با شروع فصل گرما هر زمانی که برای تفریح به بیرون می روید، خود را برای نیش پیشه آماده کنید. حال هنگامی که مورد مواجه با نیش پشه قرار گرفتید، ما به شما آموزش می دهیم که چگونه خارش و ورم آن را کمتر کنید و در ادامه این مطلب از دکتر سلام خواهیم گفت که چگونه می شود کاری کرد که پشه ما را نیش نزند.

1) شست و شو با آب و صابون

– به محض متوجه شدن گزیدگی، محل نیش را با آب و صابون بشویید. پس از آب و صابون، قدری الکل روی جای نیش بمالید. این کار به فروکش کردن حس خارش کمک کنید.

2) از روغن های طبیعی استفاده کنید.

– روغن های طبیعی می توانند پوست را نرم کرده، التهاب را درمان کرده و حتی اندازه نیش را کاهش دهند. بدانید کدام روغن بر پوست شما (و نوع پوست) بیشترین تأثیر را دارد چرا که مثلاً روغن اسطو خودوس در درمان نیش پشه بسیار شگفت انگیز بوده اما زنبورهای عسل را جذب می کند.

– روغن درخت چای داروی پوستی فوق العاده ای است. نه تنها به درمان شوره سر، قارچ بین انگشتان و جوش کمک می کند بلکه همچنین اثر ضد التهابی و ضد خارش داشته و شامل ویژگی های ضد ویروسی است که عفونت را از بین می برد.

– مانند روغن درخت چای، روغن اسطو خودوس نیز به کاهش ورم، درمان التهاب و رفع احساس خارش ناشی از نیش پشه کمک می کند. روغن اسطو خودوس نیز مانند روغن درخت چای عفونت نیش پشه را از بین می برد. برخلاف روغن درخت چای، این روغن، زنبورهای عسل را جذب می کند.

3) از پوست موز استفاده کنید.

– یک موز را پوست گرفته و پوست آن را برای بعداً نگه دارید. محل را ابتدا با ضد عفونی کننده دست، درمان کرده و سپس قسمت درونی پوست موز را به مدت 5 تا 6 دقیقه روی محل نیش نگه داشته و گاهی آن را روی پوست بمالید. پوست موز باید خارش را برطرف کرده و پوست را به سرعت خشک کند.

4) از لاک برق ناخن استفاده کنید.

– مقداری لاک برق ناخن را روی جای نیش پشه گذاشته و اجازه دهید به مدت 5 دقیقه خشک شود. لاک را جدا کرده و در صورت لزوم، دوباره بمالید.

5) از سرکه سیب ارگانیک استفاده کنید.

– سرکه سیب به خاطر خاصیت اسیدی یکی از بهترین ضد خارش ها برای نیش پشه است. pH سرکه سیب قدری اسیدی بوده و به تعادل pH پوست قرمز دچار خارش کمک می کند. دو روش برای برطرف کردن خارش با استفاده از سرکه سیب وجود دارد:

در یک محلول مایع: 1. مقدار مساوی آب گرم و سرکه سیب را با هم مخلوط کنید. 2. یک گلوله پنبه را در محلول غرق کرده و روی محل نیش بگذارید. 3. آن را برای یک یا دو دقیقه نگه داشته و اجازه دهید، خشک شود.

در یک خمیر: 1. مقدار برابر سرکه سیب و آدر ذرت را با هم مخلوط کنید. 2. خمیر را روی محل نیش گذاشته و اجازه دهید، خشک شود. 3. با آب گرم بشویید.

گردآوری و تنظیم: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه

منبع: دکتر سلام