نحوه مصرف ویتامین E

ویتامین E از جمله ویتامین های محلول در چربی است و به عنوان یکی از آنتی اکسیدان های قوی به شمار می رود. ویتامین E یکی از ویتامین های ضروری برای بدن می باشد و کمبود آن می تواند سبب ضعیف شدن سیستم ایمنی و بسیاری از عوارض جبران ناپذیر شود.

از اینرو  بسیار مهم است که مقدار کافی از این ویتامین را در رژیم‌های غذایی‌مان مصرف نماییم. توجه به این نکته ضروریست که مصرف بیش از اندازه ویتامین E می تواند به خونریزی بیش از حد و یا خونریزی منجر شود. از این جهت باید متناسب با نیاز بدن مصرف شود.

ویتامین E، موارد مصرف و عوارض جانبی آن

ویتامین E به عنوان یک ویتامین محلول در چربی در بسیاری از مواد غذایی از جمله روغن های گیاهی، غلات، گوشت، مرغ، تخم مرغ، میوه ها، سبزیجات و روغن جوانه گندم یافت می شود، همچنین به صورت مکمل نیز به فروش می رسد. ویتامین E اغلب برای درمان کمبود این ویتامین مورد استفاده قرار می گیرد که امری نادر است، اما در افراد با برخی اختلالات ژنتیکی و اغلب در نوزادان نارس بسیار کم وزن رخ می دهد. ویتامین E برای بسیاری از موارد دیگر نیز مورد استفاده قرار می گیرد، اما شواهد علمی خوبی برای تایید موارد دیگر وجود ندارد.

به گزارش وب ام دی، انجمن قلب آمریکا توصیه می کند آنتی اکسیدان ها از جمله ویتامین E را با استفاده از یک رژیم غذایی متعادل و سرشار از میوه، سبزیجات و غلات کامل به جای مکمل ها دریافت کنید مگر اینکه پزشک مصرف آن را برای شما تجویز کند.

ویتامین E چگونه کار می کند؟

ویتامین E به عنوان یک ویتامین مهم برای عملکرد مناسب بسیاری از اندام های بدن گزینه ضروری محسوب می شود، همچنین به عنوان یک آنتی اکسیدان شناخته می شود یعنی به کاهش سرعت فرآیندهایی که به سلول ها آسیب می رسانند کمک می کند.

موارد استفاده و اثربخشی ویتامین E؟

موثر برای

آتاکسی همراه با کمبود ویتامین E. اختلال حرکتی ژنتیکی به نام آتاکسی باعث کمبود شدید ویتامین E می شود، بنابراین مکمل های ویتامین E به عنوان بخشی از درمان آتاکسی مورد استفاده قرار می گیرد.

کمبود ویتامین E. مصرف ویتامین E به صورت خوراکی برای پیشگیری و درمان کمبود ویتامین E موثر است.

موارد استفاده و اثربخشی ویتامین

به احتمال زیاد برای

بیماری آلزایمر. به نظر نمی رسد مصرف مکمل های ویتامین E مانع از بروز بیماری آلزایمر شود. با این حال، در افرادی که قبلا به بیماری آلزایمر مبتلا شده اند مصرف ویتامین E همراه با برخی از داروهای ضدآلزایمر ممکن است باعث بدتر شدن از دست دادن حافظه شود، همچنین ویتامین E از دست دادن استقلال و نیاز به کمک در افراد مبتلا به بیماری آلزایمر خفیف تا متوسط ​​را به تاخیر می اندازد.

یک اختلال خونی که باعث کاهش سطح پروتئین در خون می شود که هموگلوبین (تالاسمی بتا) نامیده می شود. مصرف ویتامین E به صورت خوراکی به نظر می رسد برای کودکان مبتلا به اختلال خونی بنام تالاسمی بتا مفید است.

گرفتگی قاعدگی (دیسمنوره). به نظر می رسد مصرف ویتامین E به مدت 2 روز قبل از خونریزی و 3 روز پس از شروع خونریزی درد را کاهش داده و از دست دادن خون در دوران قاعدگی را کاهش می دهد. مصرف ویتامین E به همراه روغن ماهی حتی ممکن است تسکین درد نسبت به مصرف ویتامین E به تنهایی باشد.

یک اختلال ارثی که باعث تجزیه سلول های قرمز خون در پاسخ به استرس (کمبود G6PD) می شود. برخی تحقیقات نشان می دهد مصرف ویتامین E به صورت خوراکی به تنهایی یا همراه با سلنیوم به نفع افراد مبتلا به اختلال ارثی به نام کمبود G6PD است.

خونریزی داخل جمجمه. مصرف ویتامین E به صورت خوراکی برای درمان خونریزی جمجمه در نوزادان نارس گزینه موثری به نظر می رسد.

