از سال 73 تا کنون به دلیل  واکسیناسیون های فراگیر در زمان تولد نوزادان و کارشناسان بهداشت و درمان، میزان ابتلا به بیماری هپاتیت در کشور روند کاهشی داشته است، به طوریکه این میزان از پنج درصد به زیر 2 درصد کاهش یافته است.
 موید علویان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران در شهرکرد اظهار کرد: هم اکنون 186هزار نفر به بیماری هپاتیت C و یک میلیون و 400 هزار نفر نیز در کشور به هپاتیت B مبتلا هستند.

وی با بیان روند کاهشی میزان ابتلا به بیماری هپاتیت در کشور اظهار کرد: بدلیل واکسیناسیون های فراگیر در زمان تولد نوزادان و کارشناسان بهداشت و درمان از سال 73 تاکنون، علویان افزود: ایران در بین کشورهای منطقه بدلیل اقدامات پیشگیرانه، کمترین میزان ابتلا به هپاتیت را دارد که با ادامه این روند پیش بینی می شود تا سال 1410 مبتلایان به هپاتیت C در ایران ریشه کن شود.
وی هپاتیت B و C را بلحاظ میزان ابتلا و آسیب رسانی به کبد و خون با اهمیت خواند و اظهار کرد: با پیشرفت علم پزشکی برخلاف سال های گذشته، هپاتیت C قابل درمان قطعی و هپاتیت B قابل کنترل تشخیص داده شده است.
وی راه های انتقال ویروس این بیماری را تماس با فرآورده های خونی آلوده و ورود آن به بدن بیان کرد.
علویان ادامه داد: آرایشگاه ها، مراکز انجام حجامت، تاتو وخالکوبی، تزریق مواد مخدر با سرنگ آلوده مشترک، رفتارهای پرخطر جنسی وانتقال از مادر آلوده حین زایمان را از مهمترین راه های انتقال این بیماری دانست.
وی با تاکید بر این که زنان مبتلا به هپاتیت منعی برای ازدواج و بارداری ندارند، افزود از آنجا که مادران باردار، زنان در سنین باروری و افراد بالای 28 سال در معرض رفتارهای پرخطر جنسی و معتادان از گروه های حساس برای ابتلا به این بیماری هستند، انجام آزمایش های تشخیصی خون برای آنان را ضروری عنوان کرد.
رییس شبکه هپاتیت ایران برای شرکت در همایش هپاتیت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی چهارمحال و بختیاری به شهرکرد سفر کرده است.
خبرنگار: شکوفه سلیمانی**انتشار: جهانبخش صفری

منبع: ایرنا