از مزایای مصرف سیب زمینی شیرین  بیشتر بدانید

از مزایای مصرف سیب‌زمینی شیرین چه میدانید؟ این محصول خوراکی در زمینه های درمانی مختلفی کاربرد داردمی توانیم دراین زمینه به تسکین درد  قاعدگی،حفظ جوانی پوست،سلامت قلب،مقابله با آمفیزم و تقویت عضلات اشاره کنیم با ما در ادامه این بخش همراه باشید.

سیب‌زمینی شیرین را ‌بجوشانید، اما آب آن را دور نریزید و از آن به‌عنوان لوسیون پوست استفاده کنید. این محلول باعث تسکین پوست‌های حساس و تمیز شدن منافذ پوست می‌شود.

حفظ جوانی پوست

ویتامین C موجود در سیب‌زمینی شیرین کلاژن‌ساز است و ویتامین E موجود در آن پوست را خوش آب و رنگ می‌کند. علاوه بر این، سیب‌زمینی شیرین حاوی آنتوسیانین است که به کاهش چین و چروک و گودی و کبودی زیر چشم کمک می‌کند. بتاکاروتن موجود در سیب‌زمینی شیرین باعث رشد موها شده و آن‌ها را از شر شوره در امان نگه می‌دارد.

تسکین درد  قاعدگی

بسیاری از خانم‌ها چند روز مانده به دوران قاعدگی خود دچار دردهای جسمی و روحی شدید می‌شوند که آن‌ها را کلافه می‌کند. اگر شما هم از این مشکلات رنج می‌برید، می‌توانید به این سیب‌زمینی اعتماد کنید. سیب‌زمینی شیرین حاوی میزان زیادی منگنز و آهن است که برای تسکین علائم پیش از قاعدگی مفید است.

مقابله با آمفیزم (بیماری ریه)

سیگاری‌ها بیشتر دچار آمفیزم (یک بیماری مزمن ریه) و کمبود ویتامین A می‌شوند. کاروتنوئیدهای موجود در سیب‌زمینی شیرین به بدن کمک می‌کنند تا ویتامین A تولید و دستگاه تنفسی را احیا کند. پیشنهاد می‌شود برای داشتن ریه‌های سالم و قوی‌تر، سیب‌زمینی شیرین مصرف کنید.

سلامت قلب

این گیاه حاوی میزان قابل ‌توجهی پتاسیم است که باعث افزایش سلامتی قلب می‌شود و اثرات سدیم را کاهش می‌دهد و به این ترتیب باعث کنترل فشارخون می‌شود. ویتامین B6 موجود در سیب‌زمینی شیرین مانع از بروز سکته‌ی مغزی و قلبی می‌شود.

عضلات قوی

پتاسیم موجود در سیب‌زمینی شیرین برای کاهش دردهای عضلانی و نفخ در ورزشکاران بسیار مفید است. این سبزی پرخاصیت انرژی زیادی به شما خواهد داد و از گرفتگی عضلانی پیشگیری می‌کند. سیب‌زمینی شیرین به دلیل داشتن پتاسیم به تنظیم ضربان قلب و علائم عصبی نیز کمک می‌کند.

سرشار از ویتامین C

سیب‌زمینی شیرین حاوی میزان قابل‌ توجهی ویتامین C است. این ویتامین برای عملکرد اعضای بدن لازم و ضروری است. اگر می‌خواهید سیستم ایمنی قوی و پوست سالمی داشته باشید، این ماده‌ی خوراکی مفید را وارد برنامه‌ی غذایی‌تان کنید.

مفید برای دیابتی‌ها

سیب‌زمینی شیرین حاوی قند طبیعی است. این قندها باعث کنترل و تثبیت قند خون می‌شوند و حالت مقاومت سلول‌ها به انسولین را کاهش می‌دهند، در نتیجه غذایی مفید برای دیابتی‌ها محسوب می‌شود.

بهبود هضم غذا

سیب‌زمینی شیرین سرشار از فیبرهای غذایی است که برای ارتقای سلامت دستگاه گوارش لازم و ضروری هستند. این فیبرها از بروز سرطان کولون پیشگیری و با یبوست مقابله می‌کنند.

موثر در رشد جنین

خانم‌های باردار نیاز زیادی به اسید فولیک دارند و سیب‌زمینی شیرین سرشار از آن است. اسید فولیک به رشد بافت‌های جنینی و رشد سلول‌های آن کمک می‌کند.

ضد استرس

پتاسیم موجود در سیب‌زمینی شیرین به تعادل آب بدن کمک کرده و باعث گردش خوب و تنظیم ضربان قلب می‌شود. سیب‌زمینی شیرین همچنین حاوی منیزیم است که نقش مهمی در رفع و کاهش استرس دارد.

تقویت سیستم ایمنی بدن

سیب‌زمینی شیرین منبع خوب ویتامین D است که برای عملکرد غده‌ی تیروئید، دندان‌ها، عصب‌ها، استخوان‌ها، پوست و افزایش انرژی، لازم و ضروری است.

سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها

سیب‌زمینی شیرین برای مقابله با بیماری نقرس، آرتریت و آسم مفید است چون سرشار از کاروتنوئیدهایی مانند بتاکاروتن‌هاست. این ترکیب مفید باعث کاهش اثرات پیری شده و از رشد سلول‌های سرطان‌های سینه و ریه پیشگیری می‌کند.

خواص دیگر

* در هند برای تقویت اشخاصی که دوره‌ی نقاهت را می‌گذرانند یا افراد مبتلا به دریاگرفتگی تجویز می‌شود.

* از ریشه‌ی این گیاه به عنوان ملین و از سر شاخه‌های له شده‌ی آن به شکل ضماد برای رساندن دمل استفاده می‌شود.

* در چین از غده‌ی آن به عنوان تقویت کننده‌ی معده، طحال و کلیه استفاده می‌شود.

* در اندونزی برگ‌های خرد شده‌ی آن را روی محل سوختگی و مفاصل سفت شده می‌مالند.

* ساقه‌ها و شاخه‌های آن را روی مفاصل روماتیسمی سفت شده می‌بندند.

* نوعی از آن که غده‌ی قرمز قهوه‌ای رنگ دارد برای اسهال خونی مفید است.

* شیره‌ی غده‌ی خام گیاه را روی سوختگی می‌مالند، زیرا باعث تسکین است

 

منبع: سلامتی