در حال حاظر از سرطان به عنوان سخت ترین نوع بیماری ها که یکی از سخت ترین سیکل های درمانی را دارد و همچنین هیچگونه درمان قطعی ندارد یاد می شود. محققان معتقدند افرادی که در طول زندگی خود یکبار به سرطان مبتلا شده و از آن رهایی یافته اند شانس بسیار بالایی برای ابتلای مجدد به این بیماری را دارند. با دکتر سلام همراه باشید.

طبق گزارش محققان، بسیاری از بازماندگان سرطان در دوره کودکی دارای جهش هایی در ژن های مرتبط با سرطان هستند که احتمالا ریسک ابتلای مجدد آنها را به سرطان در بزرگسالی افزایش می دهد.

مطالعه جدید شامل بیش از ۳۰۰۰ نفر بود که به مدت ۵ سال یا بیشتر از سرطان دوره کودکی نجات یافته بودند. در بیش از ۱۲ درصد آنها تغییراتی در یکی از ۱۵۶ ژن مرتبط با افزایش ریسک ابتلا به سرطان مشاهده شد.

طبق نتایج این مطالعه، تا سن ۴۵ سالگی بیش از یک چهارم این افراد مبتلا به یک سرطان دیگر شده بودند که عمدتا شامل تومور مغزی، سرطان تیروئید، سرطان سینه، و سرطان پوست غیرملانوما بود.

لس رابیسون، سرپرست تیم تحقیق از بیمارستان کودکان سنت جود تنسی، در این باره می گوید: «بازماندگان سرطان دوره کودکی در معرض ریسک بالای ابتلا به سرطان های دیگر هستند که عمدتاً مرتبط با درمان است.»

به گفته وی، «رادیو تراپی این افراد را در معرض ابتلا به سرطان های در نواحی مغز، پوست، سینه، تیروئید و بافت اتصالی قرار می دهد. این مطالعه نشان می دهد ژنتیک به طور مستقل موجب افزایش ریسک سرطان سینه، سرطان تیروئید و تومروهای سرطانی می شوند.»

تومورهای سرطانی معمولا در بافت اتصالی نظیر استخوان ها، عضلات و تاندون ها رشد می کنند.

منبع: مهر