کنترل و کاهش درد بیماران قطع عضو و یا ضایعات نخاعی از جمله مهم ترین کمک هایی است که می توان به این بیماران در رابطه با اختالالات بدنی آنها انجام داد. به تازگی محققان به روش های جدیدی برای یاری رساندن به آنها دست یافته اند. در ادامه با دکتر سلام همراه باشید.

فوق تخصص درد بیمارستان نور افشارگفت: کارگذاری پمپ‌های اینترا تکال بهترین راه حل برای کاهش درد و اسپاسم در بیماران دچار ضایعات نخاعی، قطع عضو با پاسخ ندادن به درمان‌های معمول است.

سیامک مرادی، فوق تخصص درد بیمارستان نور افشار با اشاره به کارگذاری پمپ‌های اینترا تکال در بدن بیماران دچار ضایعات نخاعی یا قطع عضو، شکستگی ستون فقرات و مبتلایان به بیماری‌های اسپاستیک به منظور کنترل درد این بیماران اظهار کرد: مبتلایان به این بیماری‌ها اغلب با بروز دردهای شدید در اندام‌های تحتانی قادر به انجام فعالیت‌های روزمره خود نیستند و به مرور زمان دچار افسردگی‌های شدید می‌شوند که برای حل این مشکل، از کارگذاری پمپ‌های اینترا تکال می‌توان کمک گرفت.

وی با بیان اینکه مدت طولانی از کارگذاری پمپ‌های اینترا تکال داخل نخاع در کشور می‌گذرد، افزود: استفاده از داروی کلونیدین در پمپ‌های اینتراتکال برای نخستین بار در کشور و در بیمارستان نور افشار انجام شده و پاسخگویی بیمار به این دارو قابل قبول بوده است.

به گفته فوق تخصص درد بیمارستان نور افشار، عمل جراحی برای کارگذاری پمپ‌های اینترا تکال در بدن بیماران نیاز به بیهوشی عمومی ندارد و می‌توان با بی‌حسی موضعی نسبت به کارگذاری این پمپ در نخاع بیماران اقدام کرد.

وی درباره نحوه فعالیت پمپ‌های اینترا تکال در بیماران دچار ضایعه نخاعی، قطع عضو و همچنین بیماران دارای اسپاسم‌های شدید یادآور شد که با توجه به اینکه داروی مورد نیاز بیماران قابل تزریق در داخل پمپ در نخاع است، پس از انجام مراحل اولیه تست پمپ، بیمار می‌تواند بدون مصرف دارو به فعالیت‌های روزمره خود ادامه دهد.

مرادی با اشاره به نحوه کار با دستگاه به صورت دیجیتال از خارج از بدن بیمار گفت: مقدار مصرف دارو در روز و شب برای بیمار متفاوت است که از طریق این دستگاه مقدار آن به صورت دقیق در ساعات تعیین شده تزریق می‌شود.

منبع: آنا