خونریزی داخل بطنی. برخی تحقیقات نشان می دهد مصرف ویتامین E خوراکی در نوزادان نارس می تواند خطر خونریزی در مغز را کاهش دهد، اما مصرف دوزهای بالای ویتامین E نیز احتمال می رود خطر ابتلا به عفونت جدی خون (سپسیس) را در این نوزادان افزایش دهد.

شرایطی در آقاین که مانع از بارداری یک زن طی یک سال تلاش برای بارداری می شود (ناباروری مردان). مصرف ویتامین E به صورت خوراکی میزان بارداری را برای مردان دارای مشکلات باروری بهبود می بخشد، اما به نظر نمی رسد مصرف مقادیر بالای ویتامین E همراه با ویتامین C مزایای مشابهی داشته باشد.

کاهش منفعت نیترات درمانی که هنگام استفاده از نیترات ها در کل روز رخ می دهد (تحمل نیترات). برخی شواهد نشان می دهد مصرف روزانه ویتامین E می تواند از تحمل نیترات جلوگیری کند.

تورم، التهاب و تجمع چربی در کبد (بیماری کبد چرب غیرالکلی). به نظر می رسد مصرف روزانه ویتامین E باعث بهبود التهاب و نشانگرهای کبدی می شود که این نوع بیماری کبدی بیشتر در بزرگسالان و کودکان مشاهده می شود.

سندرم قبل از قاعدگی (PMS). به نظر می رسد مصرف ویتامین E به صورت خوراکی باعث کاهش اضطراب، ولع مصرف و افسردگی در برخی از زنان مبتلا به PMS می شود.

یک اختلال حرکتی که اغلب به دلیل مصرف داروهای ضدروان پریشی ایجاد می شود (دیسکینزی تاخیری). به نظر می رسد مصرف ویتامین E به صورت خوراکی باعث بهبود علائم مرتبط با اختلال حرکتی موسوم به دیسکینزی تاخیری می شود. با این حال، برخی تحقیقات دیگر نشان می دهد مصرف ویتامین E علائم را بهبود نمی بخشد، اما ممکن است از تشدید علائم جلوگیری کند.

سندرم قبل از قاعدگی

ویتامین E به احتمال زیاد بی اثر است برای:

یک بیماری چشمی که منجر به کاهش بینایی در افراد مسن می شود (دژنراسیون ماکولا وابسته به سن یا AMD): بیشتر تحقیقات نشان می دهد مصرف ویتامین E به تنهایی یا همراه با سایر آنتی اکسیدان ها برای پیشگیری یا درمان کاهش بینایی مربوط به سن موثر نیست.

بیماری لو گهریگ (اسکلروز جانبی آمیوتروفیک یا ALS): تحقیقات نشان می دهد مصرف ویتامین E (آلفا توکوفرول) همراه با داروهای معمولی تاثیری بر عملکرد یا افزایش میزان بقا در مقایسه با داروهای معمولی به تنهایی در افراد مبتلا به بیماری لو گهریگ ندارد.

درد قفسه سینه (آنژین): مصرف ویتامین E خوراکی ممکن است تاثیری در عملکرد رگ های خونی داشته باشد، اما به نظر نمی رسد درد قفسه سینه را کاهش دهد.

تصلب شرایین: به نظر نمی رسد مصرف ویتامین E (آلفا توکوفرول) خوراکی مانع پیشرفت تصلب شرایین شود. با این حال، برخی شواهد اولیه وجود دارد که نشان می دهد مصرف ویتامین E و C می تواند به جلوگیری از پیشرفت تصلب شرایین در مردان کمک کند.

اگزما (درماتیت آتوپیک): تحقیقات نشان می دهد مصرف ویتامین E به تنهایی یا همراه با سلنیوم علائم اگزما را بهبود نمی بخشد.

گرگرفتگی در افراد تحت درمان سرطان پستان: به نظر نمی رسد مصرف ویتامین E خوراکی باعث کاهش گرگرفتگی در زنان مبتلا به سرطان پستان شود.

یک بیماری ریوی که نوزادان را مبتلا می کند (دیسپلازی برونکوپولمونر): به نظر نمی رسد مصرف ویتامین E خوراکی خطر ابتلای نوزاد به بیماری ریوی به نام دیسپلازی برونش ریوی را کاهش می دهد.

سرطان: به نظر نمی رسد مصرف ترکیبی از ویتامین E، ویتامین C، بتاکاروتن، سلنیوم و زینک خطر کلی سرطان را کاهش دهد. با این حال، ممکن است خطر ابتلا به سرطان در مردان را کاهش دهد اگرچه شواهد متناقض است.

