در بخش اول این مقاله به بررسی عواملی پرداختیم که باعث می شدند وقت ما زیاد تلاف شوند. در این بخش می خواهیم به راهکارهایی برای رهایی از وقت تلف کردن بپردازیم. با دکتر سلام همراه باشید.

 افسردگی و وقت تلف کردن

افسردگی، مربوط به شیمی مغز شماست. شما ممکن است حتی برای تفریحات و کارهایی که سابق براین عاشق انجام دادنش بودید، انرژی بسیار کمی داشته باشید. همچنین احساس درماندگی و انتقاد از خود نیز، شایع است . همین دلایل کافیست تا فردی با چنین شرایطی بگوید: ” خداحافظ دنیا“.

دیگر نشانه های افسردگی شامل: احساس غمگینی و عدم خروج از منزل، کاهش اشتها و از دست دادن وزن، و یا بر عکس پرخوری و اضافه وزن، بیقراری و درماندگی و داشتن افکاری درباره خودکشی و مرگ . اگر فکر می کنید ممکن است به خودتان و یا دیگری، صدمه بزنید، سریع با اورژانس تماس بگیرید. اما اگر فقط تعدادی از این نشانه ها را دارا هستید، با یک مشاور یا تراپیست گفتگو کنید.

 اختلال وسواس فکری-عملی و وقت تلف کردن

اگر مبتلا به این اختلال هستید، مغز شما نمیتواند زمانی که مشغول انجام کاری هستید، به شما علامت درست بدهد؛ به جای آن یک حس آزار دهنده تکراری دارید که به شما میگوید:” کار کاملا درست نیست“.

به جای اتمام کار، افراد مبتلا در جستجوی یک موقعیت بی نقص هستند و در آن گیر کرده اند. سایر نشانه های این اختلال شامل:

  • افکار و تصاویر ناخواسته
  • احساس درماندگی برای توقف این افکار و تصاویر
  • کارهای تکراری مثل شستن دست بطور مداوم

استفاده از داروهای ضد اضطراب و ضد افسردگی اغلب اوقات، نشانه های این اختلال را بالا میبرند. بسیاری از مردم ، از درمانهای رفتاری – شناختی و یا ارائه تراپی استفاده میکنند ؛ که در آن فرد یاد میگیرد چگونه با ترسهایش روبرو شود.

 برای رهایی از وقت تلف کردن چه کنیم؟

در مورد انجام ندادن کارهایتان و به تعویق انداختن آنها، با خودتان صادق باشید . سپس به راه های واقعی که میتوانند به انجام دادن کارتان کمک کنند فکرکنید. اگر فکر میکنید به دلیل مشکلات سلامتی و جدی، در آنها گیر کرده اید، با یک پزشک برای تشخیص و درمان درست، صحبت کنید.

چنانچه مشکل شما فقط یک عادت قدیمی به تعویق انداختن است، کارهای بزرگتر را به کوچکتر تقسیم کرده تا برایتان آسانتر شود. شما میتوانید برای هرکاری ، یک مهلت مقرر تعیین کنید تا همیشه در راه انجام کار باشید. برخی از افراد نیز، هنگامی که کارشان جلو میرود و یا به اتمام می رسد، به خودشان پاداش می دهند. زمانی که درهنگام وقت تلف کردن و به تعویق انداختن ، مچ خود را گرفتید، خود را

ببخشید و شرمنده و یا عصبانی نشوید. اگر بر خود سخت نگرفته و خود را ببخشید، امکان به تعویق انداختن دوباره آن کار، بسیار کمتر خواهد شد.

 


ادامه این مقاله را پیگیری کنید: چرا اینقدر وقت تلف میکنم؟ – بخش اول


 برگردان: سیما آزادفلاح

دکتر سلام