محققان با بررسی مدل های حیوانی دریافتند که دریافت بالای آهن رژیمی که معادل مصرف مقادیر فراوان گوشت قرمز می باشد، هورمون لپتین را که در تنظیم اشتها نقش دارد مهار می کند.

در این مطالعه نشان داده شد دریافت غذا در حیواناتی که سطوح بالای آهن رژیمی داشتند افزایش یافت. در انسان ها نیز مقادیر بالای آهن حتی در محدوده نرمال، به عنوان یک فاکتور موثر در بسیاری از بیماری ها از قبیل دیابت، کبد چرب و آلزایمر شناخته شده است. در نتیجه این دلیل دیگری بر عدم مصرف زیاد گوشت قرمز می باشد زیرا آهن موجود در این گوشت به آسانی و بیشتر از آهن موجود در محصولات گیاهی جذب می شود.

در این مطالعه موش های نر با رژیم های غنی از آهن ( 2000 mg/kg) و کم آهن ( 35 mg/kg) به مدت 2 ماه تغذیه شدند. سطوح لپتین خون در موش های تغذیه شده با مقایر بالای آهن 42 درصد کمتر از گروه دیگر بود. در واقع هرچه مصرف آهن بیشتر باشد احتمال افت لپتین که یک تنظیم کننده مهم اشتها و انرژی مصرفی و متابولیسم است و در نتیجه افزایش پرخوری نیز بیشتر می شود.

منبع: sciencedaily

ترجمه و تنظیم: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی