آرتروز شایع ترین بیماری است که سلامت مفصل ها را تهدید می کند. علل ابتلا به آرتروز متفاوتند اما دقیقا عامل اصلی ابتلا به این بیماری مشخص نیست و پزشکان بر این باورند که علت اصلی ابتلا به آرتروز برهمکنش عوامل مختلفی بر یکدیگر است.در ادامه با دکتر سلام همراه باشید.

آرتروز بیماری است که با وجود شیوع آن، تصورات و باورهای غلط در مورد این بیماری، زیاد است و میتواند به شما صدمه بزند، بخصوص اگر مراجعه به پزشک یا فیزیوتراپیست را به تاخیر بیندازید یا برای محافظت از خودتان، قدمهای لازم را بر ندارید. ما امروز ۷ نکته ای را بیان میکنیم که شما در مورد آرتروز نمیدانید، اما باید بدانید.

1 ـ آرتروز شامل بیش از ۱۰۰ نوع مشکل مفصلی است
آرتروز یک اصطلاح عام برای شرایط متفاوت بسیاری است! دو دسته بندی بزرگ وجود دارد:
آرتروز دژنراتیو یا استئو آرتریت OA که اساسا فرسایش در مفاصل است.
آرتریت التهابی یا روماتوئیت آرتریت RA که شامل التهاب در اطراف مفصل میباشد که باعث بوجود آمدن آسیب میشود. اگرچه عوامل مختلفی درایجاد هر نوع آرتروز وجود دارد، اما علل اصلی آرتروز ژنتیک و نحوه زندگی است..

2 ـ آرتروز فقط برای افراد مسن اتفاق نمیافتد
آرتروز التهابی معمولا در سنین ۳۰، ۴۰ یا ۵۰ سالگی ظاهر میشود. اگر درد، تورم یا سفتی در مفصلتان دارید که برای چند هفته طول کشیده است، فکر نکنید فقط به این خاطر که ۳۷ سال دارید، نمیتواند آرتروز باشد. حتما به پزشک مراجعه کنید.

3 ـ آرتروز میتواند از سر تا پای شما را تحت تاثیر قرار دهد
فقط زانوها نیستند که درمعرض آرتروز قرار دارند. شما ممکن است در هر مفصلی دچار آرتروز شوید ، که شامل تجزیهی غضروف در یک مفصل است و معمولا بر گردن ، کمر، زانو، لگن ودستها تاثیر میگذارد.درمقابل آن، آرتریت روماتوئید (RA) یک بیماری خود ایمنی است که در آن، سیستم ایمنی بدن به مفاصل حمله کرده و باعث درد و تورم میشود، و به احتمال بیشتری، به مفاصل کوچک در مچ دست، دست، گردن و ستون فقرات آسیب میزند.در عین حال نقرس (شکل دیگری از آرتروز التهابی) معمولا با درد و تورم در انگشت شست پا شروع میشود، اما میتواند به مچ پاها یا زانوها نیز پیشروی کند.

4 ـ داشتن اضافه وزن، یک عامل اصلی است
چاقی، فشار بیشتری روی مفاصل وارد میکند که میتواند منجر به آسیب دیدگی و استئو آرتریت شود. بعلاوه، چربی اضافی بدن میتواند باعث تغییرات التهابی در سراسر بدن شود.افرادی که سنگینتر هستند، معمولا به خوبی به داروها پاسخ نمیدهند. کاهش وزن، میتواند پاسختان به درمانهای دارویی و فیزیوتراپی را بهبود ببخشد.

5 ـ آسیب دیدگیها میتوانند احتمال ابتلای شما به استئو آرتریت را افزایش دهند
مصدوم شدن، خواه یک آسیب دیدگی ورزشی باشد یا یک سقوط یا یک تصادف، میتواند در مکانیک و شکل یک مفصل خاص، اختلال ایجاد کند. این امر میتواند به مرور زمان، خطر ابتلا به آرتروز دژنراتیو را افزایش دهد..مثلا ورزشکارانی که یک پارگی منیسک یا رباط صلیبی را در زانو تجربه میکنند، ۳ تا ۵ برابر، خطر بالاتری برای ابتلا به استئو آرتریت در سالهای بعد دارند.

6 ـ سیگار کشیدن، یک عامل خطر مهم برای آرتریت روماتوئید میباشد
دانشمندان هنوز دقیقا چرایی آن را نمیدانند، اما سموم موجود در سیگار ممکن است ، عملکرد سیستم ایمنی بدن را طوری تغییر دهد که خطر ابتلای شما را بالا ببرد

7 ـ ارتباطی بین آرتریت روماتوئید و بیماری قلبی وجود دارد.
۲۰ تا ۳۰ سال قبل، افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید، بطور متوسط ۱۰ سال کمتر از همتایانشان زندگی میکردند، و علت آن تا حد زیادی آن بود که این افراد، به بیماری قلبی عروقی مبتلا میشدند!از آنجا که RA یک بیماری التهابی است، باعث میشود شما مستعد التهاب در عروق و تصلب شرایین نیز بشوید.خوشبختانه درمانهای RAدر سالهای اخیر، پیشرفت کردهاند. بنابراین بیماران باید قادر به اجتناب از بیماری قلبی بوده و یک طول عمر طبیعی داشته باشند

 

منبع: پزشک آنلاین