عفونت لوزه و روش های درمانی آن

عفونت لوزه به چه دلیلی رخ می دهد؟ لوزه ها را می توان از جمله اولین خطوط دفاعی بدن برشمرد. لوزه ها شامل غددی ریز در اطراف گلو می باشند که مانع از ورود ارگانیسم های بیماری زا و سایر عوامل ناشناس از راه گلو به بدن می شوند. لوزه ها از دسته غدد لنفاوی بوده و نقش سد دفاعی را در بدن ایفا می کنند که به دلیل بروز برخی اختلالات که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت، متورم و یا چرکین شده که موجب ایجاد درد در فرد مبتلا می شوند. در ادامه با دکتر سلام همراه باشید.

التهاب و عفونت لوزه

لوزه ها از بافت های نرمی تشکیل شده اند که در دو طرف قسمت انتهایی دهان قرار دارند. ورم و التهاب لوزه ها بر اثر عفونت های مختلف به وجود می آید و با علائمی مانند گلو درد، تب، احساس درد گلو و احساس خستگی شدید خود را نمایان می کند.

.

.

علائم ابتلا به عفونت لوزه

  • درد هنگام بلع مواد غذایی
  • ورم لوزه ها
  • بروز تکه های سفید رنگ بر روی لوزه ها (در صورتی که علت عفونت ویروس نباشد و باکتری باشد) سردرد
  • تغییر در زیر و بمی و کیفیت صدا
  • بزرگ شدن ناحیه گردن در مناطقی که بافت لنفاوی وجود دارد

.

عفونت لوزه و روش های درمانی آن

.

روش های درمانی عفونت لوزه:

درمان های متفاوتی برای از بین بردن عفونت لوزه ها وجود دارد؛ اما قبل از درمان می بایست علت عفونت شناسایی شود تا بتوان به بهترین نحوه ممکن با آن به مقابله پرداخت. درمان های دارویی و عمل جراحی از جمله روش های مقابله با عفونت لوزه ها و درمان آن است. البته لازم به ذکر است که شما بعد از طی کردن دوره درمانی لازم است تا باز هم نکاتی را رعایت کنید که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.

.

.

1. درمان دارویی عفونت لوزه

اگر التهاب و عفونت لوزه منشاء باکتریایی داشته باشد، توسط داروهای آنتی بیوتیک مانند پنی سیلین و یا اریترومایسین بهبود پیدا می کند.

تذکر: مصرف داروهای آنتی بیوتیک باید تا اتمام دارو ادامه پیدا کند و نمی توان به محض بهبودی، مصرف دارو را قطع کرد، زیرا در صورت عدم مصرف تمام داروهای آنتی بیوتیک تجویز شده توسط پزشک، بیماری دوباره بر می گردد.

داروهای استروئیدی نیز برای کاهش التهاب ایجاد شده در ناحیه حلق تجویز می گردند، زیرا ممکن است التهاب لوزه ها آنقدر زیاد شود که فرد در بلع دچار مشکل شود و توانایی قورت دادن مواد غذایی را نداشته باشد.

.

عفونت لوزه و روش های درمانی آن

.

2. درمان جراحی عفونت لوزه

در برخی موارد مشاهده می شود که بیمار علی رغم رعایت درمان های دارویی و دستورالعمل پزشک معالج خود، باز بهبود پیدا نمی کند و به نوعی به عفونت مزمن لوزه ها مبتلا می شود. در این حالت پزشک متخصص گوش و حلق و بینی با بررسی شرایط و سن بیمار ممکن است راه حل جراحی را به او پیشنهاد دهد.

جراحی لوزه و برداشتن آن در حال حاضر شایع ترین و آخرین راه حل برای درمان بیماری افرادی است که با عفونت مزمن لوزه مواجه می شوند.

این عمل جراحی به افراد زیر پیشنهاد می شود:

* افرادی که بیش از سه بار در سال و برای مدت سه سال به عفونت و التهاب لوزه ها دچار می شوند.

* افرادی که بیش از 5 بار در سال و برای مدت دو سال به عفونت و التهاب لوزه ها دچار می شوند.

* افرادی که بیش از 7 بار در سال به عفونت و التهاب لوزه ها دچار می شوند.

.

عفونت لوزه و روش های درمانی آن

.

از رعایت این نکات غافل نشوید!

1- توصیه می شود که از دستگاه بخور در محل زندگی خود استفاده کنند.

2- از قرار گرفتن در هوای خشک جدا خودداری کنند. هر چند ساعت یک بار برای مدتی دستگاه بخور را خاموش کنند تا به طور مداوم در معرض هوای مرطوب قرار نگیرند.

