افرادی که به بیماری افسردگی دچار هستند، از داروهایی که توسط پزشک معالجشان تجویز شده است، استفاده می کنند. این داروها انواع زیادی دارد که تاثیرات مختلفی بر روی افراد گوناگون می گذارند. همانطور که می دانید، افسردگی یکی از رایج ترین اختلالات روانی است. در این مقاله به بررسی داروهای این اختلال روانی خواهیم پرداخت.

 داروهای افسردگی به طور معمول برای رفع افسردگی در افراد غمگین تجویز می‌شوند، اما این قرص‌ها کارکرد و تاثیرات پیچیده‌تری دارند. داروهای افسردگی انواع وسیعی از اختلالات را درمان می‌کنند و روی هر فرد تاثیرات مختلفی دارند. افسردگی یکی از رایج‌ترین اختلال‌های روانی است که اغلب تشخیص داده نمی‌شود. طبق بررسی‌های سازمان جهانی بهداشت (WHO) حدود 350 میلیون انسان در سراسر دنیا از اختلال افسردگی رنج می‌برند. همچنین انواع مختلفی از افسردگی و دیگر اختلال‌های روانی مثل اضطراب وجود دارند که اغلب با هم بروز می‌کنند. در ادامه به حقایقی درباره داروهای افسردگی اشاره می‌کنیم:

 درمان اختلال روانی همچون درمان بیماری جسمی است: داروهای افسردگی تاثیر فیزیکی و شیمیایی روی مغز و بدن دارند. آن‌ها معمولاً برای درمان افسردگی تجویز می‌شوند و روی انتقال‌دهنده‌های عصبی در مغز همچون «دوپامین»، «سروتونین» و «نورایی‌نفرین» تاثیر می‌گذارند. این مواد شیمیایی می‌توانند در مغز توازن خود را از دست بدهند و به بروز افسردگی یا دیگر مشکلات مربوط به سلامت روان کمک کنند که داروهای افسردگی به متوازن شدن آن‌ها منجر می‌شود.

تاثیر این داروها ممکن است چند هفته به طول انجامد: در بیشتر افراد تاثیر داروهای افسردگی مدت سه هفته یا بیشتر زمان می‌برد تا ظاهر شود.

تاثیر داروهای افسردگی در افراد متفاوت است: گاهی اوقات این دارو برای همه افراد تاثیرگذار نیست. یک سوم از بیمارانی که داروهای افسردگی مصرف می‌کنند در بیماری خود روند بهبود را مشاهده می‌کنند، در یک سوم بیماران تاثیرات این داروها محدوده است و در یک سوم هیچ تاثیری ظاهر نمی‌شود. همچنین داروهای افسردگی عوارض جانبی بر بدن به جا می‌گذارند که معمول‌ترین آن‌ها شامل افزایش وزن، سندرم متابولیک و افزایش قند خون می‌شود، اما نوع عوارض جانبی و شدت آن در افراد متفاوت است.

داروهای افسردگی تنها برای درمان افسردگی تجویز نمی‌شوند: ممکن است این داروها برای درمان دیگر اختلال‌ها همچون احساس خستگی یا حتی تسکین درد یا میگرن‌های مزمن نیز تجویز شوند. دکتر «نورمان سوسمان» روان‌پزشک از دانشگاه نیویورک گفت داروهای ضد افسردگی برای بیماری‌های دیگر همچون اختلال دیسفوریک و اختلال‌های اضطراب از قبیل اختلال وسواس فکری عملی و اختلال ترس کاربرد دارند. همچنین برخی از این داروها برای درمان درد تایید شده‌اند و حتی انواعی از آن‌ها برای ترک سیگار استفاده می‌شوند.

تنها یک نوع داروی افسردگی وجود ندارد: انواع مختلفی از این داروها وجود دارند که تاثیر هر کدام متفاوت است. انتخاب داروی افسردگی صحیح همچون انتخاب لباس مناسب است و برای هر فرد منحصر به خود اوست. گاهی اوقات پیش از انتخاب بهترین گزینه باید انواع مختلف آن امتحان شود.

داروهای افسردگی فرد را شاد نمی‌کنند: این داروها قرص‌های شادی‌آور نیستند و تاثیرگذاری آن‌ها زمان‌بر است.

داروهای افسردگی شخصیت شما را تغییر نمی‌دهند: این تصور که داروهای افسردگی شخصیت فرد را تغییر می‌دهند، صحیح نیست. در حالی که برخی داروهای افسردگی از قبیل بازدارنده‌های بازجذب سروتونین، واکنش به آن‌چه شما را شاد یا ناراحت می‌سازد، کاهش می‌دهد، اما شخصیت شما را تغییر نمی‌دهند.

مصرف داروهای افسردگی به معنای دیوانه بودن نیست: مصرف این داروها به مفهوم دیوانه بودن یا داشتن مشکلات جدی نخواهد بود. این داروها به همه افرادی که از افسردگی شدید رنج می‌برند یا تعادل مواد شیمیایی بدن آن‌ها تغییر کرده، کمک می‌کند.

بولتن نیوز