رفتار ناشایست کودک، بخصوص در جمع، فکر هر پدر و مادری را درگیر می کند که چه رفتاری باید در این لحظه داشته باشیم که باعث لجبازی بیشتر کودکم نگردد و در عین حال از تکرار این رفتار جلوگیری کرده باشیم. به گفته ی روانشناسان، مؤثرترین روش در این مواقع این است که نسبت به این رفتار کودک، بی توجه باشید.

ناهید ازغندی روانشناس کودک در گفتگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار داشت: یکی از مهم ترین رفتارهای آزار دهنده کودک، نافرمانی و انجام رفتارهای خشن و مهم تر از آن خراب کاری وسایل شخصی و به خصوص اسباب بازی هایش است که باعث ایجاد خشم والدین می شود.

وی ادامه داد: نق نق زدن، انگشت مکیدن، حرف زشت زدن، آب دهان انداختن، ناخن جویدن و کتک زدن از دیگر رفتارهای آزار دهنده کودک است که در صورت کنترل نشدن آن باعث ایجاد مشکلات بزرگ تر رفتاری در آینده برای او خواهد شد.

ازغندی افزود: در این شرایط بی اعتنایی نسبت به رفتارهای نادرست کودک به وسیله والدین و درخواست اینکه نیازش را به آرامی بیان کند بسیار مهم است و هنگامی که کودک موفق به اجرای این خواسته شد، وی را مورد تشویق قرار دهید.

این روانشناس کودک در پایان اضافه کرد: زمانی که کودک رفتار ناشایست خود را به پایان رساند، اگرچه والدین هنوز از رفتار فرزندشان ناراحت باشند ولی باید به  تنبیهاتی نظیر قطع تماس چشمی، دور شدن فیزیکی از او، بی توجهی نسبت به واکنش ها و رفتارها وی نیز بلافاصله پایان دهند.
خبرنگاران جوان