آب مروارید. بیشتر تحقیقات نشان می دهد مصرف ویتامین E از آب مروارید جلوگیری نمی کند.

آسیب عصبی در دست و پا ناشی از درمان دارویی سرطان: تحقیقات نشان می دهد مصرف ویتامین E قبل و بعد از درمان با برخی از داروهای سرطانی خطر آسیب عصبی را کاهش نمی دهد.

سرطان روده بزرگ و راست روده: بیشتر شواهد نشان می دهد مصرف ویتامین E از بروز سرطان روده بزرگ یا سرطان رکتوم یا ایجاد تومورهای کولورکتال غیر سرطانی که پیش ساز سرطان روده بزرگ محسوب می شوند جلوگیری نمی کند.

نارسایی قلب و تجمع مایعات در بدن (نارسایی احتقانی قلب یا CHF): به نظر می رسد مصرف ویتامین E خوراکی به مدت 12 هفته باعث بهبود عملکرد قلب در افراد مبتلا به CHF نمی شود و احتمال ایجاد CHF را کاهش نمی دهد.

سرطان سر و گردن: مصرف ویتامین E (توکوفرول) روزانه در طول پرتودرمانی و به مدت 3 سال پس از پایان درمان به نظر نمی رسد خطر عود سرطان سر و گردن را کاهش دهد. این نگرانی وجود دارد که مصرف ویتامین E ممکن است در واقع خطر عود تومور را افزایش دهد. افراد مبتلا به سرطان سر و گردن باید از مکمل های ویتامین E روزانه در دوزهای بیش از 400 واحد بین المللی روزانه خودداری کنند.

فشار خون بالا: به نظر نمی رسد مصرف ویتامین E خوراکی باعث کاهش فشار خون در افرادی شود که از داروهای فشار خون استفاده می کنند.

نوزادانی که وزن شان به دلیل تغذیه نامناسب هنگام تولد زیر صدک 10 است. برخی تحقیقات نشان می دهد مصرف ویتامین E در تمام طول دوران بارداری به دلیل تغذیه نامناسب خطر داشتن نوزادی با وزن کم هنگام تولد را کاهش نمی دهد.

بیماری کبد: مصرف ویتامین E خطر مرگ را در افراد مبتلا به بیماری کبد کاهش نمی دهد.

لکه های سفید داخل دهان که به طور معمول در اثر سیگار کشیدن ایجاد می شود (لکوپلاکیای دهانی): بیشتر تحقیقات نشان می دهد مصرف ویتامین E تا 7 سال خطر زخم های دهان را در مردان سیگاری کاهش نمی دهد.

آرتروز: به نظر نمی رسد مصرف ویتامین E باعث کاهش درد یا سفتی در افراد مبتلا به آرتروز شود، همچنین به نظر نمی رسد ویتامین E مانع از تشدید شرایط شود.

سرطان پانکراس: مصرف ویتامین E به تنهایی یا همراه با آنتی اکسیدان های دیگر مانند بتاکاروتن و ویتامین C به نظر نمی رسد خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده را کاهش دهد.

نوعی سرطان گلو (سرطان حلق): به نظر نمی رسد مصرف ویتامین E خوراکی خطر ابتلا به سرطان دهان یا حلق را در افراد مبتلا به دیابت کاهش دهد.

عارضه بارداری که با فشار خون بالا و پروتئین در ادرار مشخص می شود (پره اکلامپسی): بیشتر شواهد نشان می دهد مصرف ویتامین های E و C خطر فشار خون بالا در دوران بارداری را کاهش نمی دهد.

تولد زودرس:تحقیقات نشان می دهد مصرف ویتامین E در دوران بارداری خطر زایمان زودرس را کاهش نمی دهد.

سرطان پروستات: بیشتر تحقیقات نشان می دهد مصرف مکمل های ویتامین E خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش نمی دهد و در واقع ممکن است حتی خطر را افزایش دهد.

عفونت مجاری تنفسی: مصرف ویتامین E خوراکی به تنهایی یا به عنوان یک مولتی ویتامین به نظر نمی رسد از پیشگیری از عفونت دستگاه تنفسی جلوگیری کند. به نظر نمی رسد به محض ایجاد عفونت علائم کاهش یابد.

یک بیماری ارثی چشم که باعث ضعف بینایی در شب می شود (ورم رنگیزه‌ای شبکیه یا رتینیت پیگمنتوزا): به نظر نمی رسد مصرف ویتامین E خوراکی باعث کاهش بینایی شود. در واقع ممکن است باعث کاهش بینایی در افراد مبتلا به بیماری به نام رتینیت پیگمنتوزا شود.

