به گزارش مجله پزشکی دکتر سلام;
سرپرست مرکز اطلاع رساني دارو و سموم زنجان گفت: از مصرف داروهاي خود در مقابل کودکان خودداري کنيد و اين كار را دور از چشم‌هاي كنجكاو آنها انجام دهيد.

کودکان يك تا 6 سال را پر خطرترين گروه سني از نظر بروز مسموميت‌ها دانست و اظهار کرد: کودکان معمولاً از رفتار بزرگسالان تقليد مي کنند، به گونه‌اي كه ممکن است اين فرزندان گاهي دور از چشم والدين داروهاي آنها را مصرف کنند.

وي ضمن تأکيد بر پرهيز از مصرف خود سرانه دارو، ابراز کرد: احتمال بروز عوارض جانبي داروها در کودکان، سالمندان و افرادي که بيش از 3 يا 4 بار دارو را به طور همزمان مصرف مي کنند و يا افرادي که مشکلات و بيماري هاي خاص دارند، بيشتر است.

وي با بيان اينکه مصرف صحيح دارو در خانواده ها، سلامت جامعه را تضمين مي کند، تصريح کرد: از پيشنهاد دادن داروهاي مصرفي خود به ديگران در مواردي با علائم بيماري مشابه اکيداً خودداري کنيد.

اسکندري با بيان اينکه پزشک خود را از تمام داروهاي مورد استفاده حتي داروهاي گياهي و يا ويتامين‌ها آگاه کنيد، افزود: چنانچه به بچه شير مي دهيد، باردار هستيد و يا ممکن است باردار شويد، پزشک خود را از اين موارد مطلع نماييد.

وي با اين توصيه که هرگز از پزشک خود درخواست داروي اضافي نداشته باشيد و به وي اعتماد كنيد، خاطر نشان کرد: در صورت مبتلا بودن به بيماري‌هاي قندي، کبدي، کليوي يا ديگر بيماري‌هاي خاص، همچنين در صورت داشتن رژيم غذايي خاص يا حساسيت به دارو يا غذاي خاصي، مراتب را به پزشک خود اطلاع دهيد.

اين داروساز با بيان اينکه در صورت استعمال دخانيات، پزشک يا داروساز خود را از اين امر مطلع کنيد، يادآور شد: مصرف مشروبات الکلي، علاوه بر عوارض روحي و جسمي که به خودي خود در بردارد، در صورت توأم شدن با داروها، چه داروهاي تجويزي توسط پزشک و چه داروهاي آزاد، خطرآفرين خواهد بود.

اسکندري ضمن تأکيد بر لزوم مصرف داروها طبق دستور پزشک و در زمان هاي تعيين شده، افزود: شرايط نگهداري داروها را از روي جعبه يا بروشور آنها به دقت مطالعه کنيد و آنها را در مکانهاي مرطوب، گرم و زير نور شديد نگهداري نکنيد؛ مگر آنکه در اين مورد نکته خاصي بر روي بسته بندي دارو ذکر شده باشد.