حتما گاهی برای شما هم پیش آمده است که چشمانتان قرمز شوند و احساس سوزش کنید و یا اینکه بصورت غیر ارادی اشک بریزید. چشم ها به علل مختلف دچار این حالت می شوند اما عمده ترین علت قرمزی، ریزش اشک و سوزش چشم را می توان از حساسیت و یا خستگی نام برد. در ادامه به روش های پیشگیری و از بین بردن این حالات اشاره خواهیم کرد. با دکتر سلام همراه باشید.

مردی 38 ساله هستم که مدتی است دچار سوزش و قرمزی چشم شده‌ام. تشخیص چشم پزشک «خشکی چشم» است و تجویز کرده است که از قطره‌های اشک مصنوعی استفاده کنم.
با این حال همچنان هنگام تماشای تلویزیون یا کار کردن با رایانه دچار ریزش اشک می‌شوم. آیا با وجود این اشک ریزش بازهم می‌توان گفت که من خشکی چشم دارم. گذشته از آن، آیا اختلالی که دچارش هستم به بینایی من آسیب می‌رساند؟

سطح کره چشم بخصوص سطح قرنیه باید همیشه مرطوب باشد تا سلول‌های سطحی چشم سالم مانده وظایف خود را بدرستی انجام دهند. هرگونه خشکی سطح چشم به این سلول‌ها آسیب می‌رساند و معمولاً در ادامه به تاری دید، کدر شدن قرنیه و در موارد بسیار حادتر به نابینایی منجر می‌شود. اشک، وظیفه حفظ رطوبت کافی چشم‌ها را برعهده دارد. اما اشک چشم در مجاورت هوای آزاد تبخیر می‌شود. از این‌رو باید اشک به میزان مناسب و مستمر ترشح شود. کاهش ترشح اشک به دلیل کمبود ویتامین A یا تبخیر سریع اشک به کاهش رطوبت چشم منجر شده که به آن خشکی چشم گفته می‌شود.از میان علائم خشکی چشم می‌توان به سوزش و احساس جسم خارجی در چشم و حتی اشک ریزش از چشم اشاره کرد. اگر شما هنگام تماشای تلویزیون یا کار با رایانه دچار اشک ریزش می‌شوید به این دلیل است که در این مواقع اشک بیشتر تبخیر می‌شود و چشم شما به‌دلیل خشکی زیاد تحریک می‌شود و سعی می‌کند به‌طور طبیعی با ترشح میزان بیشتری از اشک، این خشکی را جبران کند.همان طور که پزشک معالج‌تان نیز تجویز کرده است، استفاده از قطره‌های اشک مصنوعی بهترین وسیله کنترل این عارضه است.

منبع: فردا