عارضه های جسمی بیماران هموفیلی

بیماران مبتلا به هموفیلی از چه عارضه هایی رنج میبرند ؟ رنج و عذاب این بیماران بسیار زیاد است؛ از جمله می توانیم به تغییر شکل یا بدشکلی مفصلی،خون در ادرار،مشکلات تنفسی و آسیب‌های مغزی اشاره کنیم . به برخی از توصیه های پزشکی به این افراد در این بخش اشاره خواهیم کرد.

در بعضی از مواردِ هموفیلی، احتمال مشاهده خون در ادرار وجود دارد که البته به‌علت خون‌ریزی در کلیه‌ها شکل می‌گیرد. خون‌ریزی داخلی ناشی از هموفیلی می‌تواند به مشکلات مختلفی برای افراد مبتلا به این بیماری منجر شود؛ مشکلاتی مانند:

تغییر شکل یا بدشکلی مفصلی: افراد مبتلا به هموفیلی شدید ممکن است که با خون‌ریزی خودبه‌خودی در مفصل‌ها مواجه شوند. برای افراد مبتلا به انواع خفیف‌تر هموفیلی نیز احتمال دارد که در صورت زمین خوردن یا زخمی شدن، خون‌ریزی مفصلی را تجربه کنند. اگر خون‌ریزی مفصلی بلافاصله و به‌طور مناسب درمان نشود، تغییر شکل مفصلی یا بدشکلی مفصلی به‌وجود می‌آید. به‌علاوه، خون‌ریزی در مفصل می‌تواند باعث ایجاد زخم در آن شود. به همین دلیل، خون‌ریزی مکرر می‌تواند امکان تحرک مفصل‌ها را با اختلال مواجه کند و حساسیت مفصل‌ها را نسبت به خون‌ریزی‌های بیشتر در آینده افزایش بدهد. زانو،‌ مچ پا و مفصل‌های آرنج، مهم‌ترین نقاطی هستند که معمولا تحت تاثیر این مشکل قرار می‌گیرند. خون‌ریزی در عضله‌های پاها نیز می‌تواند شدیدا ناتوان‌کننده باشد و مانع از فعالیت فرد بیمار شود.

خون در ادرار: در بعضی از موارد هموفیلی، احتمال مشاهده خون در ادرار وجود دارد که البته به‌علت خون‌ریزی در کلیه‌ها شکل می‌گیرد.

مشکلات تنفسی: مشکلات تنفسی می‌توانند به‌علت خون‌ریزی در ناحیه گلو به‌وجود بیایند. این خون‌ریزی،‌ در صورت درمان نشدن سریع و مناسب، می‌تواند تنفس فرد بیمار را به اندازه‌ای مختل کند که درنهایت او را به استفاده از دستگاه تنفس مصنوعی تا پایان خون‌ریزی و تسکین تورم وادار سازد.

آسیب‌های مغزی: خون‌ریزی در مغز می‌تواند باعث شکل‌گیری آسیب‌های دائمی در مغز، معلولیت و حتی مرگ شود. با این‌که آسیب‌های مغزی معمولا به‌علت ضربه خوردن به‌وجود می‌آیند، اما در موارد شدید هموفیلی همواره احتمال دارد که خون‌ریزی در مغز بدون هیچ ضربه یا صدمه‌ای شروع شود.

۵ توصیه به مبتلایان به هموفیلی

علائم هموفیلی می‌توانند شامل موارد زیر باشند:

در بعضی از موارد،‌ خون‌ریزی طولانی پس از ختنه. کبودی بیش از حد. تورم و درد در مفصل‌ها. تورم و ضعف در عضله‌ها. خون‌ریزی بیش از حد در لثه، زبان یا دهان پس از آسیب‌دیدگی (خصوصا در نوزادان و کودکان نوپا). خون‌ریزی شدید پس از کشیدن دندان یا روش‌های تهاجمی دیگر برای درمان دندان. خون‌ریزی شدید بعد از آسیب‌دیدگی یا عمل جراحی.   در صورت مواجهه با هر کدام از علائم و مشکلات زیر، سریعا باید با اورژانس تماس بگیرید: خون‌ریزی طولانی و غیرقابل کنترل (چه شدید و چه خفیف)، خصوصا بعد از آسیب‌دیدگی و جراحت، واکسیناسیون، جراحی یا کارهای دندان‌پزشکی. مشاهده هر گونه نشانه‌ای از خون‌ریزی داخلی، مانند تغییر در سطح آگاهی، هوشیاری و حافظه؛ اختلال در تنفس. البته توجه داشته باشید که این علائم می‌توانند نشان‌دهنده بیماری‌های غیرمرتبط با هموفیلی نیز باشند.   در صورت مواجهه با علائم زیر، فرد مبتلا به هموفیلی باید با پزشک خودش تماس بگیرد: هر گونه خون‌ریزی غیرمرتبط با جراحت یا حادثه خاص. درد،‌ تورم، گرمی یا قرمزی در مفصل‌ها و عضله‌ها.

سلامتیسم