خواص هندوانه برای زنان باردار: مفید یا مضر

در دوران بارداری مصرف هر گونه مواد خوراکی زیر نظر پزشک و با احتیاط باید انجام بگیرد. در این دوران سلامت جنین در گروه سلامت غذایی مادر نیز هست. خانم های باردار در دوران بارداری خود به ناگهان هوس نوعی ماده غذایی را میکنند و اما سوال اینجاست که در این فصل گرم و با توجه به وفور هندوانه در این موقع از سال، خانم های باردار میتوانند از این میوه خوشمزه بدون هیچ دغدغه ای استفاده کنند یا خیر؟

خواص هندوانه در بارداری

بیشتر پزشکان معتقدند خوردن هندوانه در بارداری خوب است زیرا غنی از مواد مغذی است. در ادامه خواص هندوانه برای زنان باردار ذکر شده است:

کاهش سوزش معده

خانم های باردار معمولا از مشکلات گوارشی مانند سوزش معده و اسیدیته رنج می برند. هندوانه با هضم راحت تر غذا این مشکلات را حل می کند. همچنین سوزش معده را برطرف می کند.

کاهش ورم

در طول بارداری دست ها و پاها ورم می کنند. آب زیاد موجود در هندوانه باعث کاهش انسداد رگ ها و ماهیچه ها می شود و ورم را برطرف می کند.

حالت تهوع

نوشیدن یک لیوان آب هندوانه در صبحگاه ایده ای فوق العاده در بارداری است. هندوانه باعث آرام شدن شما در طول روز می شود. بعلاوه خواص هندوانه و مواد مغذی موجود در آن از حالت تهوع بارداری جلوگیری می کند.

برطرف کردن کم آبی بدن

کم آبی بدن باعث انقباضات زودرس و زایمان زودرس می شود. خانم های باردار باید برای جلوگیری از کم آبی به مقدار زیاد مایعات بخورند. هندوانه حاوی نود درصد آب است و خوردن آن بهترین راه برای جلوگیری از کم آبی است.

کاهش گرفتگی عضلات

بدن خانم باردار در حال تغییر است. افزایش وزن و نوسانات هورمونی باعث درد عضلات و استخوان ها می شود. خوردن هندوانه باعث می شود بدن با تغییرات کنار بیاید و از گرفتگی عضلات جلوگیری می کند.

جلوگیری از تجمع رنگ در بافت ها

تجمع رنگ در بافت ها مشکلی پوستی است که در بارداری اتفاق می افتد. این مسئله خوشحالی و شادی ناشی از بارداری را از بین می برد. هندوانه نقشی مهم در جلوگیری از تجمع رنگ در بافت ها ایفا می کند. هندوانه باعث هضم راحت غذا و حرکات راحت روده می شود. همچنین بر بافت پوست نیز تاثیر می گذارد و باعث روشن شدن و زیبایی پوست می شود.

تاثیرات سم زدایی و خروج ادرار

هندوانه خاصیت سم زدایی دارد. همچنین به خروج سموم مضر از بدن کمک می کند. هندوانه عملکرد کلیه را تحریک می کند، کبد را تمیز می کند و باعث کاهش اسید اوریک خون می شود.

افزایش انرژی

هندوانه غنی از مواد معدنی مانند پتاسیم، منیزیم، ویتامین آ، ب یک و ب شش است. این مواد مغذی باعث افزایش انرژی می شوند. همچنین برای افزایش ایمنی بدن، بینایی و سیستم عصبی مفید است.

جلوگیری از پره اکلامپسی

هندوانه غنی از لیکوپن است و از پره اکلامپسی در بارداری جلوگیری می کند. این بیماری بر روی مادر و جنین تاثیر جدی می گذارد. خوردن این میوه به هر شکلی باعث کاهش احتمال عقب افتادگی جنین می شود.
علاوه بر مزایای گفته شده، هندوانه عوارض جانبی دارد که در صورت مصرف بیش از حد آن دیده می شود. این عوارض عبارتند از:

دیابت حاملگی

مصرف بیش از حد هندوانه در بارداری باعث افزایش گلوکوز خون و دیابت حاملگی می شود.

پاک کنندگی بیش از حد

هندوانه سموم را از بدن خارج می کند و اعضای داخلی را سالم نگه می دارد. در این فرایند، مصرف بیش از حد آن باعث خروج مواد مغذی نیز می شود.

مشکلات معده

از خوردن هندوانه ای که به مدت طولانی بیرون از یخچال بوده است اجتناب کنید زیرا باعث حالت تهوع، استفراغ و مشکلات گوارشی می شود. همیشه سعی کنید میوه و آبمیوه تازه بخورید.
پیش از مصرف هر گونه ماده غذایی در بارداری، با پزشک خود مشورت کنید. اگر پزشک اجازه می دهید در طول بارداری هندوانه بخورید، می توانید بخورید.

دستورهای ساده که شامل هندوانه است:

آبمیوه سه هندوانه

آبمیوه سه هندوانه

  • دو فنجان هندوانه بی دانه و  ریز شده
  • یک فنجان هندوانه عسلک ریز شده
  • یک فنجان طالبی ریز شده
  • نصف فنجان یخ
  • نصف فنجان آب لیمو

روش تهیه:

  • تمام مواد را داخل هم زن بریزید.
  • خوب هم بزنید تا مخلوطی یک دست شود.