یک اختلال چشم در نوزادان نارس که منجر به نابینایی می شود (رتینوپاتی نوزادان نارس): تحقیقات نشان می دهد دادن ویتامین E به نوزادان نارس خطر رتینوپاتی را کاهش نمی دهد، همچنین دوزهای بالای ویتامین E ممکن است خطر ابتلا به عفونت جدی خون (سپسیس) را در این نوزادان افزایش دهد.

جای زخم: به نظر نمی رسد استفاده از ویتامین E روی پوست باعث کاهش جای زخم بعد از جراحی شود.

مرده زایی: برخی تحقیقات نشان می دهد مصرف ویتامین E در تمام دوران بارداری خطر تولد نوزاد مرده را کاهش نمی دهد.

بیشتر بخوانید:علائم گوارشی بعد از کرونا را جدی بگیرید

اختلالات غیرسرطانی پستان

ویتامین E به احتمال زیاد غیرموثر برای:

اختلالات غیرسرطانی پستان: مصرف مکمل های ویتامین E به درمان اختلالات غیرسرطانی پستان که به عنوان بیماری خوش خیم پستان نیز شناخته می شود کمک نمی کند.

سرطان پستان: اگرچه داشتن مقادیر بالاتر ویتامین E در خون ممکن است با کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان مرتبط باشد، اما افزایش دریافت ویتامین E از رژیم غذایی یا مکمل ها خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش نمی دهد.

بیماری قلبی: ویتامین E از بروز بیماری قلبی در افراد سالم یا در معرض خطر جلوگیری نمی کند، همچنین به نظر نمی رسد از بروز سکته یا حمله قلبی در افراد مبتلا به بیماری قلبی جلوگیری کند.

مرگ نوزاد متولد نشده یا نارس: به نظر نمی رسد دادن ویتامین E به نوزادان نارس خطر مرگ در آنها را کاهش دهد.

سرطان ریه: مصرف ویتامین E ساخته دست بشر تا 8 سال خطر ابتلا به سرطان ریه را در مردان سیگاری کاهش نمی دهد. مصرف ویتامین E طبیعی تا 10 سال نیز از سرطان ریه جلوگیری نمی کند و خطر مرگ ناشی از سرطان ریه را کاهش نمی دهد.

مرگ به هر علتی: تحقیقات نشان می دهد مصرف حداقل یک سال ویتامین E خطر مرگ ناشی از هر علتی را کاهش نمی دهد.

رشد و نمو در نوزادان نارس: به نظر نمی رسد ویتامین E از کم خونی در نوزادان نارس جلوگیری کرده و آن را درمان نمی کند.

مواد غذایی حاوی ویتامین E

  • اسفناج  ( پخته شده )
  • آجیل ( بادام )
  • دانه آفتابگردان ( بوداده )
  • آووکادو
  • سخت پوستان ( میگو )
  •  ماهی ( ماهی قزل آلای رنگین کمان )
  • روغن های گیاهی ( روغن زیتون )
  •  بروکلی ( پخته شده )
  • اسکواش و کدو تنبل ( پخته شده  اسکواش کدو گردوی )
  • برگ شلغم
  • گوجه فرنگی
  • برگ خردل
  • کره بادام زمینی
  • فلفل دلمه

نحوه مصرف ویتامین E برای درمان مشکلات پوستی

ویتامین E دارای ویژگی ضد التهابی است که به پیشگیری از قرمزی، پف، و دیگر موارد التهاب عمومی در پوست ما کمک می کند. از سوی دیگر، ویژگی آنتی اکسیدانی این ویتامین به پیشگیری از نشانه های پیری و چین و چروک ها کمک می کند و همچنین در خلاص شدن از شر جای زخم ها نقش دارد.

درمان مشکلات پوستی

مصرف ویتامین E  برای تقویت سیستم ایمنی

سیستم ایمنی بدن برای فعالیت و تولید گلبول های سفید (سربازهای دفاعی بدن) نیازمند مقدار زیادی ویتامین E می باشد، تحقیقات نشان میدهد، افرادی که دارای سطح پایینی از ویتامین ای می باشند، بیشتر دچار بیماری های ویروسی و عفونتی از قبیل سرماخوردگی می شوند و مصرف مکمل های ویتامین ای سبب تقویت سیستم ایمنی افراد و در نتیجه ابتلای کمتر به سرما خوردگی و سایر بیمارهای ویروسی می شود.

مصرف ویتامین  E برای رقیق شدن خون

ویتامین ای باعث رقیق شدن خون شده و از قدرت چسبندگی پلاکت ها می کاهد و با این مکانیزم باعث کاهش خطر لخته شدن خون و بروز سکته قلبی و مغزی می شود. البته ویتامین E را نباید همزمان با داروهای رقیق کننده خون از قبیل آسپرین، پلاویکس، ژلوفن و غیره استفاده نمود.

