جوش های دوران جوانی و بلوغ برای اکثر دختر و پسرها اتفاق می افتد و آن ها را آزار می دهد. این جوش ها اغلب در پسران شدیدتر هستند. عدم توازن هورمونها و ترشح بیش از حد چربی عامل ایجاد این جوش ها می باشد. گاه مشاهده می کنیم برخی افراد تا سال ها بعد از  گذشتن دوران نوجوانی با این جوش ها درگیر هستند. در این مطلب قصد داریم به شما کمک کنیم با استفاده از ماسک های طبیعی و خانگی به درمان این جوش ها بپردازید. با ما همراه باشید.

درمان خانگی جوش صورت با طب سنتی

انچه که در اولین مرحله برای درمان جوشهایتان باید بدانید، رعایت بهداشت و تمیزی کامل پوست است، پوست خود را با آب ولرم و نسبتا گرم و صابونهای ملایم خوب بشویید و سپس با آب سرد آبکشی کنید. سپس با حوله نرم به آرامی صورت خود را خشک کنید. لازم به ذکر است از به کار بردن شوینده های خیلی قوی و لایه بردارهای پوستی خودداری کنید. توصیه طب سنتی به شما برای درمان جوش صورت و سایر جوشهای بدن استفاده از ماسکهای گیاهی تمیز و نرم کننده پوست است که علاوه بر از بین بردن و رفع جوشها، باعث تغذیه پوست، شادابی و سلامت آن میگردد.

  • ماسک بلغور جو + ماست

مقداری بلغور جو را برداشته و با مقدار کافی ماست تازه مخلوط کنید تا به صورت خمیر در آید. کمی زردچوبه به آن افزوده و روی صورت بمالید. آن را به حال خود رها کنید تا خشک شود. سپس با آب گرم بشویید.

  • ماسک لیمو و زیتون تلخ

خمیری از برگهای تازه و ظریف لیمو و زیتون تلخ را همراه با هم آسیاب کرده و به آن مقداری زردچوبه اضافه کنید، این ماسک برای درمان جوش صورت بسیار مفید بوده و خاصیت ضد باکتریایی دارد.

  • گل سرشور

از دیگر راهکارهای درمان خانگی جوش صورت و بدن استفاده از گل سرشور است. یک سوم فنجان پودر نرم گل سرشور را به یک قاشق عصاره سیب زمینی تازه اضافه کنید. این کار یک ماسک با قدرت پاک کنندگی عمیق درست میکند. ماسک را روی صورت خود گزاشته اجازه دهید مدتی بماند. سپس صورت خود را با آب ولرم شسته و با آب سرد آبکشی کنید.

  • ماسک عسل و دارچین

این ماسک خانگی تاثیر فوق‌العاده ای در درمان جوش صورت دارد. برای این منظور مقداری دارچین و عسل را با هم مخلوط کنید تا ماده‌ای چسبی شکل به دست آید. صورتتان را بشویید و بعد مقداری از این مخلوط را قبل ازخواب روی مناطق مورد نظر بمالید و بگذارید تا صبح بماند و بعد صبح صورتتان را کاملا بشویید.

  • ماسک تخم‌مرغ و روغن زیتون

یکی دیگر از بهترین و موثرترین روشهای درمان خانگی جوش صورت استفاده از زرده تخم‌مرغ به همراه یک قاشق غذاخوری روغن زیتون و همین میزان عسل است. این ماسک را به مدت 20 دقیقه، یک روز در میان و برای حداقل 2 ماه استفاده کنید. و آن را با آب ولرم بشویید.

  • ماسک سیر

استفاده از خمیری که از سیر تازه تهیه شده است باعث التیام جوشها میگردد. سیر خاصیت ضد میکروبی داشته و اثرات باکتریکش قوی دارد. در هنگام استفاده از سیر تازه برای درمان جوشها، لازم است دقت شود اولا خمیر تهیه شده با سیر، فقط روی جوشها مالیده شود. همچنین چون روغن های فرار موجود در سیر زیاد است، بایستی دقت شود که زمان کمی بر روی جوش و پوست بماند، چرا که ممکن است باعث سوختگی پوست گردد.

  • ماسک دارچین و ابلیمو

استفاده از دارچین به همراه آبلیموی تازه نیز از روشهای درمان خانگی جوش صورت و بدن در طب سنتی است. به این منظور مقداری دارچین که به خوبی اسیاب شده را با آبلیموی تازه مخلوط نموده و بر روی پوست قرار دهید. این ماسک خاصیت قابضی و ضدعفونی کننده دارد.

  • ماسک جوش‌شیرین

ماسک جوش‌شیرین یكی از معروف‌ترین ماسک‌های ضد جوش است که برای درمان جوش صورت بسیار استفاده می‌شود. برای درست كردن آن كافی است مقداری جوش شیرین را در آب حل كرده و آن را روی صورت خود بگذارید. اجازه دهید این ماسک حدود 15 دقیقه روی پوست شما باقی بماند و پس از آن پوست خود را با آب ولرم شست‌وشو دهید.

گردآوری: مجله اینترنتی ستاره