داشتن اعتماد به نفس می تواند وزنه ای بزرگ در شخصیت و زندگی شما باشد البته به شرطی که این اعتماد به نفس کاذب نباشد! داشتن اعتماد به نفس می تواند انگیزه شما را در ایجاد رابطه با دیگران و برقراری ارتباط با آنها یاری کند همچنین داشتن اعتماد به نفس می تواند موجب موفیقت بیشتر شما در انجام امور شود. اما چگونه می توان این اکسیر طلایی را بدست آورد؟ با دکتر سلام همراه باشید.

با سلام، مشکل بزرگ من کمبود اعتماد به نفس و خجالتی بودنه منه. بنده در زمینه تحصیلی خیلی موفق بودم و یک رشته خوب و دانشگاه خوب تحصیل کردم و با رتبه تک رقمی کارشناسی ارشد هم قبول شدم و معدل اول بودم اما به دلیل ضعف در اعتماد به نفس هنوز موفق نشدم که به سر کار بروم.از صحبت کردن با افراد بالاتر از خود می ترسم و ضربان قلبم شدید میشود و کلا حال بدی پیدا میکنم .لطفا من را راهنمایی بفرمایید.

با تشکر

با سلام، دوست عزیز:

با توجه به گفته های شما منوط بر پیشرفت تحصیلی به نظر نمی آید که شما کمبود اعتماد به نفس داشته باشید. در واقع مشکل از عزت نفس پایین شماست. لازم است تفاوت این دو را بدانید.

تفاوت کمبود اعتماد به نفس و کمبود عزت نفس

 اعتماد به نفس یعنی شما به توانایی‌ها و استعدادهای خود در انجام کارها بطور موفقیت‌آمیز اعتماد وباور دارید. عزت نفس یعنی باور و اعتقادی که شما نسبت به ارزش و  اهمیت خود دارید.

در واقع فردی که کمبود اعتماد به نفس دارد اصولا قادر به کسب پیشرفت تحصیلی مانند شما نیست. پس شما باید به این نکته توجه کنید که باید روی تقویت عزت نفس خود و ارزش و اهمیت خودتان کار کنید. در زیر به چند نکته اساسی برای تقویت عزت نفس اشاره میکنم.

۱-  با خود مهربان باشید و از جمله های مثبت راجع به خودتان استفاده کنید.

۲- هیچ وقت خودتان را با دیگران مقایسه نکنید.

۳- دنبال انحام دادن کارها به بهترین شکل و بی عیب و نقص نباشید.

۴- به خاطر اشتباهاتتان خودتان را ببخشید.

۵-  هر روز ورزش کنید.

۶-  روی چیزهایی که میتوانید در خود تغییر دهید تمرکز کنید.

۷-  به خاطر موفقیت های کوچکتان به خودتان جایزه بدهید.

 ۸- به دیگران کمک کنید و با ملاحظه باشید.

۹-  با افراد مثبت و حمایت گر معاشرت کنید.

با این راه کارها شما تا حد زیادی میتوانید عزت نفس خود را بالا ببرید.  به شما پیشنهاد می دهم، هدف مشخصی را برای خودتان تعیین کنید و در راستای آن تلاش و برنامه ریزی کنید، و برای رسیدن به آن مداومت داشته باشید.

در نظر داشته باشید گاهی اوقات تنها این روشها به تقویت عزت نفس نمی انجامد و لازم است ریشه کمبود عزت نفس پیدا شود. در این راستا، پیشنهاد میکنم که از متخصص روان شناس کمک بگیرید.

موفق باشید.

منبع: ویکی روان