تا چه حد بیماری هپاتیت را می شناسید؟ آیا درمان این بیماری آسان است؟ یک متخصص بیماری های عفونی گفت: اگر بیماری هپاتیت به موقع تشخیص داده شود، درمان آن هم به راحتی انجام خواهد شد. بهتر است بیشتر مراقب سلامتی خود باشید. با دکتر سلام همراه باشید و راه های تشخیص بیماری هپاتیت.

فریدون رحمانی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهرکرد اظهار کرد: درمان کامل ویروس هپاتیت تنها با تشخیص به موقع بیماری امکان‌پذیر است.

وی با اشاره به اینکه هپاتیت بیماری است که به دنبال التهاب بافت کبد به وجود می‌آید اضافه کرد: وجود کبد چرب، مصرف الکل و دارو‌های گیاهی، استفاده از سموم و عوامل عفونی مانند میکروب‌ها، قارچ‌ها و ویروس‌ها از جمله دلایل ابتلا به بیماری هپاتیت هستند.
متخصص بیماری‌های عفونی شایع‌ترین ویروس‌‌های عامل بیماری هپاتیت را A، B، C، D و E عنوان کرد و ادامه داد: هپاتیت AA  و  E از طریق خوردن آب و مواد غذایی آلوده منتقل می‌شود، این دو ویروس اگر چه در موارد نادری باعث نارسایی حاد کبد می‌شوند اما هرگز قابلیت مزمن شدن را ندارند.
رحمانی اضافه کرد: هپاتیت C از طریق سرنگ و خون آلوده و هپاتیت B و DD در اکثر موارد علاوه بر خون و سرنگ آلوده از طریق تماس پوستی و جنسی ناسالم به افراد منتقل می‌شوند.
وی گفت: با توجه به عملکرد مزمن بیماری هپاتیت B و CC، مبتلایان به این دو ویروس تا مدت زمانی تنها ناقل این بیماری هستند و ویروس به تدریج و در زمانی که سیستم ایمنی بدن به هر دلیلی کاهش پیدا کرده است باعث تخریب سلول‌ها و بروز عارضه نارسایی کبد می‌شوند.
متخصص بیماری‌های عفونی افزود: به افرادی که سابقه رفتار جنسی پرخطر، خالکوبی، تاتو، اقدامات دندانپزشکی غیر بهداشتی و تزریق خون قبل از سال 1375 دارند، توصیه می‌شود نسبت به انجام آزمایش‌های بیماری هپاتیت اقدام کنند.
رحمانی ادامه داد: ضعف، بی‌حالی، بی‌اشتهایی، درد در ناحیه فوقانی و راست شکم، زرد شدن قسمت سفید‌رنگ چشم، تحلیل اندام‌ها، ورم اندام‌های تحتانی و شکم، خونریزی در دستگاه‌ تنفسی و استفراغ‌های طولانی از علائم ابتلا به بیماری هپاتیت است.
وی اضافه کرد: در صورت تشخیص به موقع و حاد نشدن نارسایی کبدی، بیماری هپاتیت C با احتمال 977 درصد به صورت کامل از بدن حذف می‌شود و تا آخر عمر ویروس در بدن بیمار فعال نخواهد شد و در بیماری هپاتیت B اگرچه درمان به مدت زمان طولانی نیاز دارد ولی احتمال پایینی وجود دارد که ویروس در آینده با توجه به شرایط و وضعیت سیستم ایمنی بدن فعال شود.
متخصص بیماری‌های عفونی گفت: در حال حاضر در کشور شایع‌ترین عامل انتقال ویروس هپاتیت CC از طریق سرنگ آلوده و هپاتیت B انتقال مادر به جنین و تماس جنسی پر خطر است.
رحمانی افزود: انجام آزمایش‌های هپاتیت، جلوگیری از رفتار‌های پر خطر و تزریق واکسن هپاتیت BB برای افرادی که در معرض خطر هستند از جمله موارد پیشگیری از این بیماری است.

خبرگزاری فارس