امروزه در بیشتر مهمانی ها سعی می شود چند نوع غذا سرو شود. مهمانان هم سعی می کنند از همه ی این غذاها بچشند. آیا خوردن چند غذا با هم ضرری ندارد؟ آیا این مواد غذایی استفاده شده در غذاها، بر روی هم تاثیر بدی نمی گذارند؟ با دکتر سلام همراه باشید.

مصرف ترکیبات متناقض نه تنها انرژی مورد نظر را به بدن نمی‌رساند بلکه آسیب‌هایی را متوجه انسان می‌کند و بیش از آنکه مفید واقع شود، به بدن صدمه می‌زند. به طور مثال مصرف چند غذای انباشته ازپروتئین در یک وعده غذایی، بسیار سنگین و بدهضم است. همان طور که غذاهای انباشته از پروتئین و نشاسته ، غذاهای پروتئینی و چرب، غذاهای اسیدی و پروتئینی و انواع شکر و شیرینی با پروتئین باید در دو وعده‌ی جداگانه خورده شوند. مصرف این ترکیبات در کنار هم ایجاد سوء هاضمه می‌کند. آب خنک و انواع نوشیدنی‌ها از ملزومات هر سفره یا میز غذا هستند. حال آنکه در موقع صرف غذا باید از نوشیدن آب و نوشابه اجتناب کرد.
خوردن غذاهای نشاسته ای به افزایش وزن منجر می‌شود. باید سعی کنیم بیش از یک غذای نشاسته‌ای در روز نخوریم و غذاهای نشاسته‌ای و اسیدی را جداگانه در دو وعده مصرف کنیم. شیر از نوشیدنی‌های بسیار مفید و مغذی و کامل است که خوردن یک لیوان آن می‌تواند یک وعده غذایی محسوب شود. اما شیر را باید به تنهایی یا در کنار میوه های اسیدی مصرف کرد تا ضمن حفظ کلسیم و مواد مغذی موجود در آن، گوارش آن نیز به آسانی انجام گیرد.
بعضی از میوه‌ها مثل هندوانه یا خربزه به دلیل ویژگی‌هایی که دارند باید به تنهایی مصرف شوند. خوردن این میوه‌ها با غذا یا در کنار ترکیبات دیگر توصیه نمی‌شود.
همان طور که دسرها را میتوان با سالاد فصل ترکیب کرد تا خوردن آن نشاط و انرژی بیشتری را به بدن انتقال دهد.

عوامل خطرساز و تضعیف کننده
همانطور که می‌دانید تنها مصرف مواد غذایی نمیتواند به بدن نیرو وارد کند و مقاومت آن را در برابر بیماری‌ها و فشارها بالا ببرد. بلکه عوامل زیادی مثل ترکیبات غذا و شرایط غذا خوردن برای کنترل وزن هم در این مسئله دخیل هستند.
از دیگر این عوامل میتوان به چند مورد اشاره کرد :
پرخوری : ضمن اضافه شدن وزن و افزایش چربی‌های اضافی، باعث بیماری‌هایی مثل فشار خون، قند، چربی و مسمومیتخون در بدن می‌شود.
مشروبات الکلی : سلول‌های مغزی و ویتامین‌های موجود در غذا را از بین می‌برد و با گشاد کردن عروق، باعث تضعیف قلب و سیستم عصبی می‌شود.
داروها :
اگر چه مصرف دارو برای درمان بیماری‌ها مفید است ولی هر دارویی عوارض جانبی خاص خود را به جا می گذارد، انرژی سالم بدن را نابود و توانایی مبدلی را جایگزین آن می‌کند.
چای و قهوه و شکر :
عملکرد آنها مثل دارو بوده و انرژی را بیهوده هدر می‌دهند.
آلودگی محیط :
آلودگی و مواد شیمیایی موجود در هوا، آب و غذا مسمومیت غذایی ایجاد می کند و ارزش غذایی را از بین می‌برد.
کمبود اکسیژن :
تنفس عمیق، خون را اکسیژنه و قلیایی می کند و انرژی مثبتی را به بدن انتقال می دهد.
آشفتگی :
نارضایتی از شغل و زندگی مشترک و انواع نارضایتی‌ها، اضطراب، دلواپسی، ترس، غمگینی و حسادت ایجاد می‌کند، سلامتی را به خطر می‌اندازد و فرد را تضعیف و نامقاوم می‌سازد.
آسیب دیدگی :
رفتارهای خطرناک در هنگام کار، رانندگی، ورزش یا تفریح میتواند مشکلاتی را به وجود آورده و باعث شکستگی یا آسیب دیدگی اعضا بدن شوند. هشیاری و مراقبت از اندام‌ها برای حفظ روحیه و جلوگیری از فشارهای روانی و هزینه‌های درمانی نیز از مهمترین عواملی است که نقش آن در شادابی فرد، کمتر از تغذیه‌ی مناسب نیست.

آکا ایران