تزریق برخی واکسن ها در ماههای اول پس از تولد ضروری و مهم است و می تواند مانع ابتلای کودکانمان به انواع بیماری های مزمن مانند هپاتیت و فلج اطفال شود، همچنین در سن نوجوانی نیز تزریق واکسن اچ پی وی ضروری و مهم است، برخی واکنش های بدن پس از تزریق این واکسن ها در ادامه این بخش مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

یک فوق تخصص عفونی اطفال گفت: بزرگ‌شدن غدد بناگوشی و لنفاوی از عوارض واکسن یک سالگی کودکان است که والدین با مشاهده این علائم نباید نگران شوند.

عباس مومن زاده فوق تخصص عفونی اطفال ؛ در خصوص واکسن‌های بدو تولد گفت: در برنامه واکسیناسیون کشوری به نوزادان تازه متولد شده واکسن‌های ب ث‌ژ، هپاتیت B و فلج اطفال خوراکی تزریق می‌شود، همچنین کودکان در سن ۲ ماهگی واکسن‌های (پنج‌گانه واکسن سه گانه (کزار+دیفتری+سیاه‌سرفه) و هپاتیتB +هموفیلوس‌آنفلونزا b) و فلج خوراکی را دریافت می‌کنند.

وی اظهار داشت: واکسن چهار ماهگی شامل پنج‌گانه، فلج خوراکی و تزریقی است و در سن شش ماهگی واکسن‌های پنج‌گانه و فلج خوراکی به کودکان تزریق می‌شود که کودکان در سن ۱۲ ماهگی واکسن MMR (سرخک+سرخجه+اوریون) را دریافت می‌کنند.

این فوق تخصص عفونی اطفال با بیان اینکه به کودکان در سن هیجده ماهگی واکسن سه‌گانه، قطره فلج خوراکی و MMR داده می‌شود، عنوان کرد: واکسن‌های سه‌گانه و فلج خوراکی از واکسن‌های کودکان در پایان شش سالگی (شش سال، ۱۱ ماه و ۲۹ روز) به شمار می‌آید.

مومن زاده یادآور شد: دختران در سنین ۹ تا ۱۴ سالگی نیز می‌توانند واکسن HPV را به منظور پیشگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم در آینده دریافت کنند، بزرگ‌شدن غدد بناگوشی و لنفاوی، تب، سرما‌خوردگی و بثورات پوستی از عوارض طبیعی واکسن MMR محسوب می‌شود که این علایم ممکن است حتی تا ۱۵ روز نیز ادامه داشته باشد.

باشگاه خبرنگاران