مصرف ویتامین  E برای سلامت قلب

سلامت قلب

از آنجا که ویتامین ای ماده ای محلول در چربی است، اثر آنتی اکسیدان آن بروی چربی ها بیشتر است و از اکسید شدن کلسترول بد (LDL) و تبدیل آن به ماده ای بسیار چسبنده و خطرناک جلوگیری می کند.

ویتامین E از کلسترول خوب (HDL) و چربی های امگا 3 محافظت می کند و در نهایت با این مکانیزم باعث افزایش کلسترول خوب و کاهش کلسترول بد می شود.

مصرف ویتامین   E برای پیشگیری از آلزلیمر

برخی از محققین بر این عقیده اند که مصرف مواد آنتی اکسیدان از قبیل ویتامین E از شانس ابتلا به بیماری آلزایمر می کاهند.

 مصرف ویتامین E  برای کاهش درد و عوارض قاعدگی

مصرف 400 واحد ویتامین E  دو روز قبل از آغاز قاعدگی و تا 3 روز بعد از آغاز آن از عوارض و دردهای قاعدگی می کاهد.

مصرف ویتامین E برای درمان آرتریت روماتوئید

مصرف ویتامین ای در کنار داروهای پزشکی(درمان پزشکی استاندارد) که برای درمان بیماری آرتریت روماتوئید استفاده می شوند اثر بهتری بر درمان و کاهش التهاب دارد تا صرفا مصرف داورهای پزشکی به تنهایی.

مصرف ویتامین E برای سلامت چشم ها

سلامت چشم ها

مصرف روزانه ویتامین E، عنصر روی و سلنیوم همراه با سایر آنتی اکسیدان ها از قبیل بتاکاروتن و ویتامین ث در افراد بالای 50 سال بطور قابل توجهی از شانس ابتلا به بیماری های سیستم بینایی از قبیل آب مروارید و بیماری ای ام دی (AMD) می کاهد.

مصرف ویتامین E برای درمان کبد چرب

ویتامین کمک به درمان و پیشگیری از برخی از بیماری کبدی از قبیل کبد چرب می کند.

نقش ویتامین E در ورزش

درمان کبد چرب

ویتامین E چون خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بعد از تمرینات شدید ورزشی باعث بازسازی سریع سلول های تخریب شده از ورزش می شود و باعث از بین رفتن سریع درد عضلانی می شود. مکمل دهی ویتامین E در ورزشکاران حرفه ای، یعنی افرادی که بطور دائم و پیوسته ورزش می کنند، توصیه می شود، نه افرادی که بطور دلخواه ورزش می کنند.

مصرف ویتامینE رشد موها را بهبود می بخشد

از آنجا که ویتامین E می تواند سبب بهبود رشد و توسعه مویرگ ها و عروق خونی شود، می تواند به رشد موها کمک کند و در بسیاری از افراد سبب افزایش جریان خون به ریشه موهای سر می شود و رشد موها را در بسیاری از افراد تسریع می کند.
مصرف مقادیر بیشتر ویتامین E در رژیم غذایی می تواند از موخوره و چند شاخه شدن انتهای موها پیشگیری کند و به بهبود تخریب موها به علت استفاده بیش از حد از سشوآر و… کمک می کند.

نحوه مصرف ویتامینE  برای درمان موهای خشک

درمان موهای خشک

ویتامین E می تواند برای موهای خشک و آسیب دیده مفید باشد. برای تهیه یک ماسک درمانی جهت استعمال خارجی می توانید چند عدد کپسول ویتامین ای را با سوزن بشکافید و آنها را به موی خود بمالید و انتهای موهایتان را نیز به آن آغشته کنید و آن را برای 1 ساعت و یا بیشتر روی سرتان نگه دارید و سپس موهایتان را بشویید.) البته راهکار اساسی برای برطرف کردن  مشکل آن است که دریافت ویتامین ای را از طریق رژیم غذایی افزایش دهید.

شواهد ناکافی برای ویتامین E

سطح پایین گلبول های قرمز در افراد مبتلا به بیماری طولانی مدت (کم خونی در اثر بیماری مزمن). برخی تحقیقات نشان می دهد مصرف ویتامین E باعث بهبود پاسخ به داروی درمانی برای کم خونی در بزرگسالان و کودکان تحت همودیالیز می شود.

آسم. نقش ویتامین E در آسم هنوز مشخص نیست. در حالی که برخی تحقیقات نشان می دهد ویتامین E از خطر بروز آسم جلوگیری می کند و تنفس در کودکان را بهبود می بخشد، اما تحقیقات دیگر این تاثیر را نشان نمی دهد.

