در طرح تحول سلامت که توسط وزارت بهداشت با اهتمام دکتر قاضی زاده هاشمی برنامه ریزی شده است نگاه ویژه ای به فرهنگ سازی ترویج زایمان طبیعی در بین مادران ایرانی شده است.

رئیس اداره مامایی وزارت بهداشت گفت:۸۰ درصد بیمارستان‌های کشور برای ترویج زایمان طبیعی، مناسب‌سازی شده است.

دکتر فرح بابایی در مراسم بزرگداشت روز جهانی ماما و دومین جشنواره ترویج زایمان طبیعی دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: هم اکنون در ۳۶۵ بیمارستان کشور زایمان طبیعی انجام می شود که در ۸۰ درصد آنها بلوک های زایمانی با استانداردهای روز دنیا مناسب سازی شده است و بقیه نیز تا پایان دولت یازدهم مناسب سازی خواهد شد.
وی با تشریح برنامه های دولت یازدهم در زمینه بهداشت و درمان، گفت: نگاه این دولت نسبت به ترویج زایمان های طبیعی در مراکز بیمارستانی بسیار ویژه بود و راه اندازی بلوک های زایمانی استاندارد در سراسر کشور هم از این نگاه ناشی شد.
رئیس اداره مامائی وزارت بهداشت با اعلام این که در گذشته در یک اتاق زایمان تا هشت مادر را بستری می‌کردند که به هیچ عنوان زیبنده کشور ما نبود، افزود: دولت یازدهم برای ترویج زایمان طبیعی، نسبت به توانمندسازی مادران و کادر درمانی بیمارستان‌ها اهتمام جدی داشته است.

وی توضیح داد: با هماهنگی‌های به عمل آمده، هم اکنون یک مادر قبل از زایمان طبیعی هشت جلسه آموزش رایگان را پشت سر می‌گذارد و از سوی دیگر به کادر پزشکی نیز آموزش‌های لازم ارائه می‌شود.

بابائی، فرهنگ‌سازی و ارائه مشاوره‌های قبل از بارداری را در ترویج زایمان طبیعی بسیار موثر دانست و گفت: هم اکنون دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور نسبت به این موضوع حساس شده و اهتمام جدی دارند.

مسوول اداره مامایی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه بر اساس تحقیقات سازمان بهداشت جهانی ۱۰ تا ۱۵ درصد سزارین‌ها نفعی برای مادر و نوزاد ندارد، تصریح کرد: یکی از محورهای اصلی این طرح توانمندسازی مادران بود، چون یکی از عوامل ذکر شده در تحقیقات عدم آگاهی مادران و ترس از زایمان بود.

وی با اشاره به نامناسب بودن فضای بلوک‌های زایمانی در گذشته ادآور شد: فضای بلوک‌های زایمان ما خیلی نامناسب و در شان مادران باردار نبود و کرامت و حریم خصوصی مادر حفظ نمی‌شد، لذا امکان حضور همراه وجود نداشت که یکی از اقدامات ارزشمندی که در این خصوص انجام شد اتاق‌های زایمان را به شکل اتاق تک نفره درآوریم و در بلوک زایمانی که هشت مادر در یک فضا به سر می‌بردند، آن را به اتاق‌های تک نفره تبدیل کردیم که در تمامی مراکز بابل نیز انجام شده است.

وی اصلاح تعرفه زایمان‌های طبیعی و اصلاح تعرفه زایمان بی درد و همچنین فراهم آوردن امکان انجام زایمان بی درد دارویی را از دیگر مزایای این طرح و برنامه برشمرد و اضافه کرد: این مهم در کشور در حال انجام و رو به ترویج است.

بابایی با تقدیر از اداره مامایی واحد درمان بابل که از فعال‌ترین حوزه‌ها در کشور است، تصریح کرد: برای اجرای برنامه ترویج زایمان طبیعی یکی از مواردی که مورد نقد بود، عدم فراهم بودن زیرساخت‌های لازم در کشور بود که از ابتدای این دولت به این مهم توجه ویژه شده است. این فضای ایجاد شده از عوامل مساعد کننده‌ای است که سبب می‌شود مادر به انجام زایمان طبیعی ترغیب شود.

مسوول اداره مامایی وزارت بهداشت افزود: تقاضای ما از مادرانی که زایمان طبیعی انجام داده‌اند، این است که آنها بهترین مشاور برای مادران باردار محسوب می‌شوند که امیدواریم از ارائه مشاوره به زنان باردار دریغ نورزند.

بنابر اعلام وب‌دا، در ادامه همایش دکتر سید مظفر ربیعی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل نیز ضمن تشکر از اداره مامایی معاونت درمان دانشگاه و تبریک روز جهانی ماما بیان داشت: ماماها حافظ سلامت دو گروه مادر و فرزند هستند. دعای مادر در حال زایمان در هر لحظه مستجاب است و اولین دستی که حس می‌کند دست توانای ماما است، چه سعادتی بالاتر از این که پاک‌ترین موجود خداوند را اول شما حس می‌کنید و چه نعمتی بزرگ‌تر از این وقتی چشم می‌گشاید، سیمای مهربان شما را می‌بیند.

وی ادامه داد: خوشایندسازی بلوک‌های زایمانی در راستای طرح تحول نظام سلامت و تکریم مادران باردار در بیمارستان‌های آیت ا… روحانی(ره)، شهید یحیی‌نژاد و بیمارستان ۱۷ شهریور مرزی انجام شد.

منبع/ایسنا