تشنج ناشی از بی خوابی
 اگر زیاد دچار بی خوابی می شوید بهتر است بدانید در معرض انواع عارضه های مرگبار از جمله تشنج و مرگ ناگهانی قرار دارد،همچنین  بی خوابی می تواند شما را مستعد ابتلا به مشکلات روحی و روانی مانند افسردگی و اختلال های خلقی و رفتاری کند بهتر است هرچه زودتر به درمان بی خوابی تان بپردازید.

یک متخصص مغز و اعصاب گفت: تحقیقات نشان داده است، حداکثر تحمل بی خوابی در حیوانات از ۷۰ تا ۹۰ ساعت است و آمارها در مورد بی خوابی انسان تا ۴۸ ساعت گزارش شده است، اما چنان‌چه فردی به هر دلیلی نتواند بخوابد با مشکلات متعدد و بیماری‌های مختلفی مواجه خواهد شد که حتی در صورت حل نشدن مساله بیخوابی، می تواند به تشنج و مرگ منجر شود.

دکتر سعید قزوینیان افزود: مهم ترین مشکل به وجود آمده در اثر بی‌خوابی طولانی مدت، در سیستم مغزی فرد اتفاق می‌افتد که می تواند بخش‌های مختلف دیگر را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

وی توضیح داد: افرادی که دچار اختلال خواب شده‌اند، کاهش سطح هوشیاری و کم شدن حافظه، بی حوصلگی و پرخاشگری  و احساس کسالت نیز در آنها مشاهده می شود. همچنین علائم و مشکلات روحی از جمله افسردگی و موارد دیگر در آن‌ها بروز خواهد کرد که در صورت ادامه‌دار شدن آن ممکن است فرد دچار تشنج نیز شود.

قزوینیان عنوان کرد: شخصی که نتواند بخوابد به دو صورت دچار توهم می‌شود، این فرد از لحاظ شنوایی با این که صدایی وجود نداشته حس می‌کنند صدایی می شوند یا از لحاظ بینایی، اظهار می‌کند که چیزی  را دیده است در صورتی که اظهارات او وجود خارجی ندارد. به این حالات درک بدون ادراک می‌گویند و چنان‌چه ادامه پیدا کند فرد، به جنون یا «سایکوز» هم خواهد رسید.

این متخصص مغز و اعصاب اظهار داشت: بی‌خوابی به دو صورت اولیه و ثانویه اتفاق می‌افتد، در بی‌خوابی اولیه فرد ممکن است بیشتر از چهار ساعت نتواند بخوابد و از این مسئله رنج ببرد، علت آن می‌تواند ژنتیکی و ارثی باشد. در نوع ثانویه وجود یک اختلال در بخشی از خواب و یا وجود بیماری که مانع به خواب رفتن فرد شود، می‌تواند فرد را وادار به ساعت‌ها بیداری کند.

وی یادآور شد:  افرادی که دچار بی‌خوابی می‌شوند باید در کلینیک‌های خواب بررسی‌های لازم، در مورد آن‌ها صورت گیرد تا مشخص شود در کدام قسمت از خواب دچار مشکل هستند.

قزوینیان با اشاره به این‌که در بیشتر موارد اختلالات خواب بعد از بررسی علت به وجود آمده در کلینیک‌ها قابل درمان است، تصریح کرد: افرادی که عامل زمینه‌ای بی‌خوابی دارند مانند درد به علت بیماری در قسمتی از بدن، پرش‌هایی در خواب، پاهای بیقرار و عوامل متعدد دیگری که مانع از به خواب رفتن آنها بیش از ۲۴ ساعت می‌شود، باید درصدد رفع علت اختلال به وجود آمده باشند تا بتوانند از خواب و استراحت کافی بهره‌مند شوند.

وی همچنین در مورد تفاوت‌های خواب در گروه‌های سنی مختلف گفت: میزان خواب در هر گروه سنی متفاوت است. یک خواب کافی برای نوزادان  حدود ۲۰ ساعت است اما در افراد بالغ و میان‌سال میزان خواب متوسط به هفت تا هشت ساعت می رسد، اما یک سالمند ممکن است نتواند بیش از چهار تا شش ساعت بخوابد که علت این تفاوت خواب ممکن است به مساله ژن بستگی داشته باشد.

سلامت آنلاین