مستعد ابتلا به آلرژی و واکنش های آلرژیک (سندرم آتوپیک). به نظر نمی رسد مصرف مکمل های ویتامین E در دوران بارداری احتمال ابتلای نوزادان به اگزما، آلرژی غذایی، خس خس سینه یا هرگونه بیماری آلرژیک در اواخر زندگی را کاهش دهد.

سرطان مثانه. برخی تحقیقات نشان می دهد مصرف مقادیر زیاد ویتامین E به مدت حداقل 10 سال ممکن است خطر ابتلا به سرطان مثانه را کاهش دهد، اما هنوز مشخص نیست چه مقدار ویتامین E برای کاهش این خطر مورد نیاز باشد. علاوه بر این، هنوز مشخص نیست آیا این فایده از خوردن ویتامین E در رژیم غذایی یا مصرف مکمل های ویتامین E حاصل می شود یا خیر.

سوختگی. تحقیقات اولیه نشان می دهد ویتامین E اعمال شده روی پوست ممکن است باعث بهبودی زخم سوختگی و کاهش عفونت شود.

عفونت در افرادی که با داروهای سرطانی درمان می شوند. تحقیقات نشان می دهد مصرف بیشتر ویتامین E در رژیم غذایی ممکن است خطر ابتلا به عفونت در کودکان تحت درمان با داروهای سرطانی را کاهش دهد.

کاهش شنوایی ناشی از داروی سیس پلاتین. تحقیقات اولیه نشان می دهد به نظر می رسد ویتامین E باعث کاهش شنوایی ناشی از سیس پلاتین می شود.

نفروپاتی ناشی از تزریق ماده حاجب. برخی تحقیقات نشان می دهد ویتامین E تزریق شده به ورید خطر آسیب کلیه ناشی از رنگ های تزریقی را کاهش نمی دهد. با این حال، تحقیقات دیگر نشان می دهد مصرف ویتامین E خوراکی خطر آسیب کلیه را از همان رنگ ها کاهش می دهد.

بیماری هایی مانند بیماری آلزایمر که در تفکر اختلال ایجاد می کند (زوال عقل). برخی تحقیقات نشان می دهد خطر ابتلا به برخی از انواع زوال عقل در مردانی که ویتامین E و C مصرف می کنند است، اما به نظر نمی رسد مصرف مکمل های ویتامین E مانع از زوال عقل شود.

دیابت. مصرف ویتامین E بیشتر از رژیم غذایی با کاهش خطر ابتلا به دیابت مرتبط است. با این حال، ویتامین E در اکثر افرادی که قبلا از دیابت نوع 2 رنج می برده اند قند خون را بهبود نمی بخشد. به نظر می رسد فقط در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 که سطح ویتامین E کمی در خون دارند قند خون را کاهش می دهد. علاوه بر این، ویتامین E ممکن است کنترل قند خون را در افراد مبتلا به دیابت نوع 1 بهبود بخشد.

آسیب کلیه در افراد مبتلا به دیابت (نفروپاتی دیابتی). تحقیقات اولیه نشان می دهد مصرف ویتامین E ممکن است در کلیه مبتلایان به این بیماری کمی عملکرد کلیه را بهبود بخشد.

درد عصبی در افراد مبتلا به دیابت (نوروپاتی دیابتی). تحقیقات اولیه نشان می دهد ویتامین E ممکن است به تسکین درد عصب دیابتی کمک کند.

سندرم داون. تحقیقات اولیه نشان می دهد ویتامین E توانایی ذهنی را در افراد بالای 50 سال مبتلا به سندرم داون بهبود نمی بخشد.

سرطان معده. به نظر نمی رسد مصرف ویتامین E به علاوه بتاکاروتن یا ویتامین C از سرطان معده جلوگیری کند، اما برخی شواهد نشان می دهد مصرف بیشتر ویتامین E از رژیم غذایی ممکن است خطر پیشرفت آهسته سرطان معده را کاهش دهد

زخم شدن یا سخت شدن رگ های خونی در کلیه (گلومرولواسکلروز). مصرف ویتامین E خوراکی ممکن است باعث بهبود عملکرد کلیه در کودکان مبتلا به این بیماری شود.

یک اختلال مغزی ارثی که بر حرکات، احساسات و تفکر تاثیر می گذارد (بیماری هانتینگتون). ویتامین E طبیعی (آلفا توکوفرول) می تواند علائم را در افراد مبتلا به بیماری هانتینگتون زودرس بهبود بخشد، اما به نظر نمی رسد به افراد دارای بیماری پیشرفته تر کمک کند.

