یکی از کاربران سلامانه پرسیده‌اند من وسواس چک کردن قفل پیدا کرده‌ ام. البته خودم دلیلش را می‌دانم اما این موضوع کم‌کم دارد برایم دردسرساز می‌شود. چون مادرم هم وسواس شست‌وشو دارد. می‌خواستم بدانم آیا با هومیوپاتی می‌توان وسواس را درمان کرد، یا نه؟

دکتر مهرداد اخوان‌بهبهانی، متخصص علوم اعصاب و روان و عضو ممتاز انجمن هومیوپاتی گفت‌وگو با پایگاه خبری «سلامانه» به این سوال پاسخ می‌دهد.

با داروهایی کاملا طبیعی می‌توان تاثیرات سوء و درازمدت استرس‌ را کاهش داد
وسواس یک بیماری فکری پیشرونده است. در این بیماری فرد علی‌ رغم میل باطنی خود کارهایی تکراری را انجام می‌دهد. ابتدا انجام این کارها برای او جنبه آرامش‌بخشی دارد تا بتواند بر اضطراب درونی‌اش غلبه کند اما به تدریج کنترل تکرار این رفتار از دست او خارج شده و انجام ندادن آن خود منجر به اضطراب می‌شود.

متاسفانه تا به امروز روش‌های تنبیه و تشویق در کنترل رفتارهای وسواسی موفق عمل نکرده‌اند. اما متخصصین علوم اعصاب در سال‌های اخیر نکات جالبی در مورد این بیماری کشف کرده‌اند. آنها با مطالعه قسمت فرونتال (پیشانی) مغز و ارتباطات آن با هسته‌های قاعده‌ای دریافته‌اند که این مداراها در افراد نقش کنترلی روی حرکات ظریف دست‌ها و پاها دارد. در صورتی که این مدارات نورونی بیش از حد فعالیت شوند، فرد تمایل به انجام کارهای وسواسی پیدا می‌کند. تحقیقات آنها پیشنهاد می‌کند برای کاهش وسواس باید این مدار نورونی از فعالیت باز داشته شود.

پیشنهاد این متخصصین، به کارگیری روش Deep Brain Stimulation است. در این روش سیم نازکی به این ناحیه از مغز متصل شده و سر دیگر سیم به یک باطری در بیرون از مغز متصل می‌شود. روش کار بسیار ساده است. تحریک الکتریکی ضعیف اما مداوم این ناحیه از مغز سبب کاهش رفتار و افکار وسواسی می‌شود.
اما  در هومیوپاتی، روش درمان کاملا متفاوت است. پزشک هومیوپات به جای تمرکز روی رفتار وسواسی سعی می‌کند علت ایجاد اضطراب را در فرد پیدا کند. این علت هر چه باشد، رفع آن می‌تواند فرد را آرام کرده و به او یادآوری کند دیگر دلیلی برای انجام آن رفتار وجود ندارد.

خوشبختانه در بسیاری از موارد علت بیماری وسواس آنگونه که به نظر می‌رسد، چندان پیچیده نیست. وجود یک یا دو والد سخت‌گیر و کنترل‌گر در منزل، جو متشنج خانه در سنین کودکی، پس زده شدن عاطفی از سوی والدین. مواردی از این قبیل عوامل شایع ایجاد وسواس در سنین نوجوانی و جوانی هستند.

هومیوپاتی با کمک داروهایی کاملا طبیعی سعی می‌کند تاثیرات سوء و درازمدت این استرس‌ها بر زندگی افراد را تا حد امکان کاهش داده و به این ترتیب بیماری وسواس را درمان کند. متاسفانه هومیوپاتی نیز محدودیت‌هایی دارد. مثلا افراد مسنی که وسواس دارند معمولا به این درمان پاسخ مناسبی نمی‌دهند. اما در مورد جوان‌ترها پاسخ راضی‌کننده است.


 √  از طب هومیوپاتی چه می دانید؟

√ واقعا هومیوپاتی یک درمان است یا در واقع یک تلقین؟

√ طب هومیوپاتی را چقدر می شناسید؟


سلامانه