سالاد اسفناج و هندوانه، آواکادو

سالاد اسفناج، هندوانه و آواکادو

  • دو آواکادو پوست کنده و ریز شده بزرگ
  • چهار فنجان هندوانه ریز شده
  • چهار فنجان برگ اسفناج تازه
  • یک فنجان سس سرکه بالزامیک؛ پیش از مصرف با پزشک مشورت کنید.

روش تهیه:

  • تمام میوه ها و برگ های اسفناج را در یک کاسه مخلوط کنید.
  • سس را پیش از سرو سالاد بر روی آن بریزید.

هندوانه و سس گوجه فرنگی سالسا

هندوانه و سس گوجه فرنگی سالسا

  • یک و نیم فنجان پیاز قرمز ریز شده
  • یک فنجان طالبی ریز شده
  • یک فنجان هندوانه ریز شده
  • یک گوجه فرنگی ریز شده
  • یک فلفل هالوپینو ریز شده
  • یک چهارم فنجان آب لیموی تازه
  • یک چهارم فنجان گشنیز تازه
  • نمک و فلفل به مقدار مورد نیاز

روش تهیه:

  • پیاز قرمز، هندوانه، طالبی، گوجه فرنگی، گشنیز، آب لیمو، فلفل هالوپینو را در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید.
  • نمک و فلفل را به آن بیفزایید.
  • مخلوط را حداقل چهار ساعت در یخچال قرار دهید تا سرد شود سپس بخورید.

هندوانه تند

هندوانه تند

  • یک چهارم قاشق چایخوری زیره آسیاب شده
  • یک چهارم قاشق چایخوری گشنیز آسیاب شده
  • یک چهارم قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز
  • یک چهارم قاشق چایخوری نمک
  • یک هشتم قاشق چایخوری فلفل هندی
  • دو فنجان هندوانه بدون دانه و ریز شده
  • آب نصف لیمو

روش تهیه:

  • زیره، فلفل، گشنیز و نمک را در یک کاسه مخلوط کنید.
  • هندوانه را در ظرف بریزید و با مخلوط تند هم بزنید. لیمو را پیش از خوردن مخلوط روی آن بفشارید. می توانید ترکیب را داخل یخچال قرار دهید سپس بخورید.

شربت هندوانه

شربت هندوانه

  • چهار فنجان هندوانه بدون دانه
  • یک فنجان شکر سفید
  • سه قاشق غذاخوری آب لیمو
  • نمک
  • یک چهارم فنجان آب سرد
  • مقداری ژلاتین؛ پیش از مصرف با پزشک مشورت کنید.
  • یک فنجان
  • یک فنجان خامه

روش تهیه:

  • هنداونه، شکر، نمک و آب لیمو را داخل کاسه ای بزرگ مخلوط کنید. مخلوط را به هم بزنید. کاسه را با پوششی پلاستیکی بپوشانید و به مدت نیم ساعت داخل یخچال بگذارید.
  • سپس مخلوط را از یخچال خارج کنید و با همزن هم بزنید.
  • آب سرد را داخل قابلمه بریزید. به آن ژلاتین بیفزایید و بگذارید چند دقیقه بماند. سپس روی حرارت ملایم قرار دهید و بگذارید دو دقیقه بپزد. همزمان مخلوط را هم بزنید. سپس ژلاتین را به مخلوط هندوانه بیفزایید. خامه را اضافه کنید.
  • مخلوط را داخل دستگاه بستنی ساز بریزید و بگذارید یخ بزند. سپس آن را داخل فریزر قرار دهید و بگذارید کل شب بماند.

لموناد هندوانه و توت فرنگی

لموناد هندوانه و توت فرنگی

  • هشت فنجان هندوانه بدون دانه و ریز شده
  • یک فنجان توت فرنگی تازه
  • نصف فنجان آب لیموی تازه
  • یک فنجان شکر سفید
  • دو فنجان آب

روش تهیه:

  • تمام مواد اولیه را مخلوط کنید و در غذاساز بریزید تا نرم شوند.
  • مخلوط را داخل یخچال بگذارید سپس بخورید.

سالاد هندوانه و خیار

سالاد هندوانه و خیار

  • شش فنجان هندوانه ریز شده
  • چهار فنجان خیار ریز شده
  • یک قاشق چایخوری نمک
  • یک قاشق غذاخوری شکر سفید
  • نصف فنجان سرکه بالزامیک؛ پیش از مصرف با پزشک مشورت کنید.

روش تهیه:

  • هندوانه و خیار را داخل کاسه ای بزرگ بریزید.
  • نمک و شکر به آن بیفزایید. سرکه بالزامیک را به مخلوط بیفزایید و هم بزنید تا کامل سطح همه را بپوشاند.
  • مخلوط را پانزده دقیقه در یخچال بگذارید تا سرد شود. سپس آن را خارج کنید و مصرف کنید.

نکاتی در خصوص هندوانه

  • می توانید برای تهیه شربت هندوانه، از هندوانه و یخ استفاده کنید و در فریزر نگهداری کنید.
  • می توانید هندوانه را با غذاهای خوش طعم مصرف کنید. به عنوان مثال می توانید هندوانه را با پنیر چدار مصرف کنید.
  • همچنین می توانید پوست سفید هندوانه را به عنوان یکی از سبزیجات استفاده کنید. می توانید آن را سرخ کنید یا در ترشی استفاده کنید.

پیش از مصرف هندوانه در بارداری با پزشک خود مشورت کنید.

منبع: اوما