سفر
در فواصلی که احتمال سرما خوردگی بیشتر است و تصمیم می گیرید به مسافرت بروید، بهتر است نکات امنیتی را رعایت کنید. برای این منظور کافی است که حتما واکسن سرماخوردگی را بزنید و کمی داروی گیاهی و شیمیایی سرماخوردگی را حتما دنبال خودببرید. با دکتر سلام همراه باشید.

  عاشق سفر کردن هستید، از جمع کردن چمدان گرفته تا پرسه زدن در شهری غریب و دیدن چیزهای جدید اما یک چیز همیشه کار را خراب می‌کند، آن هم مریض شدن است. اکثرا افراد در سفر دچار عفونت های ویروسی دستگاه تنفسی می شوند که شامل احتقان سینوس، سرفه و گلو درد است. در این مقاله به برخی از علل رایج بیماری در سفر می پردازیم و توضیح خواهیم داد که چگونه می توان ریسک ابتلا به این بیماری‌ها را کاهش داد. در ادامه این مطلب را به نقل از سایت کاویاب می‌خوانیم.
فرودگاه‌ها و ایستگاه‌های قطار مملو از ویروس هستند: مهمترین عامل بیماری‌های ویروسی، وسایل حمل و نقل انبوه است. شما در فاصله نزدیکی از توده جمعیت قرار می گیرید. برای مثال در هواپیما با وجود آنکه هوا فیلتر می‌شود اما در فاصله نزدیکی با افراد می‌نشینید بنابراین اگر کسی که در کنار شما نشسته است ویروسی داشته باشد و مدام عطسه و سرفه کند، احتمال ابتلای شما به این ویروس افزایش می‌یابد. بسیاری مواقع بیماری و مسمومیت در داخل هواپیما به تدریج پس از پایان پرواز از بین می رود و ادامه پیدا نمی کند.
چه باید کرد؟ اگر در فصل سرماخوردگی سفر می‌کنید، پیش از سفر واکسن بزنید. اگر به کشور خارجی سفر می‌کنید، حتما داروهای خانگی و طبیعی برای درمان سرماخوردگی همراه داشته باشید چرا که ممکن است پیدا کردن دارو در کشور خارجی دشوار باشد. به یاد داشته باشید که در اماکن عمومی همه سطوح دارای جرم است بنابراین پس از دست زدن به سطوح و پیش از لمس صورت یا دهان خود، دست خود را بشویید یا از ضدعفونی کننده دست استفاده کنید.
کشورهای خارجی می‌توانند منبع بیماری باشند: اکثرا بیماری‌های کشورهای خارجی که در کشور ما رایج نیست، دست کم گرفته می‌شود. مثلا در آمریکا، مالاریا و تیفوس دیده نمی‌شود بنابراین برای یک آمریکایی ممکن است چندان اهمیتی نداشته باشد اما در کشوری که به آن سفر کرده ممکن است این خطر وجود داشته باشد. این در مورد زیکا و دیگر ویروس‌ها، باکتری‌ها و انگل‌ها که به طور بالقوه ممکن است در کشور مقصد وجود داشته باشند، نیز صادق است.
چه باید کرد؟ قبل از خروجتان از کشور (حداقل چند ماه قبل) تحقیق و تجسس اندکی حول بیماری‌هایی که ممکن است حین سفر به آنها مبتلا شوید و اقدامات پیشگیرانه در خصوص آنها انجام دهید. در خصوص واکسیناسیون و اقدامات پیشگیرانه به پزشک خود مراجعه کنید.
شیر آب می‌تواند ویروسی باشد: در بعضی مناطق، آب می‌تواند آلوده باشد و نوشیدن آن موجب بیماری های متنوعی از جمله اسهال شود. در کشورهای خارجی باید بیشتر نسبت به شیرهای آب آلوده حساس باشید چرا که روده شما با این میکروب‌ها سازگاری ندارد.
چه باید کرد؟ پیش از سفر تحقیق کنید که آیا آب آن منطقه آلودگی دارد یا خیر؟ در صورت آلوده بودن یک بطری آب همیشه همراه داشته باشید. اگر در طول سفر دچار بیماری شدید، به علائم آن دقت کنید. اگر فقط چند روز دچار اسهال شدید مسئله مهمی نیست و ممکن است فقط اندکی شما را اذیت کند اما اگر اسهال طولانی مدت شد و به همراه ضعف بود و همچنین در مدفوع خود خون دیدید یا تب داشتید، حتما به پزشک مراجعه کنید و درمان پزشکی را دنبال کنید.
سفر می‌تواند نظم دارویی شما را به هم بریزد: این طبیعی است که وقتی از نظم روزمره زندگی خارج می‌شوید، دوز داروها بالا و پایین شود. اما در مورد برخی داروها حتی اندکی کم و زیاد شدن می تواند مشکلات عمده‌ای ایجاد کند. به خصوص در مورد داروهایی که عملکرد ایمنی بدن را تغییر می‌دهند.
چه باید کرد؟ اگر به طور منظم از داروهایی استفاده می‌کنید که باید سروقت مصرف شوند، پیش از سفر در خصوص تغییرات زمانی ناشی از سفر به خارج از کشور با پزشک خود مشورت کنید. حتما داروهای خود را در کیف دستی بگذارید چرا که ممکن است پرواز با تاخیر انجام شود و یا چمدانتان گم شود.
استرس و خستگی می‌تواند عوارضی به همراه داشته باشد: سفر قرار است برای ما آرامش به ارمغان آورد اما ما اغلب برای سفرها مضطرب هستیم، مدام این طرف و آن طرف می رویم و روی پا می ایستیم. یک روانشناس هلندی در مطالعات خود در سال ۲۰۰۲ نام این وضعیت استرسی را «بیماری اوقات فراغت» گذاشته است. به عقیده او زمانی که فرد دچار استرس می شود، بدن او همزمان هم آدرنالین آزاد می کند که سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و هم کورتیزول که سیستم ایمنی بدن را سرکوب می کند. وقتی استرس ادامه پیدا کند، کورتیزول به مدت طولانی تری نسبت به آدرنالین در خون باقی می ماند که سبب می شود کم کم سیستم ایمنی بدن ضعیف شود.
تحقیقات بسیاری در خصوص تاثیرات استرس انجام گرفته است و نشان داده که استرس موجب می شود بدن بیشتر نسبت به ابتلا به عفونت ها آسیب پذیر شود. از سوی دیگر استرس موجب سهل انگاری از انجام اقدامات پیشگیرانه ای که برای حفظ سلامتی ضروری است، می شود. اکثرا زمانی که خسته هستید و نمی توانید درست فکر کنید ممکن است حواستان نباشد و از شیر آب بنوشید و یا دستتان را نشویید.
چه باید کرد؟ برای کم کردن استرس می توانید برای سفر خود از مدت ها قبل برنامه ریزی کنید و خیلی زودتر به فکر خطرات و ریسک های سفر باشید. این سبب می شود استرس و نگرانی ها انباشته نشوند بنابراین از سفر خود بیشتر لذت ببرید.
بلاگ نیوز