انجام ورزش‌های قلبی ـ عروقی مانند دویدن، دوچرخه‌سواری، شنا و قایقرانی و ورزش هایی از این قبیل در حالی که ضربان قلب را افزایش می‌دهند، مفید نیز هستند. این ورزش ها عضلات قلب را پرورش می‌دهند و قدرتمندتر می‌کنند.

بررسی‌ها نشان داده است افرادی که با شدت متوسط می‌دوند نسبت به افرادی که زندگی ساکن دارند کم‌تر احتمال مرگ دارند اما افرادی که دوی استقامت و شدید انجام می‌دهند به اندازه افرادی که زندگی ساکن دارند احتمال مرگ در آن‌ها وجود دارد.

برای مثال دوندگان ماراتن بیش‌تر احتمال گرفتگی عروق و ضربان قلب نامنظم دارند. دلیل این قضیه فشار آمدن به سیستم ایمنی بدن است زمانی که فشار وارده به بدن بیش از حد باشد سیستم ایمنی نمی‌تواند شرایط را کنترل کند.

یکی از متخصصان ورزش در این باره می‌گوید: ورزش‌های قلبی – عروقی تفاوت زیادی بین افرادی که ورزش می‌کنند و افرادی که ورزش نمی‌کنند ایجاد می‌کند. با این حال ورزش‌های قلبی عروقی در هر فرد به صورت متفاوتی واکنش نشان می‌دهد که این مساله بستگی به ژنتیک، فشار زندگی و تغذیه دارد.

بررسی‌های اخیر نشان داده است افرادی که در هفته دو ساعت و نیم دویدن با شدت متوسط یا یک ساعت و ربع دویدن با شدت زیاد دارند بهترین حالت سلامت قلبی عروقی را تجربه می‌کنند.

با این حال افراد می‌توانند با انجام ۹ ساعت ورزش با شدت متوسط در هفته یا پنج ساعت ورزش با شدت زیاد در هفته فواید ورزش‌های قلبی عروقی را دریافت کنند.

منبع: ایسنا