وضعیتی که به آرامی منجر به بیماری کلیه (نفروپاتی IgA) می شود. تحقیقات اولیه نشان می دهد مصرف ویتامین E می تواند عملکرد کلیه را در کودکان مبتلا به بیماری کلیوی به نام نفروپاتی IgA بهبود بخشد.

ناتوانی در باردار شدن طی یک سال تلاش برای باردار شدن (ناباروری). تحقیقات اولیه نشان می دهد مصرف ویتامین E می تواند برخی از اقدامات را در زنانی که از طریق لقاح آزمایشگاهی (IVF) در بارداری مشکل دارند بهبود بخشد، اما هنوز مشخص نیستآیا ویتامین E احتمال داشتن یک بارداری موفق را بهبود می بخشد یا خیر.

  • پیری پوست
  • سندرم خستگی مزمن (CFS).
  • افسردگی.
  • اختلال هماهنگی رشدی یا (DCD).
  • زخم پا در افراد مبتلا به دیابت.
  • نشت داروی داخل وریدی (IV) از ورید به اخل پوست و بافت اطراف.
  • اختلال تشنج (صرع).
  • نوعی زخم پوستی غیرسرطانی (گرانولوم آنولار).
  • عفونت دستگاه گوارش که می تواند منجر به بروز زخم (هلیکوباکتر پیلوری) شود.
  • تورم طولانی مدت (التهاب) در دستگاه گوارش (بیماری التهابی روده یا IBD).
  • گروهی از اختلالات ارثی که باعث ضعف عضلانی و از دست دادن عضله (دیستروفی عضلانی) می شوند.
  • بهبودی از جراحی لیزر چشم (کراتکتومی فوتوراكتيو).
  • روان گسیختگی.
  • کم خونی سلول داسی شکل.

بیشتر بخوانید:آیا اسپری آسم خطر بستری شدن بیماران کرونا را کاهش می دهد؟

میزان مصرف روزانه ویتامین

اثرات جانبی مصرف ویتامین E

هنگام مصرف به صورت خوراکی: ویتامین E برای اکثر افراد سالم هنگام مصرف به صورت خوراکی در مقادیر کمتر از هزار میلی گرم در روز به احتمال زیاد ایمن است. این همان هزار و 100 واحد بین المللی ویتامین E مصنوعی (آلفا توکوفرول) یا هزار و 500 واحد بین المللی ویتامین E طبیعی (آلفا توکوفرول) است.

به خاطر داشته باشید با مصرف دوزهای بالاتر خطر بروز عوارض جانبی افزایش می یابد. عوارض جانبی شامل حالت تهوع، اسهال، گرفتگی معده، خستگی، ضعف، سردرد، تاری دید، بثورات پوستی، کبودی و خونریزی است. ویتامین E در صورت مصرف به صورت خوراکی در دوزهای بیش از هزار میلی گرم در روز مصرف شود به احتمال زیاد بی خطر است.

هنگامی استفاده روی پوست: ویتامین E برای اکثر افراد سالم هنگام استفاده روی پوست به احتمال زیاد ایمن است. در حالی که نادر است، اما احتمال می رود استفاده از ویتامین E روی پوست باعث خارش و تورم در برخی افراد شود.

هنگام استنشاق: ویتامین E هنگام استنشاق به احتمال زیاد گزینه ایمنی نیست. استفاده از سیگارهای الکترونیکی و سایر محصولات حاوی ویتامین E به عنوان ویتامین E استات در برخی افراد با آسیب جدی ریه ارتباط دارد.

میزان مصرف روزانه ویتامین E چه قدر است؟

مقدار مصرف توصیه شده روزانه ویتامین E برای بزرگسالان 15 میلی گرم است. بانوان باردار نیز به میزانی مشابه نیاز دارند، اما برای مادران شیرده برابر با 19 میلی گرم است. بیشتر مردم به راحتی میزان لازم از ویتامین E را از رژیم غذایی روزانه خود دریافت می کنند و از این رو، کمبود آن نادر است.

دوز مصرفی ویتامین

دوز مصرفی ویتامین E

دوزهای زیر در تحقیقات علمی مورد مطالعه قرار گرفته است:

بزرگسالان

خوراکی:

عمومی: مصرف ویتامین E ممکن است گیج کننده باشد. دستورالعمل های فعلی میزان توصیه شده رژیم غذایی و محدودیت های بالای مصرف قابل تحمل (واحد بین المللی) را برای ویتامین E در میلی گرم نشان می دهند، اما برخی از محصولات هنوز در واحدهای بین المللی (IU) برچسب گذاری شده اند.

دوزهای ویتامین E طبیعی (آلفا توکوفرول) و ویتامین E که در آزمایشگاه ساخته شده متفاوت محاسبه می شود. این امر می تواند تشخیص دوز صحیح را سخت کند.

