تغذیه سالم بهترین راه برای افزایش سلامت جسمی ما به شمار می رود، الگوهای مناسب تغذیه ای می توانند سلامتی افراد جامعه را تضمین کنند، سعی کنید از تغذیه نامناسب پرهیز کرده و توجه زیادی به سلامت تغذیه خود و خانواده تان داشته باشید. انواع امراض قلبی و عروقی در میان مردم جامعه خبر از نامناسب بودن الگوی تغذیه ای آن ه میدهد.

 یک متخصص تغذیه گفت: برای داشتن افراد سالم و تندرست در یک جامعه، علاوه بر داشتن الگوی مناسب تغذیه ای و رعایت آن توسط افراد، عوامل متعدد دیگری هم در این زمینه نقش دارند که البته لازمه پیروی از راهنمایی‌های سالم تغذیه ای در درجه اول، آگاه سازی و آموزش افراد یک جامعه است.

دکتر محمدرضا وفا با اشاره به دومین روز از  هفته سلامت و نامگذاری این روز با شعار «غذای سالم، جامعه سالم» افزود: برای نهادینه کردن الگوهای تغذیه سالم در افراد جامعه باید در درجه اول با کمک آموزش در مدارس، دانشگاه‌ها، رسانه‌ها و همه نهادهای دست‌اندرکار دولتی وتشکل های غیردولتی، اطلاعات مفید درباره مضرات الگوی غذایی ناسالم را در اختیار مردم قرار دهند که مسلما با آموزش و آگاه‌سازی بیشتر، بهتر می توان الگوی تغذیه سالم را به صورت فراگیر گسترش داد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا سبک غذای ایرانیان به سمت سلامتی در حرکت است یا خیر، گفت: با توجه به آمارهای روز افزون بیماری‌های مزمن، پرفشاری خون، دیابت، چاقی، بیماری‌های قلبی و عروقی و سایر بیماری‌هایی که زمینه ابتلای آن در تغذیه نامناسب است، نشان می دهد که مردم از الگوی تغذیه ای مناسبی برخوردار نیستند.

این متخصص تغذیه، لازمه داشتن یک جامعه سالم و تندرست را علاوه بر پیروی از الگوهای تغذیه مناسب توسط افراد یک جامعه، داشتن شرایط زندگی مناسب و سبک زندگی سالم دانست و افزود: تغییر سبک زندگی و ماشینی شدن زندگی در جامعه امروز سبب می‌شود که سلامت افراد مورد تهدید قرار بگیرد. تغییرات سبک زندگی شهری، همچنین تغییرات محیطی و افزایشآلاینده‌های زیست محیطی بر سلامت تغذیه و سلامت شهروندان، تاثیر منفی گذاشته است.

وی عنوان کرد: برای رفع این مشکل نیز باید مسئولان کشور در زمینه رفع آلودگی هوا، دفع سموم از محصولات کشاورزی و آلاینده‌های زیست محیطی از زمین‌های کشاورزی، اقدام کنند.

 این متخصص تغذیه یادآور شد: رفع این مشکلات تغذیه ای نیازمند همکاری همه سازمان‌ها و نهادهای مرتبط با سلامت مردم است و مسئولیت آن به عهده یک ارگان خاص نیست.

 استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران تاکید کرد: بهترین الگوی غذایی برای همه افراد استفاده از چهار گروه غذایی شامل شیر و لبنیات کم چرب، نان و غلات (البته غلات کاملی که از تمامی قسمت‌های دانه آن استفاده شده باشد) سبزیجات و صیفی جات تازه و پروتئین‌ها شامل گوشت سفید، مرغ، ماهی و میگو و همچنین تخم مرغ است.

سلامت آنلاین