تداخل فصل گرما و ماه مبارک رمضان و تحمل 17 ساعت روزه داری و مواجه شدن بدن با کم آبی می تواند عامل بروز یبوست باشد. یبوست یکی از مشکلات شایع در در افراد روزه دار می باشد که به دلیل کم آبی بدن و عدم مصرف کافی فیبر، میوه و سبزیجات اتقاق می افتد. در این مطلب توضیحاتی پیرامون این مشکل در اختیارتان قرار می دهیم.

علل بروز یبوست

– وعده های غذایی نامنظم

– دریافت ناکافی  آب

– دریافت ناکافی میوه، سبزی

– دریافت زیاد گوشت پرچرب و لبنیات پرچرب، شیرینی و دسرها

– مصرف غذاهای آماده

– فعالیت و تحرک بدنی ناکافی

– استرس ها و فشار عصبی

پیشگیری از یبوست

– برنامه غذایی پر فیبر مانند میوه ها، سبزی ها حبوبات و غلات سبوسدار

– مصرف سبزیجات بصورت خام و پخته

– مصرف میوه های خشک مانند برگه زردآلو، آلو و انجیر

– استفاده از غذاهای ملین مانند خورشت آلو و کرفس

– اضافه کردن سبوس به غذا: از مقدار کم شروع شود

– مصرف مقادیر کافی آب (حداقل 6-8 لیوان آب) و سایر مایعات که باعث افزایش حجم مدفوع و تسهیل حرکات روده می شود.

– مایعات را یک ساعت بعد از افطار تا نیم ساعت به مصرف سحری، میل کنیم.

در این باره بیشتر بخوانید: برای برطرف کردن یبوست بخوانید

نکات مهم روزه داری برای پیشگیری از تشنگی

– مصرف زياد قهوه و چای به دليل خاصيت ادرار آوری و كافئين موجود در آن توصيه نمی شود.

– غذای افطار و سحری نبايد پر حجم باشد و حتی الامكان از مصرف غذاهای پرچرب و دير هضم خودداری شود.

– برای از بين بردن يا كمتر شدن عطش شديد در اين ماه از مواد غذايی پر فيبرمانند (ميوه ها و سبزی ها و غلات سبوس دار) در وعده افطار و سحر استفاده کرد چرا كه اين مواد آب زيادی را در خود جذب كرده و بدن می تواند آن را به آهستگی جذب كند.

تهیه و تنظیم: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی

منبع: دکتر سلام