پرهیزات غذایی مفید برای مبتلایان به بیماری آسم

 

متخصصین مصرف چه موادغذایی را به  مبتلایان به بیماری آسم توصیه می کنند؟ با مشاهده علائم آسم و آلرژی چه پرهیزات غذایی را باید در پیش بگیریم؟ پیروی از رژیم مدیترانه ای، نوشیدن چای سبز، پرهیز از  فست‌فود و کاهش مصرف نمک می تواند برای این افراد مفید باشد.

افرادی مبتلا به آسم و آلرژی می‌توانند تحت نظر پزشک و با تجویز او، از انواع داروها و تسکین‌دهنده‌ها برای مقابله با علائم بیماری‌شان استفاده کنند. با این‌حال، تغییرات ساده در رژیم غذایی می‌توانند نقش موثری در بهبودی این بیماران داشته باشند. در ادامه با مهم‌ترین نکات و ترفندهای تغذیه‌ای درباره این موضوع آشنا می‌شویم.

۱. چای سبز بنوشید دکتر گروسان (متخصص گوش و حلق و بینی در لس‌آنجلس) می‌گوید: «چای‌های کافئین‌دار و بدون کافئین، خصوصا چای سبز، برای افراد مبتلا به آلرژی بسیار مناسب و مفید هستند». به‌گفته این متخصص، چای حاوی آنتی‌هیستامین‌های طبیعی است و به همین دلیل می‌تواند علائم آلرژی را کاهش بدهد. دکتر گروسان توصیه می‌کند که صبح را با یک فنجان چای داغ (ترجیحا چای سبز) شروع کنید تا مانع از بروز علائمی مانند عطسه صبح‌گاهی شوید.

۲. غذاهای تُند و پُر از ادویه را کنار بگذارید بعضی از افراد مبتلا به آلرژی، شدیدا به غذاهای تُند و ادویه‌دار علاقه‌مند هستند. اما استفاده از این غذاها در شرایطی که تراکم گرده‌ها در سطح بالایی قرار داشته باشد، علائم آلرژی را تحریک می‌کند. غذاهای تُند و ادویه‌دار باعث «فوران هیستامین‌ها» در بدن می‌شوند و وقتی که در کنار هیستامین‌های ناشی از خود آلرژی فصلی قرار می‌گیرند، شرایط بیمار را وخیم می‌کنند. بنابراین، تا زمانی که با علائم آلرژی مواجه هستید، باید از این غذاها دور بمانید.

۳. از رژیم مدیترانه‌ای کمک بگیرید به گزارش Journal of Asthma، بعضی از مطالعات نشان می‌دهند که تغذیه براساس رژیم مدیترانه‌ای، احتمال موفقیت در کنترل آسم را افزایش می‌دهد. در رژیم مدیترانه‌ای باید مقدار زیادی از میوه‌‌ها، سبزی‌ها، حبوبات، غلات سبوس‌دار، ماهی و روغن زیتون بخورید، و مصرف گوشت قرمز را به حداقل برسانید.

۴. فست‌فود ممنوع! اگر هنوز برای محدوده کردن استفاده از برگرها و غذاهای سرخ‌کرده قانع نشده‌اید، مجبور هستید که این کار را به‌خاطر آسم و آلرژی انجام بدهید. یکی از مطالعات اخیر نشان می‌دهد کودکانی که حداقل یک بار در هفته از همبرگر استفاده می‌کنند، بیشتر از کودکانی که هرگز همبرگر نخورده‌اند، با علائم آسم مواجه می‌شوند.

۵. مصرف نمک را کاهش بدهید محققان در سال‌های اخیر متوجه شده‌اند که بالا بودن میزان نمک در رژیم غذایی می‌تواند با علائم شدیدتر آسم مرتبط باشد. در ضمن، بعضی از مطالعات نشان می‌دهند که رژیم غذایی کم‌نمک می‌تواند عملکرد ریوی را تقویت کند، علائم آسم را کاهش بدهد و نیاز این بیماران به داروهای آسم را کمتر کند.

بهترین راه‌ها برای کاهش نمک در رژیم غذایی بدین ترتیب هستند: استفاده منظم از سبزی‌های تازه و به حداقل رساندن استفاده از مواد غذایی فرآوری‌شده.

سلامتیسم