آلیسین موجود در سیر فعالیت پروتئینی بنام آنژیوتانسین 2 را مهار می کند، این پروتئین مسئول افزایش فشار خون است، همچنین سیر حاوی ماده ای بنام پلی سولفید است که توسط گلبول های قرمز خون به گازی بنام سولفید هیدروژن تبدیل و باعث گشاد شدن عروق خونی می گردد و با این مکانیسم کمک به کاهش فشار خون می کند.

مصرف سیر و کاهش فشار خون

مصرف قرص سیر به مدت 6 هفته بطور معنی داری کلسترول تام، کلسترول LDL و فشار خون سیستولیک را کاهش و کلسترول HDL را افزایش می دهد.

در مورد نحوه عملکرد سیر در کاهش فشار خون مکانیسمهای مختلفی پیشنهاد شده است که با ذکر منبع عبارتند از:

1- سیر با افزایش حجم ادرار سبب دفع آب از بدن شده و این امر منجر به کاهش فشار خون نیز می شود.

2- سیر باعث افزایش فعالیت آنزیم اکسید نیتریک سنتتاز در بدن می شود که این آنزیم با اثر بر ماهیچه های کنار رگ های بدن باعث شل شدن آن ها و در نتیجه افزایش خاصیت ارتجاعی رگ ها و کاهش فشار خون می شود.

3- همچنین سیر با کاهش فعالیت ماده ای به نام ترومبوکسان B2 باعث جلوگیری از انقباظ رگ ها می شود و این امر مانع از افزایش فشار خون می شود. (وظیفه ی تروبوکسان B2 انقباط رگ های بدن است)

4- سیر غنی از ماده ی معدنی پتاسیم است. مطالعات مختلفی اثبات کرده اند که افزایش مصرف پتاسیم با کاهش فشار خون مرتبط است.

تهیه و تنظیم: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی

منبع: دکتر سلام