3- مصرف آب گرم با عسل و آب لیمو توصیه می شود.

4- نوشیدن مقادیر زیادی مایعات گرم توصیه می شود. مصرف سوپ گرم و نوشیدنی های گرم مانند چای بسیار مناسب می باشد.

5- از مصرف قرص های مکیدنی مخصوص گلودرد نیز نباید غافل بود.

6- غرغره کردن با محلول آب ولرم و نمک نیز مفید می باشد.

7- دو قاشق غذا خوری عصاره پیاز را به مقداری آب گرم اضافه کنید و پس از ترکیب آنها با یکدیگر، آن را غرغره کنید. حتی می توانید مقداری نمک نیز به آن اضافه کنید. این مخلوط را روزی سه بار غرغره کنید.

8- از مصرف مواد غذایی که سبب تشدید التهاب لوزه ها می شوند جدا خودداری کنید. مانند مواد غذایی ادویه دار و سرخ کردنی و انواع فست فودها و نوشابه های گازدار و مواد شور مانند ترشی جات و دوغ.

9- مصرف سبزیجات و میوه ها که سرشار از ویتامین ث باشند، بسیار مناسب می باشد و به بهبود عفونت لوزه ها کمک می کند.

10- عصاره گیاهانی مانند چغندر و هویج و خیار را تهیه کنید و مصرف کنید، چرا که درمان مناسبی برای عفونت لوزه ها به حساب می آیند.
مصرف شیر راه حل مناسبی است. شیر را بجوشانید و مقداری فلفل و زردچوبه به آن اضافه کنید و این عصاره را به مدت سه شب متوالی استفاده کنید.

11- سیر را پوست بگیرید و یک حبه آن را به دو نیم تقسیم کنید. یک نیمه آن را به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید. مصرف این چهار قطعه مساوی در هر روز برای بهبود عفونت لوزه ها توصیه می شود.

اگر این کار را برای مدت یک هفته انجام دهید، به علت خاصیت ضد باکتریایی و ضد ویروسی که سیر دارد، التهاب و عفونت لوزه ها کاهش پیدا می کند. همچنین مصرف سیر سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.

.

عفونت لوزه و روش های درمانی آن

.

پرسش و پاسخ هایی در رابطه با عفونت لوزه:

چه زمانی برای عمل لوزه ها مناسب است؟

لازم است به این نکته توجه داشته باشید که استفاده از عمل جراحی همیشه آخرین راه حل است! پس هرگز عجله نکنید. متخصصان توصیه می کنند که ابتدا از سایر روش های درمانی برای این اختلال مانند استفاده از دارو ها را در پیش بگیر و در صورت عدم بازده کافی و همچنین از بین نرفتن اختلال اقدام به جراحی لوزه بکنید.

.

.

عفونت لوزه ها چه بیماری هایی را در پی دارد؟

التهاب لوزه ها علاوه بر عفونت در این ناحیه موجب بروز عفونت در گوش، عفونت در قفسه سینه و یا عفونت سینوس ها می شود. شایع ترین بیماری هایی که بر اثر عفونت لوزه ها بوجود می آید شامل تب غده ی است که در آن لوزه ها مورد حمله ی ویروس ها قرار می گیرند که منجر به التهاب بافت های لوزه می شود.

نوع خطرناک آن با جمع شدن چرک در لوزه ها است که حتی ممکن است بر اثر این عارضه لوزه ها متورم نشوند و به قسمت میانی لوزه ها فشاری را با درد شدید وارد می کند و چون علت بوجود آمدن این نوع عفونت باکتری ها هستند، می توان با مصرف ‌آنتی بیوتیک ها آن را درمان کرد.

.

.

آیا جراحی لوزه در سیستم دفاعی بدن اختلال ایجاد می کند؟

جراحی لوزه معمولا بعد از سن 3 تا 4 سالگی انجام می شود یعنی زمانی که از نظر علمی لوزه ها نقش چندانی در سیستم دفاعی بدن ندارند. تحقیقات نیز نشان داده است که بعد از جراحی لوزه سیستم دفاعی بدن ضعیف نشده و شیوع بیماریهای عفونی بیشتر نمی شود و افرادی که تحت جراحی لوزه قرار گرفته اند با افراد عادی تفاوتی ندارند. متاسفانه در مورد درمان بیماریهای لوزه اغلب مردم اطلاعات کافی ندارند و در این میان گاهی از سوی پزشکان نیز توصیه های که با علم روز همراهی ندارد می شود. قطعا جراحی یک لوزه سالم منطقی نبوده و توصیه نمی شود.

.

هرگونه کپی برداری با نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم مجاز است