویژه در سالمندان، را می گیرد.

آجیل سرشار از ویتامین ایی است. سبزیجات سبز، مارچوبه، زیتون، تخم مرغ، برنج قهوه ای و گندم کامل نیز حاوی ویتامین “ایی” می باشند.

گل تلفونی و جینسنگ

هردو گیاه تلفونی و جینسنگ عملکرد شناختی مغز را افزایش می دهند و استفاده آنها در کنار یکدیگر بسیار فوق العاده است.

گاهی اوقات پزشکان به جای استفاده از داروهای شیمیایی برای درمان اختلال کم توجهی بیش فعالی از جینسنگ استفاده می کنند.

همچنین از گیاه تلفونی ماده ای به نام وینکریستین استخراج می شود که قدرتمندترین ماده ضدسرطان شناخته شده در جهان است.

در واقع استفاده آن عمر کودکان مبتلا به سرطان خون را بیشتر کرد.

این ماده اثرات مثبتی روی عملکرد شناختی مغز دارد و حتی از تومورهای مغزی می کاهد.

رزماری (اکلیل کوهی)

رزماری حاوی ماده ای به نام اوکالیپتول است – که البته نباید آن را با اوکالیپتوس اشتباه گرفت-  و این ماده می تواند سرعت و دقت عملکردهای ذهنی را بالا ببرد.

اگر دانش آموزان در زمان امتحانات از این گیاه استفاده کنند، می توانند نمرات بالاتری به دست آورند.

جینکو

این گیاه در تولید سلول های مغز کمک می کند. تحقیقات بسیاری نشان داده است که این گیاه برای بهبود حافظه خوب است و قدرت تفکر را افزایش می دهد.

زندگی آنلاین