مقدار مجاز توصیه شده روزانه در رژیم غذایی برای ویتامین E طبیعی (RRR-آلفا توکوفرول) در بزرگسالان 15 میلی گرم (22 واحد بین المللی) در مردان و زنان، 15 میلی گرم (22 واحد بین المللی) در زنان باردار و 19 میلی گرم (28 واحد بین المللی) در زنان شیرده است.

برای کمبود ویتامین E: یک دوز معمول در بزرگسالان 60 تا 75 آلفاتوکوفرول (ویتامین E طبیعی) در روز است.

برای یک بیماری ارثی که بر کنترل حرکتی تاثیر می گذارد (آتاکسی همراه با کمبود ویتامین E یا AVED): روزانه 800 تا هزار و 500  میلی گرم RRR-آلفا-توکوفرول.

برای یک اختلال حرکتی که اغلب به دلیل داروهای ضدروان پریشی ایجاد می شود (دیسکینزیای تاخیری): هزار و 600  واحد بین المللی آلفا-توکوفرول (ویتامین E طبیعی) روزانه.

برای بهبود ناباروری مردان: 298 تا 894 واحد بین المللی ویتامین E روزانه.

برای بیماری آلزایمر: روزانه حداکثر 2 هزار واحد بین المللی ویتامین E. برای کاهش سرعت از دست دادن حافظه در افراد مبتلا به بیماری آلزایمر از درمان ترکیبی با 5 میلی گرم دونپزیل و هزار واحد بین المللی ویتامین E در روز استفاده شده است.

برای تورم (التهاب) و تجمع چربی در کبد در افرادی که الکل کم یا بدون الکل مصرف می کنند (هپاتیت غیرالکلی): 800 واحد بین المللی ویتامین E روزانه.

برای درمان تحمل نیترات: 298 واحد بین المللی ویتامین E سه بار در روز.

برای یک اختلال ارثی که باعث می شود گلبول های قرمز خون در پاسخ به استرس تجزیه شوند: 800 واحد بین المللی ویتامین E روزانه.

برای سندرم قبل از قاعدگی (PMS):  آلفا توکوفرول (ویتامین E طبیعی) روزانه.

برای گرفتگی های قاعدگی (دیسمنوره): 200 تا 500 Iواحد بین المللی ویتامین E روزانه از 2 روز قبل از قاعدگی شروع می شود و تا 3 روزنخست خونریزی ادامه دارد. 200 واحد بین المللی ویتامین E با 300 میلی گرم روغن ماهی نیز استفاده شده است.

کودکان

خوراکی:

به طور کلی: توصیه های روزانه رژیم غذایی برای ویتامین E طبیعی (آلفا توکوفرول) در کودکان 4 میلی گرم (6 واحد بین المللی) در نوزادان 0 تا 6 ماهه، 5 میلی گرم (7 واحد بین المللی) در کودکان 7 تا 12 ماهه، 6 میلی گرم (9 واحد بین المللی) در کودکان یک تا 3 سال. 7 میلی گرم (10 واحد بین المللی) در کودکان 4 تا 8 ساله، 11 میلی گرم (16 واحد بین المللی) در کودکان 9 تا 13 ساله و 15 میلی گرم (22 واحد بین المللی) در کودکان 14 سال به بالا.

برای آتاکسی همراه با کمبود ویتامین E یا AVED: روزانه 40 میلی گرم آلفا توکوفرول یا تمام نژاد آلفا توکوفرول.

برای یک اختلال خونی که باعث کاهش سطح پروتئین خون به نام هموگلوبین (تالاسمی بتا) می شود: 298 میلی گرم ویتامین E روزانه به مدت 4 تا 8 هفته.

برای درمان خونریزی داخل جمجمه (خونریزی داخل جمجمه): 100 میلی گرم ویتامین آلفا توکوفرول

برای خونریزی داخل بطنی: 29.8 واحد بین المللی ویتامین E.

برای تورم (التهاب) و تجمع چربی در کبد در افرادی که الکل کم مصرف می کنند یا نوشیدنی های حاوی الکل را نمی نوشند (استئاتو هپاتیت غیرالکلی): 400 تا هزار و 200 واحد بین المللی ویتامین E روزانه.

مترجم: الهه زارعی

 


نگاهی اجمالی به فواید طلایی ویتامین E برای پوست

سقط جنین از پیامد های خطرناک کمبود ویتامین E

تاثیر ویتامین E و سلنیوم در کاهش ریسک سرطان روده


گرد آوری و تدوین: مهدیه انیسی

هرگونه استفاده با درج نام دکتر سلام و با لینک دهی مستقیم مجاز می باشد.